آخرین اخبار:
کد خبر:۶۹۶۳۵۹
شریفی:

وضعیت آسیب های اجتماعی طبق شاخص های اسلامی در ایران نگران کننده است/ ارسال ۲۳۳ مقاله به دبیرخانه همایش

دبیر علمی همایش ملی مواجه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام گفت: وضعیت آسیب‌های اجتماعی طبق شاخص‌های اسلامی در کشورمان نگران‌کننده و در برخی موارد بحرانی است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو حجت الاسلام احمدحسین شریفی دبیر علمی همایش ملی مواجه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام پیشگیری و مقابله گفت: آسیب‌های اجتماعی به زمان و کشور خاصی مربوط نمی‌شود به گونه‌ای که در طول تاریخ بشر گا‌ها شاهد نگرانی دانشمندان و علمای زمان نسبت به این آسیب‌ها بوده ایم به گونه‌ای که نگرانی آن‌ها در حد ناامیدی بوده است.

وی با بیان اینکه ایران تنها جامعه‌ای نیست که دغدغه آسیب‌های اجتماعی را دارد تصریح کرد: امروزه ده‌ها نظریه اجتماعی در حوزه آسیب‌های اجتماعی ارایه شده، ولی قدرت آسیب‌ها رو به فزونی بوده است.

شریفی افزود: اگر معیار و مقیاس ما برای بررسی آسیب‌های اجتماعی معیار‌های جهانی باشد وضعیت کشورمان در حوزه آسیب‌ها خیلی نگران کننده نیست.

دبیر علمی همایش ملی مواجه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام پیشگیری و مقابله با بیان اینکه براساس معیار‌های جهانی وضعیت بیکاری در کشورمان بدتر از امریکا نیست و الان در این کشور ۴۹ میلیون نفر در فقر مطلق به سر می‌برند تصریح کرد: در حوزه طلاق نیز وضعیت کشورمان از بسیاری کشور‌های اسلامی بهتر است.

وی افزود: در ایران یک چهارم ازدواج‌ها به طلاق کشیده می‌شود، ولی در کشور‌های پیشرفته بیش از یک دوم ازدواج‌ها به طلاق منجر می‌شود با این وجود اگر براساس معیار‌های جهانی حساب کنیم وضعیت ما خیلی نگران کننده نیست.

شریفی با بیان اینکه براساس معیار‌های جهانی نیازمند جهاد در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نیستیم، اما اگر مقیاس ما اسلام باشد آن وقت وضع خیلی متفاوت و نگران کننده و در برخی جا‌ها بحرانی است و همان گونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند: نیازمند جهاد هستیم.

دبیر علمی همایش ملی مواجه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام پیشگیری و مقابله با بیان اینکه براساس معیار‌های اسلامی وضعیت کشورمان در حوزه طلاق، بیکاری، اعتیاد، حاشیه نشینی، مفاسد اجتماعی و فضای مجازی وضعیت نگران کننده‌ای است افزود: اگر وضع به همین منوال ادامه یابد دیری نمی‌پاید که سطح این آسیب‌ها در کشورمان به کشور‌های غربی می‌رسد.

وی خاطر نشان کرد: در حوزه طلاق تا سال ۱۳۸۰ نزدیک به ۵ هزار کتاب، مقاله، میزگرد و همایش اجرا و منتشر شده اند با این وجود در سال ۸۰ از هر ۱۱ ازدواج یک مورد به طلاق کشیده شده، ولی در سال ۹۶ از هر ۳ و نیم و ۴ ازدواج یک طلاق اتفاق افتاده است. با این وجود می‌توان گفت: برنامه‌های اجرا شده اثری نداشته و آسیب‌ها موفق‌تر بوده اند.

شریفی با اشاره به اینکه نسخه‌هایی که برای مواجهه با آسیب‌های اجتماعی در کشورمان نوشته شده اغلب نسخه‌های غربی بوده افزود: با این وجود اگر نسخه‌های اجتماعی جواب می‌داد آسیب‌ها در کشورمان کنترل می‌شد از این رو با توجه به بافت فرهنگی، سابقه تاریخی و اعتقادات اسلامی در کشورمان باید نسخه درمان آسیب‌های اجتماعی را نیز در آموزه‌های اسلامی جست و جو کرد لذا همایش مواجه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام در این راستا برگزار می‌شود.

دبیر علمی همایش ملی مواجه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام پیشگیری و مقابله با اشاره به اینکه تاکنون در حوزه آسیب‌های اجتماعی به توصیف آسیب‌ها پرداخته شده و در زمینه مقابله و پیشگیری تمرکز لازم صورت نگرفته تصریح کرد: متاسفانه تعداد متخصصینی که دغدغه مطالعه اسلامی داشته باشند در کشورمان کم هستند از طرفی این موضوع را باید در حوزه علوم انسانی اسلامی بررسی کرد و این در حالی است که محققین ما به این موضوع روی خوش نشان نمی‌دهند و بعضا علوم انسانی اسلامی را به سخره می‌گیرند.

وی با بیان اینکه تعداد مدافعان و اندیشمندانی که بخواهند به آسیب‌های اجتماعی ذیل اسلام بپردازند کم است تصریح کرد: در مقابل مقوله پیشگیری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی نیز کار دشواری است با این وجود بسیاری از افراد زمانی که به مرحله درمان می‌رسند نسخه جدیدی برای ارایه ندارند.

شریفی اضافه کرد: در مجموع تا امروز ۲۳۳ مقاله به دبیرخانه ملی همایش بررسی آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام ارسال شده که در کنار این مقالات از ۴۵ نفر از محققین و اندیشمندان کشورمان نیز به طور اختصاصی دعوت شده تا نسبت به ارایه مقاله اقدام کنند که از این تعداد ۳۴ نفر دعوت ما را اجابت کردند.

دبیر علمی همایش ملی مواجه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام پیشگیری و مقابله تصریح کرد: در مجموع ۵۶ مقاله نهایی با توزیع متوازین در حوزه طلاق، بیکاری، اعتیاد، مفاسد اخلاقی، حاشیه نشینی و فضای مجازی در روز همایش ارایه می‌شوند البته در کنار این بخش بخش دیگری نیز برای ارایه مقاله در رابطه با مبانی اسلامی و روش‌های مطالعه آسیب‌های اجتماعی در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه امیدواریم با پیگیری‌های رئیس دانشگاه شاهد نتایج تحقیقات صورت گرفته به دستورالعمل‌های اجرایی منجر شود تصریح کرد: هدف ما این است که مقالات تایید شده را به صورت یک کتاب دستورالعملی کم حجم استخراج و آن را در اختیار مسئولان امر قرار دهیم تا مقالات در مقام عمل نیز مورد استفاده قرار گیرند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار