رئیس همکاریهای جنوب جنوب سازمان ملل گفتپ: جایزه مصطفی جایزه مهمی در بین دانشمندان مسلمان است، چون در بنیاد مصطفی همه چیز در تئوری نمیمانند و وارد عمل میشود و این خیلی خوب است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چدیک، رئیس همکاریهای جنوب جنوب سازمان ملل در مراسم رونمایی از سردیس پروفسور ارول گلنبه و محمدامین شکراللهی از دانشمندان برگزیده جایزه مصطفی در جمع خبرنگاران گفت: بنیاد مصطفی یک حرکت خوب در تولید دانش و انتقال آن به دیگر کشورها بوده با این وجود ما از متولیان این کار که در توسعه علم و دانش تلاش کرده اند قدردانی میکنیم.
وی افزود: جایزه مصطفی جایزه مهمی در بین دانشمندان مسلمان است، چون در بنیاد مصطفی همه چیز در تئوری نمیمانند و وارد عمل میشود و این خیلی خوب است.
چدیک افزود: اینکه بنیاد مصطفی علاوه بر حمایت دانشمندان به حمایت از دانشجویان و دانش آموزان در حوزه علم و فناوری میپردازد خیلی خوب است، چون موجب تشویق آنها میشود.
رئیس همکاریهای جنوب جنوب سازمان ملل گفت: ایران همکاریهای خوبی با این دفتر دارد.
وی اظهار کرد: ۱۳۴ کشور عضو اداره همکاریهای جنوب جنوب سازمان ملل هستند و نشست بعدی آن نیز در آرژانتین برگزار میشود.
لازم به ذکر است پروفسور محمدامین شکراللهی، دانشمند ایرانی علوم کامپیوتر و برگزیده جایزه مصطفی در سال ۲۰۱۷ است. وی در یکم فروردین ۱۳۴۳ در تهران متولد شد و دانشنامه کارشناسی ارشد خود را در رشته ریاضیات از دانشگاه کارلسروهه آلمان در سال ۱۹۸۸ دریافت نمود و تحصیلات خود را در رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه بن آلمان ادامه داد. رساله دکتری خود را با موضوع بهبود نظریه کدگذاری از پیچیدگی از طریق زمینههای تابع جبری در سال ۱۹۹۱ و رساله پسادکتری خود را با موضوع برخی جنبههای کاربردی کدگذاری محاسباتی و نظریه اعداد در سال ۱۹۹۸ به انجام رساند.
چدیک گفت: دفتر همکاری جنوب جنوب در سال ۱۹۵۰ تاسیس شد و وظیفه آن همکاری بین کشورهای مختلف در توسعه علوم است و این همکاری باعث شده که در سالهای اخیر نقش منطقهای جنوب جنوب در اقتصاد جهانی به پنجاه درصد رسید.
وی افزود: ما خیلی خوشحالیم که با همکاری جمهوری اسلامی تهیه رساله مشترک سازمان ملل متحد و بنیاد مصطفی فراهم شده است.
وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری پردیس مدلی است که نشان میدهد چگونه باید در علوم سرمایه گذاری کرد و چگونه در این حوزه هم افزایی و همکاری را افزایش داد، افزود: از ایران به خاطر حمایت از بنیاد مصطفی در جهت حمایت از دانشمندان تشکر میکنیم. ما امیدواریم که با افزایش همکاریها افراد و سازمانهای بیشتری را در امر همکاریهای علمی تحت پوشش قرار دهیم.
از سال ۲۰۰۳ وی در دانشکده انفورماتیک و علوم ارتباطات و همچنین دانشکده علوم پایه دانشگاه پلی تکنیک فدرال لوزان استاد تمام بوده است. ایشان هم اکنون صاحب کرسی استاد در زمینه الگوریتمها و همچنین کرسی استادی در حوزه ریاضیات الگوریتمی است. نخستین مدرسه تابستانی در زمینه جنبههای نظری علوم کامپیوتر در تهران نیز در سال ۲۰۰۰ توسط ایشان بنا شده است.
همچنین پروفسور اورل گلنبه دانشمند ترکیهای علوم کامپیوتر و برگزیده جایزه مصطفی در بیست و دوم اوت ۱۹۴۵ در استانبول به دنیا آمد. وی در سال ۱۹۶۲ از دانشگاه آنکارا و در سال ۱۹۶۶ از دانشگاه فنی خاورمیانه فارغ التحصیل شد. سپس به دانشگاه پلی تکنیک در نیویورک رفت مقطع کارشناسی ارشد را پشت سر گذاشت و رساله دکتری خود را با موضوع اتوماتای تصادفی با محدودیتهای ساختاری به انجام رساند.
پروفسور گلنبه دانشمند علوم کامپیوتر مهندسی الکترونیک و ریاضیات کاربردی عضو فرهنگستان علوم ترکیه و استاد صاحب کرسی دنیس گبور در دانشکده مهندسی برق و الکترونیک دانشگاه امپریال لندن است. وی بنیان گذار سلسله نشستهای بین المللی علوم کامپیوتر و اطلاعات است که از سال ۱۹۸۶ به صورت سالانه در ترکیه، آمریکا و اروپا برگزار میگردد تا دانشمندان علوم کامپیوتر ترکیه را با همتایان بین المللی ایشان گرد هم آورد.
پروفسور گلنبه در سال ۲۰۱۷ در حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات به خاطر اثر فاخر و تلاشهای بی دریغ در زمینه مدلسازی و ارزیابی عملکرد سیستمهای رایانهای برگزیده جایزه مصطفی شد.