به گزارش خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» از رشت، دكتر كيا روز گذشته در همايش «رسانه فرهنگ ساز و يا فرهنگ رسانه ساز» كه در تالار حكمت دانشگاه گيلان برگزار شد، اظهار داشت: همه دولتهاي شرقي و غربي سه شعار «رفاه، امنيت و آسايش» را محور توسعه يافتگي خود به شمار مي آورند.
وي گفت: همه كشورهاي صنعتي دنيا منشوري را امضاء كردهاند و طي آن اعلام داشتند كه تكنولوژيهاي ماهوارهاي و شبكههاي اطلاعاتي عامل كاهش فقر در جهان هستند يعني از طريق توسعه تكنولوژيهاي ارتباطي چهار عنصر در زمينه تكنولوژي كه شامل انسان، ابزارها، ساختار سازماني و فرا سازماني، مي باشد حائز اهميت است و اگر اين چهار عامل در كنار هم توسعه داده شوند ورود به هر تكنولوژي جديدي موثر و مفيد خواهد بود.
مدير گروه علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي با بيان اينكه در جامعه اطلاعاتي فقط مبحث اطلاعات مهم نيست بلكه توزيع و توليد آن مهم است، افزود: كشورهايي كه توليد كننده اطلاعات هستند با ابزارهاي متنوع و پيشرفته، اخبار مورد نظرشان را در اختيار كشورهاي ديگر قرار مي دهند و اينجاست كه مبادله و توزيع اطلاعات به طور يكسان انجام نمي شود.
کيا با اشاره به اينكه تلقي ما از رسانه با تلقي غرب در مورد آن متفاوت است، تصريح كرد: ما رسانه را به عنوان ابزار انتقال اطلاعات مي شناسيم اما غرب نسبت به رسانه، ديدي اقتصادي دارد و همانند كالا آن را خريد و فروش مي كند.
وي تصريح كرد: رسانه غربي مطابق اهداف، هنجارها و بايدها و نبايدهاي خود برنامه سازد نه مطابق فرهنگ ما، قطعاً اين برنامهها به درد جامعه ما نمي خورد.
مدرس دانشگاه علامه در بحث تهاجم فرهنگي گفت: اگر در عرصه برنامه سازي پيشقدم نشويم و نياز قشر جوان جامعه را ندانيم تا در بستر ارزشها و هنجارهاي خودمان تامينش كنيم، خواه ناخواه بايد تحت سلطه فرهنگ كشورهاي توليد كننده اطلاعات قرار گيريم.
كيا اذعان داشت: براي اينكه دچار تهاجم فرهنگي نشويم، بايد تدابيري انديشيده شود تا با گسترش شبكههاي برون مرزي مقابله به مثل شود تا بتوانيم با آنها رقابت كنيم.
وي گفت: رسانههاي خارجي سعي كردند تا وضعيت زن ايران را در نوعي از خفقان نشان دهند حال آنكه كه همان ويدئو كليپهاي چند دقيقهاي پس از انتخابات، كه به سرعت در همه جاي دنيا پخش شد حاكي از حضور پررنگ زنان و كذب ادعاي بيگانگان بود.
نويسنده كتب و مقالات در زمينه رسانهها در پايان به بيان اينكه رفتارماست كه فرهنگ را مي سازد و براي ديگران الگو ايجاد مي كند، اظهار داشت: در كشور ما قريب به 40 سازمان متولي فرهنگ هستند اما بايد وظايف مشخص شود تا به نتيجه مطلوب برسيم.
لازم به ذكر است، اين همايش به مناسبت هفته معلم توسط انجمن اسلامي دانشگاه گيلان برگزار شده بود./انتهاي پيام/