دبیر علمی همایش انقلاب اسلامی در منظومه فکری امام خمینی گفت: بازشناسی اندیشههای امام با حضور پژوهشگران داخلی و خارجی بحث و تجزیه و تحلیل خواهد شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو صالحی امیری دبیر علمی همایش انقلاب اسلامی در منظومه فکری امام که امروز در جهاد دانشگاهی برگزار شد گفت: بعد از ۴ دهه از انقلاب اسلامی ارزیابی علمی نسبت به تحقق آرمان ها، گفتمان و اندیشه امام باید در جامعه داشته باشیم آن چیزی که نسبت به این گفتمان میشناسیم و مسائلی که محقق شده فاصله بین این دو را ارزیابی کنیم که چه مقدار نقاط این گفتمان در عرصه عمل محقق شده و چه میزان ناکامی داشتیم بررسیها در حوزههای مختلف سیاسی، فرهنگی بین المللی اجتماعی اقتصادی است که هدف اصلی این همایش را دنبال میکند.
وی افزود: بعد از انقلاب اسلامی ۵ مرحله گفتمانی توسعه، سازندگی، اصلاحات، عدالت و اعتدال را سپری کردیم که همه اینها خرده گفتمانهایی هستند که زیر چتر انقلاب اسلامی تعریف شده اند و برای شناخت دقیقتر آن نیاز به شاخصههای دقیقتر داریم که در این همایش ابعاد مختلف گفتمان امام تجزیه و تحلیل خواهد شد.
وی یادآور شد: در چند محور اساسی در حوزه سیاست داخلی و خارجی این همایش تفکیک شده که ده مفهوم اخلاق گرایی، عدالت گرایی، وحدت گرایی، آرمان گرایی، مصلحت گرایی، مردم گرایی، استقلال گرایی، عقل گرایی و قانون گرایی را تعریف کردیم که با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی تحلیل خواهد شد.
دبیر علمی همایش انقلاب اسلامی یادآور شد: فلسفه ورود ما به این بحث این است که نیازمند بازشناسی اندیشههای امام هستیم که بتوانیم نسل جوان را از این چشمه جوشان سیراب کنیم سهم هر کدام از این موانع را در ناکامیها بررسی کنیم و این که چه میزان در هر کدام از محورها موفق بودیم یا ناموفق بودیم. باید به این سوال پاسخ داد که دلیل اصلی بروز ناکامیها و سهم هر کدام از این محورها به چه میزانی است. هم چنین سومدیریت نیز در این همایش مورد بررسی قرار خواهد گرفت که آیا در نظریه یا سیاست دچار چالش هستیم یا ضعف قوانین و یا ضعف مدیریت داریم؟
وی اضافه کرد: در این همایش براساس مقالات ارسالی پژوهشگران به بحث خواهند پرداخت این همایش محورش علمی است و در چارچوب متدالوژی علمی به کالبدشکافی اندیشههای امام میپردازد.
صالحی امیری یادآور شد: ۱۷۸ مقاله به دبیرخانه ارسال شد که ۶۲ مقاله تایید و نهایتا ۲۴ مقاله در کتاب منتخب مقالات چاپ شده که روز چهارشنبه ۳۰ خرداد رونمایی خواهد شد.
دبیر علمی همایش ادامه داد: ۵۵ درصد پژوهشگران شرکت کننده در این همایش مقطع دکترا، ۳۸ درصد کارشناسی ارشد و ۸ درصد کارشناسی ۱۸ نشست تخصصی به عنوان پیش زمینه همایش در دانشگاهها و مراکز علمی برگزار شده است. وی افزود: ۱۹ مقاله در مقالات علمی پژوهشی به چاپ رسیده است.
وی از دیگر محورهای این همایش را انقلاب اسلامی و عدالت، سیاست اخلاقی، معنویت آموزش و فرهنگ، امنیت، مشارکت، وحدت ملی، پیشرفت و توسعه و تمدن سازی عنوان کرد.
صالحی امیری در پایان زمان افتتاح این همایش را ۳۰ خرداد عنوان کرد و گفت: این همایش در کتابخانه ملی برگزار میشود.