کد خبر:۷۲۹۴۷۳
طهرانچی:

تفکیک نوآوری از مفهوم آموزش افق‌های جدیدی را به روی جوانان باز می‌کند/ ربوکاپ از کاربرد علم تا شناخت یک تکنیک

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه مسابقات ربوکاپ شناخت یک تکنیک است، گفت: در دانشگاه آزاد بنا است فناوری و نوآوری از مفهوم آموزش و پژوهش جدا شود.

تفکیک نوآوری از مفهوم آموزش افق‌های جدیدی را به روی جوانان باز می‌کند/ ربوکاپ از کاربرد علم تا شناخت یک تکنیک

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم افتتاحیه چهاردهمین دوره ربوکاپ آزاد ایران و دومین دوره مسابقات ربوکاپ آسیا و اقیانوسیه با تبریک روز دانشجو اظهار کرد: خوشحالم که در روز دانشجو در یک محیط زنده و پویای دانشجویی حضور دارم و دانشجویان و دانش آموزان که دانشجویان آینده ما هستند در فرآیندی شرکت کرده اند که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی ادامه داد: وقتی دانشگاه به ایران آمد یک دانشگاه آموزشی بود، دانشگاهی که افرادی با ذهن‌های قوی می‌ساخت وقتی جوانان ما به خارج از کشور می‌رفتند با افتخار می‌گفتیم که بچه‌های ما ریاضیات را خوب بلدند به این علت که دانشگاه‌های ما تئوریک با آموزش‌های قوی بودند.

طهرانچی افزود: مدرسه‌های ما هم به همین صورت بود در واقع ما سی سال جوان را از هفت تا سی سالگی پشت میز آموزش می‌دادیم و نتیجه آن می‌شود جوانی که هیچ کاری جز پشت میز نشینی از وی برنمی آید.

رئیس دانشگاه آزاد گفت: اگر لازم است جوانانی در عرصه کار و تلاش داشته باشیم باید به سی سال آموزش از ابتدایی تا آموزش عالی برگردیم.

وی گفت: با تغییر و تحولات جهانی به مفاهیم جدید عادت کرده ایم از جمله مفهوم فناوری و نوآوری مفاهیمی که در ترجمه دچار یک اشتباه بنیادی شده ایم تصور ما این است که فناوری کاربرد علم بوده در حالی فن شناخت از ابتدای خلقتش در نظام آموزش عالی جدید مفهوم دیگری غیر از صنعت داشت و ما فناوری را با صنعت یکی گرفتیم.

طهرانچی گفت: صنعت و کارخانه مثل یک گل مصنوعی و فناوری یک گل طبیعی است ما در فناوری هر روز شاهد تحول و تغییر هستیم و فناوری رشد می‌کند، اما در گل مصنوعی هیچ تغییری ایجاد نخواهد شد.

رئیس دانشگاه آزاد گفت: کاری که در صنعت خودروسازی ما رخ داد پیکان سال ۴۸ وارد کشور شد و تا روز آخر همان گل مصنوعی بود و هیچ تغییراتی نداشت، زیرا ما اساسا در دانشگاه با مفهوم مهندسی برای تولید و کارکرد بهتر همان محصول آموزش می‌دادیم.

وی افزود: در گذشته آموزش‌های فناوری محور نبود بنابراین یک محیط زیست است که شرایط لازم برای رشد و فن شناخت را فراهم می‌کند تا محصولاتی با فناوری نوین در یک کشور تولید شود.

طهرانچی گفت: ربوکاپ اساسا در بستر فناوری نشسته است و یک مفهوم کاملا فناورانه است. از نزدیک شدن دانش آموزان به این عرصه خوشحالیم، زیرا آن‌ها به وسیله آشنایی با یک فن شناخت به عرصه علم عملی وارد می‌شوند.

رئیس دانشگاه آزاد گفت: دانش آموزان ما امروز می‌دانند ربوکاپ کاربرد علم نیست بلکه شناخت یک تکنیک است. تکنیک هوش مصنوعی را باید شناخت، زیرا شناخت هوش مصنوعی ربوکاپ می‌شود.

وی ادامه داد: مسابقات و لیگ‌های رباتیک، کلاس درسند و نباید تصور کنیم که یک فعالیت فوق برنامه است. ما باید بدانیم لزوما کلاس درس پشت میز نشینی نیست و کلاس درس فرآیند‌های خود را دارد، آموزش فن شناخت و فناوری در این مسابقات یعنی ربوکاپ است.

طهرانچی گفت: در دانشگاه آزاد اسلامی مدارس سما و کلیت نظام آموزش عالی نگاه ما به ربوکاپ نزدیک کردن جوان با استعداد ایرانی به فناوری است، اما حلقه مفقوده این کار حلقه نوآوری است.

وی اظهار داشت: نوآوری علم را به فناوری تبدیل می‌کند و این امر باید در ربوکاپ اتفاق بیفتد و در غیر این صورت انگیزه جوانان ما از این خواهد رفت. آنچه امروز دانشجویان از ما می‌خواهند این است که محصولات تولید شده به بازار معرفی شود.

رئیس دانشگاه آزاد افزود: در دانشگاه آزاد بنا این است که فناوری و نوآوری از مفهوم آموزش و پژوهش جدا شود، زیرا مستقلا می‌تواند برای دانشگاه و جوان ایرانی افق‌های جدیدی را باز کند.

طهرانچی در پایان خاطرنشان کرد: باز هم تاکید می‌کنم که مسابقات ربوکاپ یک فوق برنامه نیست یک متن آموزشی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار