کد خبر:۶۹۹۴۲۶
طی یک پروژه تحقیقاتی،

دستگاه توالی‌سنج برای تعیین ژنوم گیاه بلال مورد استفاده قرار گرفت

دستگاه توالی‌سنج شرکت پاسیفیک بیوساینس توسط کنسرسیومی برای تعیین نقشه مرجع ژنوم گیاه بلال مورد استفاده قرار گرفته است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شرکت پاسیفیک بیوساینس (Pacific Biosciences) که در حوزه‌ توالی‌سنجی ژن فعالیت دارد، اعلام کرد کنسرسیومی متشکل از چند مؤسسه‌ مختلف از فناوری Sequel® System استفاده کرده‌است.

این کنسرسیوم در واقع یک پروژه‌ تحقیقات ژنوم گیاهی است که بودجه‌ تحقیقات آن به مبلغ ۲.۸ میلیون دلار توسط بنیاد ملی علم تأمین شده‌است. قرار است محققان چند دانشگاه مختلف روی توالی‌سنجی ژنوم گیاه بلال کار کنند تا به برخی سؤالات در بخش ژنوم این گیاه پاسخ داده شود.

در این پروژه محققانی از دانشگاه ایالتی آیوا و دانشگاه جرجیا حضور دارند. دورین وار، زیست‌شناس دانشگاه USDA که در این پروژه مشارکت، دارد پیش از این در سال ۲۰۰۹ روی ژنوم بلال کار کرده بود. او در سال ۲۰۱۷ نتایج یافته‌های خود را گسترش داد.

دستگاه PacBio® Single Molecule یک توالی‌سنج حساس است که می‌تواند نقشه‌برداری ژنوم را انجام دهد. در سال ۲۰۱۷ محققان از این ابزار برای ایجاد مرجع ژنوم بلال استفاده کردند.

ژنوم گیاهی را به سختی می‌توان توالی‌سنجی کرد؛ چرا که ۸۵ درصد از ۲.۳ گیگا باز ژنوم گیاه از بخش‌های تکراری تشکیل شده‌است. درک قوانین و عناصر ساختاری این ژنوم دشوار بوده و نیاز به تجهیزات قدرتمند و دقیقی دارد که امکان بررسی نتایج را داشته باشد.

بلال از گونه‌های بخوردار بوده که بررسی‌ها نشان می‌دهد تقریباً ۱۲ درصد از ژنوم آن از گونه‌های متفاوت است و این مقدار تفاوت بسیار منحصر به فرد است، به‌طوری که انسان و شامپانزه در این حد تفاوت ژنوم ندارند. ۹۸ درصد ژنوم انسان و شامپانزه مشابه است.

نتایج این پروژه می‌تواند دیدگاه‌های تازه‌ای درباره‌ی ژنوم مرجع ایجاد کرده و به مطالعه‌ی تنوع گونه‌ها کمک کند. این دستگاه توالی‌سنج می‌تواند کمک شایانی به محققان برای درک بهتر تفاوت میان خطوط ژنوم در گیاه کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار