گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حمیده آقاجانی؛ با اعلام نتایج آزمون دکتری آه از نهاد بسیاری از داوطلبان درآمد و گلایههایی را در پی داشت، درحقیقت بسیاری از پذیرفته نشدگان معتقدند در انتخاب دانشجو اعمال سلیقههایی صورت گرفته است. برخی ابراز داشتهاند که علیرغم کسب نمره تک رقمی در آزمون ورودی، ارائه مقالات ارزشمند و همچنین مصاحبه خوب، در هیچ دانشگاهی پذیرفته نشدهاند و این موضوع موجب ابهام و دلخوری آنها شده است.
یکی از داوطلبان کنکور دکتری که با وجود کسب رتبه خوب در مصاحبه قبول نشده است، در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو اظهار داشت: رتبه کمتر از ۳۰ در آزمون کسب کردهام و با داشتن تجربه ۶ ساله تدریس در دانشگاه و ۲۵ مقاله ISI و ISC در زمینه روانشناسی، متاسفانه هیچ دانشگاهی پذیرفته نشدهام.
وی با بیان اینکه در مصاحبه ۶ دانشگاه شرکت کرده و با این وجود پذیرش نگرفته است، گفت: افرادی بودند که با رتبه پایینتر و یا سابقه علمی کمتر در مقطع دکتری پذیرفته شدهاند، بنابراین اگر در این موارد اعمال سلیقه نبوده پس چه عاملی باعث شده تا افراد با این سابقه قبول شوند در حالی که هیچ کدام از اساتید هیچ سوال تخصصی از من نپرسیدند.
همچنین این دانشجو اظهار کرد که هزینههای جانبی برای حضور در جلسات مصاحبه دکتری در ۲ دانشگاه تهرانی و ۴ دانشگاه استانی رقمی نزدیک به ۳ میلیون تومان بوده است.
سرگردانی داوطلبان در پرداخت هزینه مصاحبه به دانشگاهها
با توجه به اظهارات این داوطلب این سوال پیش میآید که چرا برای متقاضیان هیچ تسهیلاتی در نظر گرفته نمیشود و چرا نباید یک ساختار منظمتری برای انجام مصاحبه وجود داشته باشد. آیا نمیتوان یک دستورالعمل مشخص و مدونی ارائه کرد تا افراد در دانشگاههای شاخص استان خود مصاحبه شوند و پس از کسب نمره لازم به یک دانشگاه دیگر معرفی شوند؟!
البته هزینههای ذکر شده تنها شامل هزینههای رفت و آمد و اقامت نیست بلکه هزینه مصاحبه نیز در هر دانشگاه متغیر است و برای بسیاری از داوطلبان این سوال پیش میآید که چرا هر واحد دانشگاهی برای مصاحبه یک رقم را اعلام میکند. آیا دستورالعمل مشخصی برای این ارقام وجود دارد و یا بر اساس سلیقه تعیین نرخ میشود؟