
کد خبر:۷۴۹۱۷۶
با تلاش یک شرکت دانشبنیان؛
تولید پره متحرک توربین گازی برای اولین بار در کشور بومیسازی شد
یک شرکت دانش بنیان برای نخستین بار در کشور اقدام به تدوین دانش فنی و ساخت پره متحرک ردیف اول توربین گازی ۲۵ مگاواتی جنرال الکتریک کرده است.
به گزارش گرو فناوری خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمدرضا قاسمی مدیرعامل شرکت دانش بنیان موادکاران اظهار کرد: این شرکت از سال ۸۴ با تکیه بر توان دانش متخصصان داخلی به عضویت گروه مپنا درآمده و برای توسعه برنامههای تحقیق و توسعه و تدوین دانش فنی برای محصولات جدید تلاشهای بسیاری را پیش رو داشته است.
قاسمی گفت: ما تا کنون موفق به تدوین دانش فنی و تولید بیش از ۷۰ مدل مختلف پره توربین شده ایم و برخی از محصولات خود را نیز به کشورهای اروپای غربی صادرکرده ایم.
وی درباره حوزه فعالیت این شرکت دانش بنیان گفت: ساخت پرههای داغ توربین گازی، ساخت محفظه احتراق و قطعات داغ غیر پرهای توربین گازی، بازسازی، تخمین عمر و جوان سازی پره و قطعات داغ توربین گازی وساخت پرههای کمپرسور توربین گازی از جمله فعالیتهای اصلی این شرکت است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: با توجه به ظرفیت تولیدی سالیانه ۱۵ هزار پره و محفظه احتراق، در سال گذشته این شرکت موفق شده است از خروج بالغ بر ۲۰ میلیون یورو ارز جلوگیری کندو تعداد ۲۷۰ نفر اشتغال زایی مستقیم (اشتغال در این شرکت) و بیش از ۳۰۰ نفر اشتغال زایی غیر مستقیم (اشتغال در شرکتها و کارگاههای همکار) داشته باشد.
وی در ادامه درباره تکنولوژیهای پایه در ساخت پره و قطعات داغ توربین گفت: مهندسی محصول و تدوین شناسنامه فنی پره و محفظه احتراق قطعات توربین، مدلسازی و طراحی فرایندهای ریخته گری دقیق تحت خلأ، طراحی و ساخت مدل موم، ماهیچههای سرامیکی و قالب سرامیکی، فناوری یخته گری تحت خلأ و دانش فنی عملیات حرارتی و پرس ایزو استاتیک گرم HIP از جمله فناوریهای به کارگفته شده در پره این توربینها است.
قاسمی در ادامه خاطر نشان کرد: تکنولوژی ایجاد مسیرهای خنک کاری در پرهها، ماشینکاری سوپرآلیاژها، دانش فنی کنترل کیفی ساخت پره و قطعات داغ توربین گازی و پوششهای قطعات داغ (نفوإی – روکشی – سد حرارتی) از دیگر تکنولوژیهای به کارگرفته شده در پرههای این توربین است.
وی درباره اهمیت استفاده از این توربینها بیان کرد: توربینهای گازی در صنایع نفت و نیرو دارای کاربرد استراتژیک و با اهمیتی هستند و شریانهای اصلی نفت و گاز با توان این توربینها در حرکت است و محرک اصلی ژنراتورهای نیروگاههای حرارتی را این توربینها تشکیل میدهند به همین منظور اهمیت کارکرد صحیح و بدون وقفه این توربینها بر همگان مسلم شده است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.