کد خبر:۷۲۱۱۶۹
گزارش بیست|

پیشگامی شرکت‌های دانش‌بنیان برای آشتی دانشگاه با صنعت/ نرم‌افزاری که کارفرما و کارجو را پیوند می‌دهد

صاحبان ایده‌های نو به جای آزمون و خطا و از دست دادن سرمایه محدود خود می‌توانند با گرفتن مشاوره از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه محصول مطلوبی ارائه کنند.

 

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حمیده آقاجانی– بسیاری از پایان نامه‌های دانشگاهی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی به یک جلد کتاب تمیز و صحافی شده در کتابخانه تبدیل می‌شود و حکم یک خاطره دانشجویی را دارد. شاید هرگز این دستاورد‌های دانشجویی به مرحله اجرا در نیاید یا قابلیت اجرایی شدن را نداشته باشد، اما آیا راهی برای تجاری سازی و کارآفرینی این پایان نامه‌ها وجود ندارد؟ پاسخ بسیاری از اساتید دانشگاهی و کارشناسان به این سوال مثبت است. بسیاری از این اساتید و حتی صاحبان صنایع معتقدند با هدفمند کردن پایان نامه‌های و رساله‌های دانشجویی می‌توان علاوه بر کارآفرینی و ایجاد صنایع کوچک مشکلات صنایع بزرگ نیز مرتفع شود.

از آنجا که راه پیشرفت هر جامعه از دانشگاه می‌گذرد لازم است تمهیداتی از سوی وزارت علوم و دولت در این زمینه در نظر گرفته شود، در کنار این تمهیدات نیاز است تا معاونت پژوهشی و واحد ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها گام‌های محکم‌تری برداشته و نیازسنجی‌های لازم را با کمک صاحبان صنایع و کارشناسان اقتصادی انجام دهند و برنامه ریزی‌های لازم در این زمینه از سوی دانشگاه‌ها صورت گیرد.

البته ورود بخش خصوصی به حوزه کارآفرینی و حضور شرکت‌های دانش بنیان نیز می‌تواند نقش موثری در به دست آوردن توفیقات اقتصادی و دور زدن تحریم‌های ظالمانه باشد، زیرا بسیاری از جوانان ایرانی دارای ایده‌های کارآمد و پول‌ساز هستند، اما با مشکلاتی همچون نبود سرمایه اولیه و عدم حمایت مواجهند. حالا برخی شرکت‌های دانش بنیان دست به کار شده‌اند و در کنار کسب درآمد از ایده‌های جدید دانشگاهی استقبال می‌کنند.
 
پیشگامی شرکت‌های دانش‌بنیان برای آشتی دانشگاه با صنعت/ نرم‌افزاری که کارفرما و کارجو را پیوند می‌دهد

مسعودی مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان داده کاوی یارگان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص سابقه کاری و فعالیت این شرکت دانش بنیان اظهار کرد: این شرکت فعالیت خود را از سال ۱۳۸۰ در زمینه تولید نرم افزار با محوریت سیستم‌های سازمانی در دو بخش دولتی و خصوصی آغاز کرد.

وی ادامه داد: طی چند سال گذشته و با رونق گرفتن شرکت استارت‌آپی و ارائه ایده‌های نو این شرکت تصیم گرفت تا به مبحث مشاوره و حمایت از این ایده‌ها وارد شود.
 
ایده‌های نو بدون سرمایه گذار هستند
مسعودی در خصوص نحوه عملکرد این شرکت افزود: صاحبان ایده‌های نو طرح‌های خود را به ما ارائه می‌کنند، این ایده‌ها بررسی می‌شود و اگر طرح اولیه قابلیت تجاری سازی داشته و سودآوری مطلوب داشته باشد بر روی طرح سرمایه‌گذاری می‌شود.

وی تصریح کرد: گاهی هزینه تولید را خود افراد برعهده دارند و تنها نیازمند مشاوره هستند، اما پیش می‌آید که فرد یا گروهی طرح مناسبی دارند، اما سرمایه لازم برای آغاز کار را در اختیار ندارند که در این صورت کار به صورت مشارکتی انجام می‌شود.

مسعودی با اشاره به اینکه این شرکت به تازگی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان شرکت خلاق انتخاب شده است، گفت: به دنبال این هستیم که به عنوان یک شرکت شتاب دهنده ثبت شویم تا بتوانیم به جوانانی که صاحب ایده بوده و به دنبال کارآفرینی هستند، در مقوله تولید نرم افزار کمک کنیم.
 
پیشگامی شرکت‌های دانش‌بنیان برای آشتی دانشگاه با صنعت/ نرم‌افزاری که کارفرما و کارجو را پیوند می‌دهد
طراحی نرم افزاری برای یافتن کارفرما و کارجو
وی افزود: با توجه به اینکه مسئله اشتغال از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و شاهد هستیم که نیروی انسانی و کارفرما‌ها نمی‌توانند همدیگر را پیدا کنند به همین خاطر در حال طراحی سامانه‌ی منابع انسانی هوشمند هستیم که در مرحله تحلیل و پیاده سازی قرار دارد، این نرم افزار براساس آیتم‌هایی که خود کارفرما و کارجو وارد می‌کنند به صورت هوشمند دو طرف را متناسب با نیازهایشان به یکدیگر معرفی می‌کند.

مسعودی در پاسخ به این سوال که این شرکت تا چه میزان با دانشگاه ارتباط دارد، گفت: همکاری بسیار تنگاتنگی با دانشگاه تهران داریم و در این دانشگاه مستقر هستیم، همچنین دانشگاه تهران در حال ایجاد محلی به نام شهرک علمی است تا سایر شرکت‌های دانش بنیان نیز در آنجا مستقر شوند.

وی در همین رابطه ادامه داد: ما به دنبال این هستیم تا تعامل خوبی با دانشگاه‌ها خصوصا معاونت پژوهش و ارتباط با صنعت دانشگاه داشته باشیم.
 
پیشگامی شرکت‌های دانش‌بنیان برای آشتی دانشگاه با صنعت/ نرم‌افزاری که کارفرما و کارجو را پیوند می‌دهد
 
مسئولین دانشگاهی‌ برای پذیرش ایده‌های نو سختگیر هستند!
مسعودی درخصوص مشکلات موجود بر سر راه ارتباط با دانشگاه‌ها افزود: قانع کردن مسئولین دانشگاهی کار سختی است، اما ما طرحی درخصوص هدفمند کردن پایان‌نامه‌ها آماده کرده‌ایم؛ با توجه به این که ما در صنعت هستیم می‌توانیم نیاز‌های جامعه و صنعت را پیدا کرده به دانشگاه معرفی کنیم تا دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری روی همین سوژه‌ها به عنوان پایان نامه و رساله کار کنند تا پس از فارغ التحصیلی متناسب با نیاز جامعه و صنعت همین پایان نامه‌ها به کمک صنعت آمده و تجاری سازی شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه بخش خصوصی به دنبال شعار دادن نیست، گفت: بخش خصوصی می‌تواند به راحتی روی طرح‌های دانشگاهی کار کرده و علاوه بر جهت دار کردن پایان نامه‌های دانشگاهی به مقوله ایجاد اشتغال نیز کمک کنند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار