جشن ملل در «چله انقلاب» همراه با سفیران صلح و دوستی با حضور مسئولان دانشگاه فردوسی مشهد و میهمانان خارجی در این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، دانشجویان خارجی و بین المللی دانشگاه فردوسی مشهد چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران را در قالب جشنی با عنوان «چله انقلاب» گرامی داشتند.
سعی میکنیم دانشجویان بین الملل در دانشگاه فردوسی مشکلی نداشته باشند
محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در این مراسم گفت: از دانشجویان کشورهای دیگر که در این دانشگاه تحصیل میکنند انتظار داریم نکات و دستاوردهای خوبی را که در ایران به دست میآورند به عنوان هدیه به کشور خود انتقال دهند.
کافی خطاب به دانشجویان خارجی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: من با تحصیلکردن در خارج از کشور آشنا و به تمامی مشکلات آن واقف هستم. در دانشگاه فردوسی تمام سعی خود را خواهیم کرد که مشکلی نداشته باشید، اما به هر حال باز هم سختیهایی وجود خواهد داشت.
خانوادههای عراقی علاقمند به تحصیل فرزندانشان در ایران هستند
در ادامه این مراسم یاسر عبدالزهرا الحاج رایزن فرهنگی سفارت عراق در ایران نیز در این مراسم با اشاره به تحصیل پنج هزار دانشجوی عراقی در ایران گفت: دولت عراق به صورت هدفمند علاقه دارد تا دانشجویانش در ایران تحصیل کنند. همچنین خانوادههای عراقی به دلیل تشابه فرهنگی زیادی که بین عراق و ایران وجود دارد علاقهمند هستند فرزندانشان در دانشگاههای ایران تحصیل کنند.
عبدالزهرا الحاج اضافه کرد: بدون شک نتایجی که جمهوری اسلامی در ۴۰ سال اخیر به دست آورده در همه ابعاد مهم بوده، ولی مهمترین این نتایج پیشرفتهای علمی و آکادمیک است که جمهوری اسلامی ایران به آن دست یافته است.
۱۷۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه فردوسی زبان فارسی آموختند
احسان قبول مدیر همکاریهای علمی بین المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد هم نیز در این مراسم با اشاره به ظرفیتهای زبان فارسی گفت: زبان فارسی به عنوان یکی از بزرگترین زبانها در تولید علم و محصولات فرهنگی جایگاه ویژهای دارد.
قبول افزود: در همین راستا تاکنون هزار و ۷۰۰ دانشجو از ۲۱ کشور جهان زبان فارسی را در دانشگاه فردوسی آموخته اند و این رسالت برعهده دانشجویان خارجی دانشگاه فردوسی است که علاوه بر آموختن دروس علمی و تخصصی سفیران سخن فارسی در کشورهای خود باشند.
وجود دانشجویان بینالملل منجر به شکوفایی علمی شده است
مهرداد احمدزاده، معاون مدیرکل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم یکی دیگر از سخنرانان این همایش گفت: وجود دانشجویان بینالملل در سالهای اخیر که منجر به شکوفایی علمی شده است، سبب شده که هم از نظر فرهنگی و هم از نظر علمی نیز بتوانیم خود را به جهانیان نشان دهیم؛ همچنین در پذیرش دانشجویان غیرایرانی باید سطح آموزش و پژوهش در دانشگاهها مورد توجه قرار گیرد.
احمدزاده بیان کرد: شاید در گذشته، دانشگاههای دنیا اطلاعی از کشوری به نام «ایران» نداشتند، اما امروز با توجه به کسب رتبههای بالا و حائز اهمیت علمی و همچنین آشنایی جهانیان با فرهنگ ایرانی، به کشوری مطرح در دنیا تبدیل شده است.
معاون مدیرکل سازمان امور دانشجویان بینالملل وزارت علوم تصریح کرد: در گذشته تنها در گزارشهای گردشگران از مهماننوازی ما ایرانیان صحبت به میان میآمد، اما اکنون ما میزبان شما هستیم و این رویداد نمادی از مهماننوازی ما ایرانیان است؛ ما ملتی خوشاستقبال و مهماندوست هستیم.