انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا (س) در نامهای به رئیس مجلس نوشت: پافشاری بی اندازه شما برای تصویب cft پس از نصایح رهبری بسیار عجیب است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا (س) در نامهای خطاب به علی لاریجانی رئیس مجلس نوشت: تلاش و پافشاری بی اندازه شما برای تصویب cft پس از نصایح رهبری بسیار عجیب است. متن این نامه به شرح زیر است:
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی جناب آقای دکتر علی لاریجانی
سلام علیکم. همان گونه که امام (ره) فرمودند: و همگان بر آن اذعان دارند، مجلس در رأس امور است. امروز در شرایطی که کشور با جنگ اقتصادی رو به رو است و بعضی وزارتخانهها و نهادهای مالی و تجاری آمریکایی و اروپایی علناً به اتاق جنگ تمام عیار اقتصادی علیه کشور بدل گشته و در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی تمام تلاش خود را برای نابودی این نظام به کار بسته اند، از مجلس شورای اسلامی انتظار ویژه میرود تا با تصمیمهای صحیح و کارشناسی، در مقابل این هجوم همه جانبه ایستادگی کند. اما آنچه امروز و بالاخص در تصمیم گیریهای چند ماهه اخیر مجلس مشاهده میشود، نه تنها نشانی از ایستادگی در این جنگ ندارد بلکه در بسیاری موارد در تناقض جدی با منافع ملی است.
لایحه ایجاد هشت منطقه آزاد تجاری در حالی به تصویب رسید که مناطق آزاد پیشین نتوانسته بودند دستاورد و منفعت مورد انتظار برای اقتصاد کشور و مردمان مناطق بومی را محقق کنند.
این مناطق نه تنها در افزایش اشتغال برای ساکنان بومی، صادرات کالا، تامین منابع مالی از خارج و انتقال فناوریهای پیشرفته، هیچ تاثیری نداشتند بلکه با تسهیل شرایط برای قاچاق کالا، واردات افسار گسیخته و افزایش رانت خواری و دلالی همواره تهدیدی برای بنگاههای تولیدی و اقتصاد کشور به حساب میآمده اند.
با این تفاصیل تصویب آن جز در راستای پیاده کردن قواعد تجارت آزاد در کشور و در نظر گرفتن منافع شخصی عدهای قلیل که بعضاً از بدنه دولتند، توجیه دیگری نمیتواند داشته باشد. حتی اگر افزایش این مناطق در برهه کوتاهی، به دلیل شرایط سخت تحریمی کمکی برای اقتصاد کشور نیز باشد، اما تصویب این طرح با نادیده گرفتن نظرات کارشناسان اقتصادی و حتی عدم موافقت با پیشنهاد بررسی بیشتر این موضوع، در نهایت و در بلند مدت ضربات مهلک و جبران ناپذیری به اقتصاد کشور وارد میکند که بلاشک مجلس، باعث و بانی آن است.
دولایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی و الحاق به کنوانسیون پالرمو که بدون اطلاع قبلی و خارج از دستور جلسه، بررسی شد، در وهله اول همانند تصمیم قبلی مجلس در رابطه با پیوستن به کنوانسیون cft، مبنی بر تعویق دو ماهه بررسی این لایحه، فریب و تمسخر افکار عمومی و در وهله دوم نشان از ترس مجلس به دلیل عدم توانایی اقناع مخالفین پیوستن به این کنوانسیونها است.
این در حالی است که اجرایی کردن بندهای FATF و شفاف سازی چرخه مالی و بانکی کشور، عملاً امکان دور زدن تحریمها را از ما میگیرد و راه را برای اعمال تحریمهای بیشتر هموار میکند، از همه مهمتر عاملی میشود تا کشور دچار یک خود تحریمی گردد.
همچنین پس از سخنان ۳۰ خرداد رهبری که مجلس رشید و بالغ را به استفاده از موارد مفید این کنوانسیونها نصیحت کردند، لایحه الحاق به کنوانسیون پالرمو که با عجله و شتابزدگی بررسی و به تصویب رسید و تلاش و پافشاری بی اندازه مجلس و شخص شما برای این که لایحه CFT را نیز مثل پالرمو به تصویب برسانید، بسیار عجیب است. علی الخصوص باوجود تصویب قانون منع مالی تروریسسم با رویکرد ملی و داخلی بعد از نصایح رهبری و عضویت ایران در سازمان منع مالی تروریسم سازمان کنفرانس اسلامی، بهانهای برای پذیرش آن باقی نمیماند. چرا که اگر هدف استفاده از موارد مفید آن بوده، عملا محقق شده و این همه پافشاری برای تصویب لایحه CFT جداً بی دلیل است.
