کد خبر:۷۲۹۵۸۷
قبادیان:

صنعت و وزارت علوم برای هدفمند کردن پایان‌نامه‌های دانشجویی همکاری می‌کنند/ «تاپ»؛ طرحی برای حل هزار مسئله در دانشگاه‌ها

معاون پژوهشی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به طرح «تاپ» برای حل مسائل کشور در دانشگاه‌ها گفت: صنعت و وزارت علوم همکاری هدفمندی برای هدفمند کردن رسالات دانشجویی دارند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، برات قبادیان، معاون پژوهشی وزارت صنعت، معدن و تجارت در برنامه  تلویزیونی پرسشگر با موضوع «چالش‌های کارآفرینی و آموزش عالی» با بیان اینکه در حال حاضر آموزش عالی موجود عرضه محور است، گفت: اگر نگاه ما به کارآفرینی بوده است پنج میلیون دانشجو را با چه رویکردی تربیت می‌کنیم؟ 

وی افزود: در آموزش عالی دو مقطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی را داریم. در دو سال اخیر تلاش کرده ایم در دوره کاردانی و کارشناسی، کارآموزی هدفمند را دنبال کنیم تا دانشجو با بازار کار آشنا و در آینده جذب شود. تا قبل از این، چنین اتفاقی نمی‌افتاد. اما در دوره کارشناسی ارشد و دکترا یک میلیون دانشجو داریم که اگر ۱۰ درصد یا ۱۰۰ هزار پایان نامه را هدفمند می‌کردیم؛ به این معنا بود که به سمت حل ۱۰۰ هزار مشکل رفته بودیم.

قبادیان با بیان اینکه دانشگاه‌های نسل اول ایجاد شدند تا برای رفع نیاز‌های کشور نیرو تربیت کنیم، گفت: برای صنایع وارداتی یا باید افرادی از خارج می‌آمدند و آن را راه اندازی می‌کردند یا باید در داخل نیرو تربیت می‌کردیم که تربیت دانشجوی دوره کاردانی و کارشناسی کفایت می‌کرد.

وی درباره موانع پیوند صنعت و آموزش عالی گفت: اخیرا طرحی برای توسعه اشتغال پایدار ارائه و نیاز‌های خود را فهرست کردیم. ما و وزارت علوم همکاری هدفمندی برای هدفمند کردن رسالات دانشجویی داریم. از سه کمیسیون مجلس درخواست کرده ایم تا بتوانیم در فصل بودجه بندی، اعتباری بگیریم.

معاون پژوهشی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: از سرمایه نیروی انسانی بخوبی استفاده نمی‌کنیم. ما تا آخر سال طرح "تاپ" را پیش می‌بریم و نیاز‌های خود را با کمک وزارت علوم فهرست کرده و پایلوت خود را برای حل هزار مساله در دانشگاه‌ها اجرا می‌کنیم.

قبادیان در پاسخ به اینکه آیا صنعت، دانشگاه را باور کرده است یا خیر، اظهار کرد: آموزش عالی خودبخود بیمار نشده بلکه با بی برنامگی بیمار شده و هیچ الگو و مدلی برای پیشبرد دانشگاه نداشته ایم. در عرصه صنعت نیز همین است. اگر آموزش عالی تقاضا محور بشود بسیاری مشکلات حل می‌شود. ما معضل ۱۰۰ هزار کارگاه و بنگاه صنعتی را برای حل مشکلاتشان فهرست کرده و در اختیار آموزش عالی می‌گذاریم تا به حل آن‌ها کمک شود.

وی گفت: سوال و دغدغه روشنی که حوزه صنعت از حوزه آموزش عالی دارد این است که نیرویی که شما تربیت می‌کنید به درد ما نمی‌خورد. آیا برای آینده و تحولات جدیدتر عرصه صنعت آمادگی داریم؟ باید به سمت وضع مطلوب برویم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار