کد خبر:۷۳۲۰۰۸
خانیکی در نشست علمی پژوهش و رسانه:

رسانه یک چرخه هوشمند بین نهاد پژوهشی و مردم است

استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: رسانه تنها ابزار برای انتقال دستاورد‌های پژوهشی نیست؛ بلکه رسانه یک چرخه هوشمند بین نهاد پژوهشی و مردم است.

رسانه یک چرخه هوشمند بین نهاد پژوهشی و مردم است

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هادی خانیکی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی امروز در نشست علمی تخصصی پژوهش و رسانه در سالن اجلاس سران بیان داشت: جامعه دانشگاهی مایل است تا رسانه به آن‌ها کمک کند تا عملکرد آن‌ها مشخص شود و از طرف دیگر رسانه‌ها نیز توقع دارند خودشان اهمیت کار را منتقل کنند و همین امر گاهی موجب شکاف بین این دو عنصر می‌شود.

وی افزود: معتقدم پژوهش باید به رسانه پیوند بخورد و ارتباط دانشگاه و رسانه صورت بگیرد همچنین امر پژوهش نباید عامه پسند باشد؛ بلکه باید عامه فهم شود.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: به جای اینکه یک رابطه عمودی بین رسانه، مردم و دانشگاه‌ها تعریف کنیم که در راس آن دانشگاه و یا پژوهش قرار گرفته و مردم در پایین آن هستند و رسانه به ناچار در میانه قرار دارد باید رسانه را ضلع دیگری در نظر بگیریم که حلقه واسط بین مردم و پژوهش باشد در واقع باید پژوهش از رسانه بخواهد که به آن‌ها کمک کند تا محصول پژوهشی به جامعه معرفی شود.

خانیکی افزود: رسانه تنها ابزار برای انتقال دستاورد‌های پژوهشی نیست؛ بلکه رسانه یک چرخه هوشمند بین نهاد پژوهشی و مردم است.

وی تصریح کرد: رسانه‌ها آن دسته از پژوهش‌هایی را می‌توانند انتقال دهند که قابلیت دیده شدن و شنیده شدن را داشته باشد.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: جامعه دانشگاهی برای دیده شدن دستاورد‌های خود باید آن‌ها را مطابق استاندارد‌های رسانه‌ای انجام دهد، زیرا اخبار علمی نوعی از اخبار توسعه است.

وی گفت: پیوند دانشگاه و جامعه به وسیله رسانه انجام می‌شود و این امر بدون رسانه امکان ندارد، اما تاکید ما بر فهم جامعه از تحقیقات است. دانشگاه امروز دیگر مثل گذشته غیردسترس نیست و می‌توان به راحتی به دستاورد‌های آن دست یافت.

خانیکی تصریح کرد: اگر ارزیابی کوچکی کنیم می‌بینیم که زبان مناسب برای ورود به رسانه از طریق دانشگاه کم است و از طرفی رسانه‌ها اطلاعات کمی از لزوم وجود یک پژوهش در زندگی اجتماعی مردم دارد.

ما باید بدانیم مخاطب رسانه چه کسی است
در ادامه این نشست حمید مدقق، استاد روزنامه نگاری در خصوص لزوم ارتباط بین رسانه و دانشگاه‌ها اظهار کرد: همپوشانی رسانه زمانی رخ می‌دهد که حتما نسخه چاپی وجود داشته باشد و یا نسخه دیجیتال آن در دسترس مردم باشد.

وی افزود: امروزه رسانه به سمتی می‌رود که مخاطب از او طلب می‌کند و دیگر به میل و اراده صاحبان رسانه نیست و فضای دیجیتال این شرایط را ساده‌تر کرده است.

استاد روزنامه نگاری ادامه داد: گسترش رسانه‌های دیجیتال یک امکان بالقوه‌ای فراهم کرده که همه گروه‌ها تبدیل به ناشر شده اند.

مدقق یادآور شد: به طوری که حتی مدیران پارک‌های علم و فناوری نیز می‌توانند به راحتی محصول خود را معرفی کنند و رسانه خود را داشته باشند نه اینکه به دنبال رسانه باشند.

وی خاطرنشان کرد: ما باید بدانیم که مخاطب رسانه چه کسی است و براساس نیاز مخاطب مطلب را آماده کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار