عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: ما نمیتوانیم با گارد شهر تهران را اداره کنیم، شهردار تهران حتما باید با تعامل با دستگاههای مختلف و بخشهای مختلف حاکمیت از جمله دولت مواجه شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدعلی وکیلی نماینده مردم تهران و عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، با اشاره به انتخاب شهردار شهر تهران، اظهار داشت: به هر حال کار شورای شهر تهران کار سختی است.
وی افزود: شورای شهر هم مجبور است در بازه زمانی کوتاه مجددا شهردار انتخاب کند و شهردار هم با این شرایط که شهر تهران و مردم وجود دارد انتخاب میشود لذا شهرداری که کمترین عوارض را داشته باشد باید انتخاب شود و همچنین ثبات اجمالی که اکنون وجود دارد ادامه پیدا کند لذا کار شورای شهر بسیار سخت خواهد شد.
* شورای شهر تهران نباید تبدیل به جولانگاه احزاب شود
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: برای اینکه عوارض این انتخابهای پی در پی کمتر شود اولا اعضای شورا باید کمک کنند تا شورا تبدیل به جولانگاه احزاب نشود و همچنین یکپارچگی شورا حفظ شود.
وکیلی بر همین اساس گفت: هر شهرداری روی کار بیاید اگر اکثریت رای را نداشته باشد با این همه مطالباتی که نسبت به او وجود دارد و وظایف سنگینی که متوجه اوست، کار سختی خواهد داشت.
وی ادامه داد: در گذشته این شورا نشان داد که با اکثریت گزینه را انتخاب میکند و این اکثریت باعث شد اختلافات شورا سر بر نیاورد.
*فشارها و چانهزنی احزاب در انتخاب شهردار تهران باید به حداقل برسد
وکیلی در ادامه عنوان کرد که اکنون هم انتظار میرود این یکپارچگی شورا حفظ شود و سفارشها از بیرون و همچنین فشارهای وارده و به خصوص چانهزنی احزاب باید به حداقل برساند.
عضو فراکسیون امید مجلس در ادامه سخنانش با بیان اینکه افراد اجازه دهند متناسب با شرایط شهر تهران گزینه مناسب انتخاب شود، بیان کرد: طبیعتا در بین این گزینهها فردی که کمترین حاشیه و بیشترین شهرت به پاکدستی و همچنین توانمندی در درآمدزایی شهر را دارد (تا بر این اساس هزینههای شهر را کم کند) انتخاب شود.
*شهردار تهران باید بیشترین شانس تعامل با دولت را داشته باشد
وی در همین رابطه با بیان این نکته که اصل و اساس باید در انتخاب یکپارچگی شورا باشد، افزود: برای چنین فردی تجربههای مدیریتی او باید نشان دهد که مدیر درآمد و هزینه است، لذا به نظر من با این مشخصات شورا باید از بین این گزینهها فرد اصلح را برای شهرداری تهران انتخاب کند.
*فردی برای شهرداری انتخاب شود که کمترین حاشیه و بیشترین شهرت به پاکدستی را داشته باشد
وکیلی ضمن توصیه به شورای شهر تهران برای انتخاب شهردار این شهر عنوان کرد: خواهش من به عنوان یک عضو کوچکی از مجمع امید از شورای شهر تهران این است که به هیچ وجه ملاحظه انتخابات سال ۹۸ و ۱۴۰۰ را در انتخابشان نداشته باشند و تنها ملاحظه آنها منافع مردم و اداره بهتر شهر تهران باشد.
وی در بخش دیگری از این سخنانش در پاسخ به این سؤال که به هر حال شما به بیحاشیه بودن و همچنین توانمند بودن گزینه اصلی برای شهردار تهران اشاره کردید، اما در عین حال افرادی به عنوان چند گزینه اصلی انتخاب شهردار انتخاب شدند که دارای حاشیههایی در پایان دوره مدیریتی خود بودند نظر شما در این خصوص چیست، گفت: در هر حال کسی که میخواهد برای شهرداری تهران انتخاب شود باید بیشترین شانس تعامل با دولت را داشته باشد.
*اگر قرار باشد شهردار تهران دوباره به چالش با دولت بیفتد فرصت خدمت را از دست میدهد
وکیلی افزود: اگر قرار باشد اینها (شهردار تهران) دوباره با دولت به چالش بیفتد این فرصت خدمت از دست میرود بنابراین مهمترین ویژگی در بین این افراد محدود و معدودی که روی میز شورا برای انتخاب شهردار تهران وجود دارد این است که بررسی شود کدام یک از اینها کمترین حاشیه را دارند و کدامیک شهرت دستپاکی و تعامل با دستگاههای مختلف را دارد.
وی بر همین اساس اضافه کرد: ما نمیتوانیم با گارد شهر تهران را اداره کنیم، شهردار تهران حتما باید با تعامل با دستگاههای مختلف و بخشهای مختلف حاکمیت از جمله دولت مواجه شود.
* نمیتوانیم با گارد، شهر تهران را اداره کنیم
عضو هیأت رئیسه مجلس با اشاره به شاخصهای مهم شهردار تهران خاطرنشان کرد: به نظرم موارد ذکر شده از مهمترین شاخص این است که باید شورای شهر در نظر بگیرد البته مهمترین شاخص این است که دوستان شورا به هیچ وجه ملاحظه سال ۹۸ و ۱۴۰۰ در انتخاب شهردار تهران نکنند، بنده به عنوان کسی این خواهش را دارم که نماینده مجلس هستم و به طور طبیعی پایه انتخابات سال ۹۸ هستم، اما خواهش بنده از شورا این است که به هیچ وجه ملاحظه انتخابات دوره بعدی مجلس (سال ۹۸ و انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری (سال ۱۴۰۰) را نداشته باشم و فقط و فقط ملاحظه منافع مردم، کشور و به ویژه شهر تهران را داشته باشند.
*شورای شهر به هیچ وجه ملاحظه انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ را در انتخاب شهردار نکند
وکیلی گفت: مردم در آینده ما را نمیبخشند اگر درباره آنها کم فروشی و پیرامونشان کمکاری کنیم و در ملاحظه اداره شهر ملاحظات سیاسی و حزبی را دخالت دهیم.
وی در خاتمه گفت: احزاب نباید به هیچ وجه از فرصت انتخاب شهردار به عنوان یک وزنکشی استفاده کنند و اجازه دهند وزنکشیشان در انتخابات دیگری صورت گیرد و در اینجا اجازه دهند با معیار اداره شهر و ملاحظات شهر تهران و مصالح مردم گزینه اصلی را برای شهرداری تهران انتخاب کنند.