به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر مصلحي در مراسم نشست هيئت رئيسه دانشگاه ها، مراكز پژوهشي و پارك هاي علم و فناوري كه در دانشگاه شهيد بهشتي در حال برگزاري است، گفت: تقابل آمريكا و هم پيمانان در دهه 60 با جمهوري اسلامي ايران رويكرد سختي بود كه امروز اين رويكرد دچار تحول شده و رويكرد نرم نيز جايگزين رويكرد سخت شده است.
وي بيان داشت: پرهزينه بودن رويكرد نظامي در مقابل هزينه اندك رويكرد نرم و همچنين ايجاد تنفر رويكرد سخت در اذهان مردم از دلايل جايگزيني رويكرد نرم به رويكرد سخت بود.
وزير اطلاعات اظهار داشت: استراتژي نظامي تصرف زمين، كسب منابع و مراكز مهم اقتصادي است كه با كشتار همراه است در حاليكه رويكرد نرم قبضه كردن باورها، ارزش ها و فرهنگ يك ملت است.
مصلحي در ادامه ويراني ها، تلفات و خرابي ها را در كاركرد نظامي و جنگ سخت، محسوس و ملموس خواند و گفت: در اين روش با هزينه كردن، ويراني ها قابل بازسازي خواهند بود، در حالي كه در رويكرد نرم تلفات، ويراني ها و به تعبير بهتر آسيب ها، نامحسوس بوده و تخريب فكري و فرهنگي به آساني بازسازي نمي شوند.
وي بيان داشت: جنگ با رويكرد نظامي پر سر و صدا بوده در حاليكه رويكرد نرم بي سر و صدا و نامحسوس است.
وزير اطلاعات گفت: رويكرد سخت و نظامي كوتاه مدت، خشك، سخت افزاري كم بازده و پر دردسر و همچنين پرهزينه و تنفرآميز است در حاليكه رويكرد نرم بلند مدت، پرجاذبه، پربازده، كم هزينه و كم دردسر است.
مصلحي تحولات فكري و علمي، جهاني شدن و تكنولوژي هاي مدرن، پيشرفت علمي و تكنولوژي زمينه را براي رويكرد نرم مساعدتر خواند و گفت: تلفات در رويكرد سخت انساني است در حاليكه رويكرد نرم چنين موضوعي را ندارد.
وي كانون حمله در جنگ نرم را فرهنگ و فكر مردم خواند و گفت: در حمله نظامي مراكز حساس اقتصادي و نظامي و همچنين زيرساختها هدف قرار داده مي شود.
وزير اطلاعات ادامه داد: در حمله نظامي قواي نظامي كشور هدف به حاشيه رانده مي شود در حاليكه در حمله نرم فرهنگ ملي و ديني جامعه به حاشيه رانده شده و فرهنگ مهاجم جايگزين آن مي شود.
مصلحي افزود: ابزار و ادوات رويكرد سخت جنگ افزارهاي نظامي است در حاليكه ابزار رويكرد نرم رسانه ها، اينترنت، راديو، تلويزيون و ماهواره است.
وي گفت: افزايش بدبيني و نا اميدي در اقشار مختلف جامعه، هدايت، حمايت و بهره برداري از گروههاي ضد انقلاب، تاثيرگذاري و اختلال در امور اقتصادي، تلاش جهت خرابكاري صنعتي، تمركز بر جنگ سايبري و مجازي عليه جمهوري اسلامي ايران و تلاش جهت اتهام سازي عليه دولت و نظام حاكم در اموري مانند نقض حقوق بشر از اهداف و سياست هاي آمريكا و هم پيمانانش در جنگ نرم عليه ايران است.
وزير اطلاعات گفت: آمريكا و هم پيمانانش در فتنه 88 اهدافي را پي گيري مي كردند كه طي آن انتخابات رياست جمهوري به عنوان فرصتي براي عملياتي سازي مراحل نهايي انتخاب شده بود.
مصلحي تضعيف جايگاه ولايت فقيه، ايجاد خلل در روابط مردم با مقام معظم رهبري، تضعيف رابطه نخبگان با مقام معظم رهبري، رويكرد دشمنان و سرويسهاي اطلاعاتي در قبال انتخابات، كاهش حمايت مردمي از نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران، تلاش جهت افزايش اعتراضات مردمي، هدايت و حمايت ضد انقلاب داخلي، را از جمله اهداف مرحلهاي آمريكا در فتنه 88 خواند و حمايت سياسي، مادي، و رسانه اي از گروه هاي تروريستي، تشويق ضد انقلاب خارجي به حمايت از جريان فتنه، تشديد شكاف ميان مردم و مسئولين و جريان سازي در لايحه هاي مختلف اجتماعي با كمك سازمان هاي غيردولتي مزدور را از ديگر اهداف مرحلهاي آمريكا و هم پيمانانش در فتنه 88 مطرح كرد.
وي ادامه داد: آنچه كه امروز دانشجو و جوان ما را تهديد مي كند بسته و الگوي زيستي است كه پذيرش و عمل به آن دو مرحله اصلي از راهبرد جنگ نرم آمريكا يعني، تغيير نگرش و تغيير رفتار را به جوان تحميل مي كند.
وزير اطلاعات يادآور شد: اين بسته و سطح زندگي بر طبيعت و غرايض بشري و بي توجه به فطرت انسان ها مبتني است كه به دليل انطباق آن با اميال بشر جذابيت دارد.
