کد خبر:۶۹۹۳۸۹
صادقی نایینی:

بازار فناوری فضایی در حوزه کشاورزی حداقل ۲۰۰۰ میلیارد تومان است

سرپرست معاونت توسعه کاربرد و خدمات فضایی سازمان فضایی گفت: آموزش کشاورزان کمک می‌کند تا بازار خدمات فناوری فضایی در بخش کشاورزی کشور که حداقل ۲۰۰۰ میلیارد تومان در سال است، بالفعل شود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی سازمان فضایی ایران، صادقی نایینی سرپرست معاونت توسعه کاربرد و خدمات فضایی سازمان فضایی ایران در خصوص تفاهم نامه منعقد شده بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت جهاد کشاورزی گفت: در کشور ما طی سال‌های اخیر در بخش‌های مختلف از جمله سازمان فضایی ایران، وزارت جهاد کشاورزی و شرکت‌های خصوصی فعال در بخش سنجش از دور اقدامات موثر و مفیدی انجام شده است.
 
وی ادامه داد: از جمله این اقدامات می‌توان به همکاری بین سازمان فضایی و وزارت جهاد کشاورزی در تدوین سند ملی آب که از ۶۰۹ دشت کشور ۱۳۰ دشت مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفت یا مطالعات و پروژه‌های پژوهشگاه فضایی ایران در دشت مغان به منظور محاسبه سطح و تنوع کشت، پیش بینی تولید، پایش آفات و برآورد نیاز آبی در اراضی کشاورزی اشاره کرد.

وی بیان کرد: تهیه نقشه‌های کاربری و پوشش اراضی کشاورزی از جمله کار‌های بخش خصوصی است که در انجام آن توانایی و تبحر لازم را بدست آورده و باتوجه به نیاز‌های کاربران خدمات ارایه می‌دهند.

صادقی ضمن اشاره به درآمد‌های بالای شرکت‌های خصوصی در کشور‌های توسعه یافته در حوزه کشاورزی دقیق گفت: این امر نشان می‌دهد ورود به این حوزه یعنی استفاده از فناوری فضایی و سنجش از دور در بخش کشاورزی هم به مدیریت کلان کشور کمک می‌کند و هم به اقتصاد حوزه کشاورزی و هم به شرکت‌های خصوصی فعال در این حوزه و لذا این موضوع می‌تواند موتور محرکی باشد برای توسعه فناوری در بخش فضایی کشور چراکه یکی از کاربران عمده استفاده از داده‌های ماهواره ای، حوزه کشاورزی است. نظر به کاربرد‌های روزافزون فناوری فضایی و فناوری اطلاعات در حوزه کشاورزی ظرف حدود ۴ ماه کار فشرده و مشترک بین مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت جهادکشاورزی تفاهم نامه فوق تهیه شد. یکی از نکات مثبت این تفاهم نامه وجود یک پیوست فنی شامل پروژه‌ها و اقدامات مشترک طرفین تفاهم نامه به عنوان یک برنامه اجرائی است.

صادقی افزود: آنچه سازمان فضایی ایران به عنوان یک نهاد حاکمیتی می‌بایست برای بخش کشاورزی کشور انجام دهد بخش عمده آن در تفاهم نامه فوق آمده است که از آن جمله می‌توان به تامین انواع داده‌های ماهواره‌ای مورد نیاز بخش کشاورزی و منابع طبیعی از روش‌های مختلف از جمله برنامه ساخت سنجنده‌ها و ماهواره ها، ارایه خدمات کاربردی در حوزه مدیریت انواع بلایا از جمله پایش حریق در عرصه‌های جنگلی کشور، پایش گرد و غبار و تعیین کانون‌های برداشت اشاره نمود. به طور قطع در تمام موارد فوق از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بخش خصوصی و مراکز صنعتی و تحقیقاتی کشور استفاده خواهد شد.

صادقی گفت: موضوع دیگری که سازمان فضایی به صورت جدی در حال پیگیری آن است موضوع توسعه کسب و کار‌ها در بخش سنجش ازدور به ویژه در حوزه کشاورزی است. امروزه استفاده از فناوری فضایی و اینترنت اشیاء به عنوان ابزاری کارآمد می‌تواند منجر به ارائه خدمات کشاورزی دقیق به کشاورزان گردد؛ لذا تسهیل در ورود بخش خصوصی فناور به این حوزه از برنامه‌های مهم سازمان فضایی ایران است.

معاون توسعه کاربرد و خدمات فضایی سازمان فضایی ایران با اشاره به روند رو به رشد این فناوری در کشور گفت: در ایران در این حوزه علیرغم اینکه از لحاظ فنی شرکت‌های سنجش از دور و مراکز تحقیقاتی صاحب توانمندی بالایی شده اند، نیاز از طرف کاربر که همان کشاورزان باشند، ایجاد نشده است، از اهداف تفاهم نامه‌ای که امروز منعقد شد از یک سو تسهیل گری و تشویق بخش خصوصی و کسب و کار‌های نوپا برای ورود و سرمایه گذاری دراین حوزه و از سوی دیگر آموزش بهره برداران و کشاورزان با مزایای استفاده از فناوری‌های نوین از جمله فناوری فضایی است.
 
وی ادامه داد: این موضوع کمک خواهد کرد تا بازار خدمات فناوری فضایی و اینترنت اشیا در بخش کشاورزی کشور که حداقل ۲۰۰۰ میلیارد تومان در سال است، بالفعل شود.

صادقی نایینی افزود: با توجه به تاکید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تلاش خواهیم کرد یک پروژه آزمایشی را در استان فارس با توجه به وجود زیر ساخت‌های لازم در این استان و اینکه این استان قطب کشاورزی کشور است و در سال‌های اخیر دچار کم آبی شده است را اجرا کنیم. در اجرای این پروژه از فناوری‌های سنجش ازدور، ناوبری، مخابرات ماهواره‌ای و اینترنت اشیاء بهره خواهیم برد. امیدواریم انجام این پروژه باعث کاهش هزینه‌های تولید محصول، افزایش میزان تولید و افزایش بهره وری و سطح رفاه کشاورزان و نیز توسعه کسب و کار‌های فناور در این منطقه شود.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار