قائم مقام وزیر علوم گفت: افزایش ارتباطات بین المللی مناسبترین روش برای قرار گرفتن در میان ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا است بر همین اساس باید کشورهای هدف و نقشه راه را مشخص کرد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین سالار آملی در نشست ارتقای پنج دانشگاه و پنج پژوهشگاه برتر کشور به تراز بین المللی که صبح امروز در وزارت علوم برگزار شد گفت: بخش بین المللی وزارت علوم، برخلاف سایر معاونتها مانند معاونت آموزشی یا پژوهشی عمدتاً فرادستگاهی است ، اگر در سایر معاونتها قدرت تصمیم گیری ۸۰ درصد باشد در این معاونت بیش از ۲۰ درصد نیست زیرا سایر نهادها نیز اعمال نظر دارند.
وی در ادامه اظهار کرد : در معاونت بین المللی وزارت علوم تحقیقات و فناوری حداقل هر ماه یک جلسه در مورد گرفتن ویزا و یا شیوه برگزاری کلاسها به زبان خارجی جلسه برگزار و مسائل بررسی میشود.
سالار آملی همچنین افزود: در سال گذشته برای ۲ هزار و ۱۶۰ نفر ویزا از وزارت امور خارجه گرفته شد و مناسب ترین راه برای رسیدن به اهداف در افزایش میزان جذب دانشجویان خارجی است.
وی در ادامه تصریح کرد : افزایش ارتباطات بین المللی مناسبترین روش برای قرار گرفتن در میان ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا است و بر همین اساس باید کشورهای هدف و نقشه راه را مشخص کرد ، سال گذشته ۸۱۱ هیات علمی دردورههای مختلف به خارج از کشور اعزام شدند و ۶۷۲ نفر نیز در سمینارها و کنفرانسهای مختلف شرکت کردند.
وی با اشاره به تدریس دروس به زبان انگلیسی در دانشگاههای کشور اظهار کرد : ظرفیتسازی در این زمینه باید در دانشگاهها، بین استادان وکتابخانه دانشگاهها انجام گیرد .
سالارآملی در ادامه گفت: سال گذشته ۱۵۰ پروژههای تحقیقاتی با کشورهای خارجی صورت گرفت که ۱۷ پروژه تحقیقاتی با کشور اتریش، ۱۵ پروژه با کشور فرانسه، ۲ پروژه با کشور ایتالیا و ۱۰ پروژه با کشور پاکستان بود و ۱۸ پروژه با کشور آلمان و ۱۰ پروژه با کشور هند در مرحله نهایی است و ۲۶ پروژه تحقیقاتی مربوط به ICRP، ۶ پروژه مربوط به آفریقای جنوبی، ۳۳ پروژه تحقیقاتی نخبگان و ۱۱ پروژه تحقیقاتی مربوط به ایرانیان مقیم خارج همه کشورها طرح ایکاردا است.
سالار آملی با اشاره به طرح دیاسپورا گفت: براساس این طرح افرادی که ایرانی بوده و درخارج هستند در آن کشور باقی مانده و کمک می کنند از نظر علمی ارتباطات ما با دانشگاه های کشور مذکور افزایش یابد.