مصلحي ادامه داد: امروزه هر ايسمي كه در غرب مطرح است بر انسان محوري استوار شده است، ولي انسان با تعريف و مختصات مادي مبتني بر غرايض تنهاست و داراي فطرت الهي نيست.
وي بيان داشت: استقلال طلبي، خودباوري، پيشرفت و اخلاق محوري از ويژگي هاي بارز ايرانيان است كه ريشه در فرهنگ و دين ما دارد.
وزير اطلاعات گفت: به همين دليل نگاه وزارت اطلاعات به دانشگاه و دانشجو امنيتي نبوده، بلكه نگاهي به عنوان فرزندان و سرمايه هاي لايزال اين ملت و انسانهاي با فطرت هاي پاك الهي، و نگرشهاي مثبت به اسلام، ايران، استقلال و آزادي آن است.
مصلحي يادآور شد: عموماً نگرشها و گرايشات موجود در دانشگاه ها از نظر وزارت اطلاعات سالم، طبيعي و مقتضي سن و نقش دانشجو و محيط هاي آموزش عالي است.
وي افزود: هيچ جنبش دانشجويي مترقي در هيچ كجاي جهان تفكر ليبراليستي ندارد و غالب آنها عدالتخواه و بر ضد نظام سلطه جهاني و مبارزه با ظلم و بي عدالتي در همه ابعاد هستند.
وزير اطلاعات با اشاره به تنوع انديشه و تضارب آرا در دانشگاه ها، آنها را از افتخارات اين نظام خواند و گفت: بايد مراقب بود كه به وابستگي فكري، مالي و سياسي به بيگانگان منجر نشود.
وي ادامه داد: در اين رويكرد وزارت اطلاعات، به كمك خود دانشجويان و دانشگاهيان به عوامل و شرايط حفظ صيانت از اين فضا پرداخته و موانع و شرايط آسيب زاي آن را برطرف مي سازد.
وزير اطلاعات افزود: دهه چهارم انقلاب از سوي رهبر معظم انقلاب، دهه پيشرفت و عدالت ناميده شده است تا دشمنان و بدخواهان اين ملت طمع خامي را كه براي دانشگاه هاي ما در سر دارند، محقق نكنند.
مصلحي مهم ترين اقدام دشمنان و بدخواهان را اخلال و وقفه در جريان توليد علم و فناوري خواند و گفت: از ميان شيوه هايي كه دشمنان ما در صدد عقيم گذاشتن روحيه خودباوري و ممانعت از جهش علمي در دانشگاه هاي ما به كار مي برند، ايجاد بدبيني در قشر دانشگاهي، اساتيد و فرهنگيان نسبت به اهداف و رويكردها و سياست هاي نظام در قبال اين قشر است.
وي تلاش براي جذب نخبگان ايراني و خروج آنان از كشور، استفاده از حربههاي تهديد و ترور جهت ايجاد رعب و وحشت در دانشمندان و ممانعت از حضور و مشاركت فعال آنان در فرآيندهاي علمي و پژوهشي، مداخله پنهان در فرآيندهاي علمي و دادن خط انحرافي و ممانعت از موفقيت پروژههاي علمي و همچنين جاسوسي علمي مداوم از پيشرفت هاي علمي جهت رصد كردن تحولات علمي از ديگر شيوه هاي دشمنان عنوان كرد.
وزير اطلاعات ادامه داد: با قطعيت مي توان گفت كه جذب و از كار افتادن و ايجاد بدبيني و استفاده از ظرفيت علمي دانشمندان، اساتيد و دانشجويان ايراني و ايجاد شكاف و چند دستگي، ايجاد فاصله نظري و گفتماني و دغدغه ذهني و كشانيدن دانشگاهيان به عرصه مجادلات سياسي و مهم تر از همه تلقين و ايجاد فاصله دانشگاه و حاكميت، براي دشمنان يك الگو و هدف راهبردي محسوب مي شود.
مصلحي تصريح كرد: دشمنان دريافتهاند تا فرهنگ روح ملي و ديني، خدا محوري، تعهد به فرهنگ و اعتماد متقابل بين مردم و مسئولين كشور وجود داشته باشد، اهداف آنان محقق نخواهد شد و به همين دليل كار خود را براي نابودي اين قدرتها در ايران به كار مي برند و الگوهاي خود را بر لذت گرايي، انسان محوري و از خود بيگانگي استوار كرده اند.
وي گفت: آمريكا در اسناد خود اعلام مي كند كشورهايي كه بخواهند در برابر تغييرات مقاومت كنند، شكستشان حتمي است و با بدترين وضعيت مواجه خواهند شد.
وزير اطلاعات تغيير مورد نظر آنان را تغيير به معناي نو سازي، غربي سازي، رشد الگوهاي رفتاري و هنجاري غربي و جايگزين كردن آنها به جاي الگوها و ارزشهاي هويتي و سنتي كشورهاي هدف، عنوان كرد و گفت: آمريكا به صراحت اعلام مي كند كه اين نوع كشورها به بدترين وضعيت دچار مي شوند.
مصلحي خاطرنشان كرد: بيان اين موضوع در چارچوب تئوري پايان تاريخ و پايان ايدئولوژيك به معناي جايگزيني انديشه ليبرال دموكراسي در تمام جهان است كه قابل تبيين و تحليل است.
وي در پايان اشاره كرد: آنها بر اين باورند كه بايد اين مسير تغيير يابد و در صورت مقاومت، بايد كشور نابود شود./انتهاي پيام/