
تحقق حضور ۴۰ درصدی فارغ التحصیلان در شرکتهای دانش بنیان/ ۶ صندوق مشارکتی در کشور راهاندازی میشود
وی افزود: قطعاً ما میتوانیم تاکسی هوایی را تولید کنیم یا به تکنولوژیهای دیگر دست یابیم، اگر مسائل تکنولوژیک حذف شود رانتهای اقتصادی حل میشود و دیگر شرکتهای خصوصی نمیتوانند نقش زیادی داشته باشند.
وی افزود: باید مفسدان اقتصادی و رانتخوارهای سیاسی افشا شوند و در مجازات آنها شفافسازی شود چرا که اگر اینها به سرعت مجازات شوند رانتها هم از بین میرود.
سلطانی ادامه داد: ما مسئولان باید کاری کنیم در فضای پیشروی اقتصادی امکان کار برای شرکتهای دانشبنیان فراهم باشد
سلطانی با اشاره به برنامههای صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: به دنبال عقد قرارداد با دانشگاهها هستیم و امروز با دانشگاه فنی و حرفهای قراردادی منعقد کردیم.
رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی اظهارداشت: ما در کشور موج موفق استارتاپها را داشتیم که با خلاقیت خودشان توانستند بازارهای ما را فتح کنند و در حقیقت نوآوری واقعی را این شرکتها داشتند، خلاقیت شرکتهای دانشبنیان در توسعه محصول زیاد است، اما در توسعه بازار ضعف داریم و این مسئله در استارتاپها عکس است.
وی با بیان اینکه امسال صندوق نوآوری و شکوفایی از ارائه تسهیلات به سمت سرمایهگذاری مشترک میرود، گفت: در سال ۹۶ حدود ۶۲ درصد تسهیلات داشتیم، سال ۹۷ این میزان به ۴۷ درصد کاهش یافته و سرمایهگذاری و مشارکت افزایش یافت.
سلطانی عنوان کرد: باید دوران تمرین صندوقهای خطرپذیر را شروع کنیم، ۳۰۸ میلیارد تومان بودجه مستقیم و غیر مستقیم برای صندوقهای خطرپذیر در نظر گرفتیم که شامل صندوقهای استانی هم میشود، حداقل ۸ صندوق استانی خطرپذیر نیز تا پایان سال راهاندازی میشود.
وی گفت: ۱۰ صندوق ۱۰ میلیارد تومانی با وزارتخانهها و ۳ مورد صندوق با مناطق آزاد در نظر گرفتیم، همچنین ۳ صندوق با شرکتهای بزرگ، یک صندوق غیر خطرپذیر برای طرحهای بزرگ و ۳ صندوق سرمایهگذاری اولیه راهاندازی میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کمتر از ۱۰ درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی به شرکتهای دانشبنیان میروند، گفت: این میزان باید به ۴۰ درصد برسد.
وی افزود: ما ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای امسال در نظر گرفتهایم تا در این مسئله مشارکت کنیم و تسهیلات ارائه دهیم. چرا که در سال ۵ هزار پایان نامه و تحقیقات دانشگاهی در یک دانشگاه ارائه میشود که اگر یک درصد آنها بازار داشته باشد باید به ما معرفی شوند تا پس از تائید صندوق شرکتهای دانشبنیان ایجاد شوند.
وی همچنین از تعامل شرکتهای دانشبنیان به شرکتهای بینالمللی خبرداد و گفت: برای این طرح ۲۰ میلیارد تومان در نظر گرفتهایم، همچنین برای حضور در نمایشگاههای بینالمللی و طرحهای بینالمللی بورسیه ارائه میکنیم.
وی گفت: ۳۵ میلیارد تومان نیز به شتاب دهندهها ارائه میدهیم و ۱۵۶ میلیارد تومان برای توانمندسازی در نظر گرفتهایم که این اعتبار به صورت بلاعوض پرداخت میشود، اما بدون انجام کار به شرکتها تعلق نمیگیرد.
سلطانی عنوان کرد: تعداد درخواستهای شرکتهایی که از توانمندسازی استاندارد استفاده کرده اند ۳۳۰ شرکت بوده است، در بخش خدمات یادگیری و آموزشی ۱۲ هزار و ۵۵۰ نفر ساعت و در بخش خدمات عارضهیابی ۲۶۰ شرکت حضور داشتند.
وی با بیان اینکه در لایه سیاستگذاری علم و فناوری کشور مشکلاتی داریم، گفت: در سیاستگذاری علم و فناوری در دنیا اجرا به صورت غیر متمرکز و سیاستگذاری به صورت متمرکز انجام میشود، ولی ما عکس این را انجام میدهیم که این مشکل باید حل شود.
وی با اشاره به مشکلات دیگر علم و فناوری کشور گفت: شکاف بین شرکتها و عدم حمایت از استارتاپها از مشکلات دیگر است.
وی افزود: از ۲۶۰۰ میلیارد تومان که تاکنون به صندوق نوآوری و شکوفایی پرداخت شده ۲ هزار میلیارد تومان استفاده کردیم به طوریکه ۱۰۰۰ میلیارد تومان به شرکتها پرداخت شده و ۱۰۰۰ میلیارد تومان هم بدهی به شرکتهاست به طوریکه بیشترین شرکتهایی که تسهیلات گرفتهاند شرکتهای حوزه زیست فناوری بوده و بیشترین مبلغ پرداختی ۲۳ میلیارد تومان بوده است.
وی با اشاره به استفاده ۶۹ شرکت از تسهیلات اشتغالزایی از محل منابع بانکها گفت: ۲۳۸ نفر نیروی بیمهای از این مسیر به شرکتهای دانشبنیان اضافه شده و ۴.۸ میلیارد تومان از منابع بانکها به این موضوع اختصاص یافته است.
سلطانی گفت: بحث تحقیق و تفحص از صندوق نوآوری و شکوفایی مطرح نیست بلکه براساس ماده ۲۳۶ نقض در اجرای قانون، نمایندگان از ما سوال میکنند و ما از این سوال استقبال کرده و به کمیسیون آموزش و تحقیقات توضیحات ارائه میدهیم.
وی با انتقاد از حضور شرکتهای خصولتی در حوزههای علم و فناوری گفت: این موضوع در جلسه هیات امنای صندوق مطرح شد و در این جلسه اعلام شد چون بر اساس قانون، مزایای صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتهای غیر خصوصی و دانشبنیان تعلق نمیگیرد، از این رو این صندوق در قبال سرمایههایی که در اختیار دارد، مسئولیت دارد.
سلطانی با تاکید بر اینکه ما بر اساس قانون اجازه حمایت از شرکتهای خصولتی را نداریم، یادآورشد: در حال حاضر مجموعه شرکتهای خصولتی که در هم تنیده شده هستند، مورد شناسایی قرار گرفتهاند و ما جلوی حمایت از این شرکتها را گرفتهایم ولی این شرکتها با جوسازی علیه صندوق نوآوری و شکوفایی نامهنگاریهایی را با نهادهای مختلف از جمله مجلس کردهاند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه تاکنون برخی از این شرکتها از تسهیلات این صندوق بهرهمند شدهاند، اظهارکرد: این امر به دلیل عدم شناسایی ماهیت این شرکتها بوده است.
سلطانی همچنین در خصوص بازپرداخت اقساط وام شرکتهای خصولتی توضیح داد: برخی از این شرکتها اقساط خود را پرداخت نکردهاند و در مقابل نامهای از نهاد بالادست خود برای ما آوردهاند و از ما درخواست عدم بازپرداخت وام را داشتهاند.