مدیر خیریه دانشجویی «دستیاری به دشتیاری» گفت: و نقطه تمایز این موسسه و کار خیر ما با بقیه موسسات خیریه این بود که اولین موسسه خیریه جهادی صرفا علمی را در کشور راه اندازی کردیم که این موسسه برگزیده وزارت علوم نیز شد.
حسین علیمرادی، دانشجوی حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی و موسس و مدیر عامل موسسه دست یاری به دشتیاری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون این موسسه خیریه دانشجویی گفت: من و دوستانم که در سال ۹۲ ورودی جدید دانشگاه علامه محسوب میشدیم متوجه نبودن کانون خیریه در دانشگاه شدیم بدین ترتیب اولین کانون خیریه را در دانشگاه علامه راه اندازی کردیم. در حول محور سه هدف این کانون را ایجاد کردیم. یکی اینکه از دانشجویان بی بضاعت حمایت کنیم دوم اینکه فرهنگ سازی کار خیر انجام دهیم و سوم رفع فقر آموزشی در مناطق محروم داشته باشیم.
وی افزود: حدود ۱۰۰ برنامه در حول این سه محور تاکنون انجام داده ایم. در سال ۹۳ با منطقه دشتیاری در صد کیلومتری چابهار آشنا شدیم که یکی از محرومترین و بزرگترین منطقه آموزشی ایران محسوب میشود و از سال ۹۳ تاکنون شروع به فعالیت در این منطقه کرده ایم و نقطه تمایز این موسسه و کار خیر ما با بقیه موسسات خیریه این بود که اولین موسسه خیریه جهادی صرفا علمی را در کشور راه اندازی کردیم که این موسسه برگزیده وزارت علوم نیز شد. ما در آن منطقه اصلا کار عمرانی انجام نمیدهیم بلکه دانشجو میفرستیم به آن منطقه که از پیش دبستانی تا پیش دانشگاهی با دانش آموزان دروس مختلف را کار میکنند و آموزش میدهند و از اساتید دانشگاه علامه و چه دانشگاههای دیگر نیز استفاده کرده و برای تعلیم به آن منطقه میفرستیم.
علیمرادی ادامه داد: نیازهای زیرساختی و عمرانی را شناسایی کرده و به دست سازندگان و یا خیرین میسپاریم تا پروسه مدرسه سازی و امثالهم را انجام بدهند. البته باید بگویم که بحث کمکهای مالی را بیشتر خودمان تهیه میکنیم از طریق کمکهای مردمی و تاکنون هیچ نهادی به ما کمک مالی نکرده است، اما برای ساخت مدارس آن را به دست متخصصان آن میسپاریم و خود دانشجویان در روند ساخت نقشی ندارند.
وی گفت: از سال ۹۳ تاکنون شروع به کار کرده ایم و سه مدرسه ساخته و ۳۰۰۰ دانش آموز را تحت پوشش قرار داده ا. یم که این پوشش آموزشی دانش آموزان از طریق صد دانشجو و استاد در این سه چهار سال انجام شده است. گفتنی است که ۴۰ میلیون متر مکعب فضای آموزشی در کشور کم داریم و به طور کلی سرانه آموزشی کشور ما ۵ و نیم متر برای هر دانش آموز است در حالی که حداقل استاندارد جهانی ۸.۳۲ متر میباشد. ۱۱ استان در ایران وجود دارند که سرانه مدارس آنان زیر ۵ متر است و استان تهران نیز جزو همین استانها محسوب میشود. سیستان و بلوچستان نیز از همین استانها میباشد که چابهار جزو محرومترین و وسیعترین منطقه سیستان و بلوچستان از نظر آموزشی مدارس محسوب میشود و دشتیاری خود به تنهایی محرومترین بخش چابهار محسوب میشود.
مدیر عامل موسسه دانشجویی دست یاری به دشتیاری اظهار کرد: از سال ۹۳ موسسه مستقل دست یاری یه دشتیاری را تاسیس کردیم از طریق وزارت ورزش و جوانان که اولین و تنها موسسه رسمی مدرسه ساز دانشجویی ایران است و هدف آن این است که در همان منطقه دشتیاری فعالیت کند. منطقه دشتیاری ۳۰ هزار دانش آموز، ۱۵۰ هزار نفر جمعیت و ۳۲۰ کد مدرسه دارد که از این ۳۲۰ کد مدرسه حدود ۱۷۰ مدرسه فعال و در حال آموزش هستند و بقیه مدارس به دلیل بافت فرسوده و مشکلات دیگر قابل استفاده نیستند به همین دلیل دشتیاری بزرگترین و محرومترین منطقه آموزشی ایران است چه از نظر سخت افزاری و چه از نظر نرم افزاری.
وی افزود: ما تاکنون هیچ کتابخانهای در منطقه دشتیاری نداشته ایم سال اولی که به آن منطقه ورود کردیم دو اتاق از دهیاری آنجا گرفته و چهار پنج هزار جلد کتاب در آنجا مستقر کردیم، اما فضای استاندارد کتابخانهای که قرائت خانه و کتابخانه استاندارد داشته باشد را نداشتیم تا اینکه امسال تصمیم گرفتیم در نمایشگاه کتاب طرح هر نفر ۱۰ هزار تومان را اجرا کنیم تا اینکه تا اول سال تحصیلی بتوانیم اولین کتابخانه این منطقه را تاسیس کنیم. هدف از این کار این بود که آحاد جامعه به ویژه قشر جوان متوجه بشوند که میتوانند در این زمینه هر چند کم سهمی داشته باشند. ما در سازمان نوسازی مدارس آمار جالبی داریم که طبق آن ما در ایران ۴۰ میلیون متر مربع فضای آموزشی کم داریم اگر هر آدمی از ۸۰ میلیون نفر نیم متر کمک کند نفری ۴۰۰ هزار تومان پرداخت کند مشکل فضای آموزشی کشور ما حل میشود. هدف ما این است که در فضای مدرسه سازی تلقین شده که یک قشر خاص مرفه فقط میتوانند شرکت داشته باشند در حالی که این سه مدرسهای که ما تا به حال ساخته ایم هیچ آدم میلیونر یا میلیاردری به ما کمک نکردند و پشت آن اکثرا دانشجویان و خیرین مردمی بودند که هر چند این مدارس شاید کم هزینهتر از برخی مدارس دیگر ساخته شده، اما استانداردهای بالاتری نسبت به دیگر مدارس دارد.
علیمرادی گفت: در پنج روز کاری که در نمایشگاه کتاب غرفه داشتیم و به جمع کردن کمک هزینه برای ساخت کتابخانه مبادرت ورزیدیم حدود ۳۵ میلیون تومان نقدینگی جمع شد که هنوز هم واریزیها ادامه دارد، اما ما به حدود ۳۰۰ میلیون برای ساخت کتابخانه نیازمندیم. البته این نمایشگاه کتاب موجب استقبال مردمی شد و خیلیها دوست داشتند کتاب اهدا کنند و کمک کنند.