جدای از این، آیا نمایندگان مجلس، تضمینی میدهند که در ازای هزینه سنگین امنیتی که با تصویب لوایح FATF به کشور وارد میشود گشایشی حاصل شود؟ تضمین به کنار، آیا جز تمسخر نظرات کارشناسی مخالفین و تکرار اهداف اولیه و کلی این سازمان که بر اساس توهماتی آرمانگرایانه بازگو میکردند، استدلال دیگری در اثبات درستی پذیرش آن داشته اند؟!
باید پرسید کسانی که مخالفین اجرایی کردن بندهای FATF را به دلیل مخالفت با شفافیت حسابهای بانکی برای اجنبی، قاچاقچی مواد مخدر خطاب میکردند، نسبت به طرح شفافیت آرا چه نظری داشتند؟!
جای تعجب نیست که مخالفین شفافیت آرا، همفکران کسانی هستند که با طرح کوچکترین موضوع مخالف میلشان در حاکمیت حرف از رفراندوم میزنند. چرا که واژه دموکراسی تا جایی لقلقه زبانشان است که نظر مردم مخالف با سلیقه سیاسی آنها نباشد و الاّ مردم، عوامان بی سوادی هستند که در درک کوچکترین موضوعات سیاسی و اقتصادی علیلند!
جای تاسف است که شفاف شدن رأی نمایندگان، برای مردمی که بدیهیترین حقشان است تا بدانند نماینده شان در موضوعات مختلف چه موضعی داشته است، نیاز به این حجم از پیگیری دارد! آنچه این روزها در مجلس به چشم میخورد نشان از خودباختگی مجلس و حاکم بودن تفکرات کسانی در آن است که ایدئولوژی جز حل شدن در نظام جهانی و وابستگی کشور به بیگانه نداشته اند، تفکری که با حمایت ویژه شما ضریبی دو چندان یافته است و در مجلس یکه تازی میکند. تفکر خطرناکی که توسط بازرگان در کشور نهادینه شد و امروز از طریق شاگردانش در دولت و مجلس پیش گرفته میشود، کسانی که برای حل تمام مشکلات ریز و درشت کشور به دنبال قراردادی بین المللی میگردند، برای رفع مشکلات محیط زیست، قرارداد پاریس را امضا میکنند، در حوزه فرهنگ در پی تصویب ۲۰۳۰ میگشتند، در سیاست دنبال برجام هایند و در اقتصاد تخیل میکنند با پذیرش لوایح FATF مشکلات اقتصادی کشور بهبود مییابد.
تا به حال کدامیک از مشکلات کشور با پیوستن به نهادها و سازمانها و کنوانسیونها و قراردادهای بین المللی برطرف شده که حال با پذیرش بندهای FATF برطرف شود؟
مگر چنگ زدن به قواعد تجارت آزاد تا به حال جز وابستگی اقتصادی و تعطیلی بنگاههای تولیدی، دستاوردی داشته که حال به دنبال افزایش مناطق آزاد کشورید؟
به راستی که هر لحظه درستی این حرف امام که «اینها به چیزی جز انحراف انقلاب از تمام اصولش و هر حرکت به سوی آمریکای جهان خوار قناعت نمیکنند، در حالی که در کارهای دیگر نیز جز حرف و ادعا هنری ندارند»، بیش از پیش برایمان روشن میشود.
همانطور که برجام با وعده رفع تحریمها تصویب شد و موافقان آن در ازای هزینههای سنگین امنیتی، سیاسی، اقتصادی و فناوری که به کشور تحمیل کردند و نتیجهای نگرفتند، هیچ توجیهی نداشتند و در آخر با وجود عدول از شروط رهبری با وقاحت آن را تصمیم نظام دانستند، موافقان امروز FATF نیز که با بهانه بهبود شرایط در ازای فروش اطلاعات محرمانه بانکی، به تصویب این لوایح مصرند، هیچ توجیهی برای فرار از پذیرش مسئولیت خسارات زیان بار آن نخواهند داشت. به راستی تاریخ در رابطه با تصمیماتی از این دست که به سختی میتوان خود را راضی کرد تا واژه خائنانه را به آن نسبت نداد، چه قضاوتی خواهد کرد؛ و من ا... توفیق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا (س) (دفتر تحکیم وحدت)