آزمایشگاه پیشبالینی دانشگاه تهران مرکزی مجهز به تجهیزات پیشرفته ایران ساخت است که محققان از سراسر کشور برای بهرهمندی از خدمات و امکانات آن میتوانند به این مرکز مراجعه کنند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تیر ماه سال گذشته سال خوبی برای حوزه پیش بالینی کشور بود. چرا که نخستین آزمایشگاه پیش بالینی در دانشگاه تهران راه اندازی شد تا مسیر پیچیده تحقیقات در این حوزه را هموار کند. این مرکز با حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به تجهیزات با فناوری «های تک» مجهز شد. تجهیزاتی که تمام آنها ساخته و طراحی ایران ساخت و شرکتهای دانش بنیان است. در حال حاضر پس از گذشت یک سال از قعالیت این مجموعه خدمات و امکانات خوبی در اختیار محققان کشور قرار گرفته است؛ بنابراین این مرکز مجهز به چندین آزمایشگاه است که محققان در هر یک از آنها بخشی از تحقیقات مرتبط با حوزه پیش بالینی را پیش میبرند.
بخش پزشکی هستهای یکی از آزمایشگاههای این مرکز است. پزشکی هستهای شاخهای از پزشکی مولکولی است که از مواد رادیواکتیو برای تشخیص و درمان بیماریها استفاده میکند. ویژگی پزشکی هستهای در این است که توانایی ارائه دادن اطلاعات تصویری از فیزیولوژی و عملکردهای متابولیکی بدن را دارد. درصورتیکه دیگر مدالیتههای تصویربرداری پزشکی همانند ام آر آی و سی تی عموماً اطلاعات ساختاری و آناتومیکال تولید میکنند.
تصویربرداری پزشکی هستهای کاربردهای مختلفی دارد که میتوان به کاربرد در عصب شناسی، ایمونولوژی، زیست شناسی اشاره کرد. البته بررسی کیتهای رادیو دارویی برای استفاده در مراکز پزشکی هسته ای، مطالعه فرآیندهای سلولی و مولکولی مربوط به بیماری در حیوانات زنده، تشخیص و درمان سرطان و تصویربرداری بیماریهای قلبی نیز از دیگر کاربردهای این حوزه است.
پژوهشگران از سراسر کشور میتوانند برای تحقیقات خود در این زمینه به آزمایشگاه مراجعه کنند و با هزینهای کم از این امکانات برای پیشرفت تحقیقات خود بهرهمند شوند.
با توجه به اهمیت مطالعات پیش بالینی و نبود امکانات مورد نیاز برای انجام این تحقیقات، آزمایشگاه پیش بالینی با حمایت معاونت علمی و فناوری در سال گذشته راه اندازی شد تا با وجود مجهزترین دستگاهها در این حوزه خدمات به محققان کشور ارائه شود.