رییس سازمان فضایی ایران با تشریح علت عدم تشکیل شورای عالی فضایی بیان کرد: بدون شک تشکیل این شورا باعث انسجام بیشتر و همگرایی تمام ارکان حوزه فضایی خواهد بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مرتضی براری رئیس سازمان فضایی کشور در پست اینستاگرام خود با اشاره به اینکه رویکرد شفاف سازی و پاسخگویی به انتقادات مطرح شده از حوزه فضایی اهمیت دارد، علت عدم تشکیل شورای عالی فضایی را مطرح و اظهار کرد: برنامه ۱۰ ساله اول فضایی از سال ۸۵ آغاز شد و تا سال ۹۵ ادامه داشت که این برنامه مبتنی بر توسعه فناوری فضایی و بومی سازی آن بود.
وی ادامه داد: در این مدت سه بار شورای عالی فضایی تشکیل شد و موارد لازم در شورا به تصویب رسید، مطابق این برنامه پروژههای سازمان فضایی ایران کلید خورد و طی این سالها شاهد پیشرفت آنها بودیم.
براری افزود: در برنامه ششم توسعه راهبردها و برنامههای حوزه فضایی تا سال ۱۴۰۰ مشخص شده است و بر این اساس حوزه فضایی در حال فعالیت است.
رئیس سازمان فضایی با اشاره به اینکه مرکز ملی فضایی تشکیل شده است، گفت: با تشکیل مرکز ملی فضایی و رفت و برگشت کوتاه مدت دبیرخانه شورای عالی فضایی به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در دورهای وقفهای کوتاه در فعالیتهای این دبیرخانه به وجود آمد که بعد از رایزنیها و تعاملات لازم این دبیرخانه با بازنگری در کارگروهها و فعال نمودن آنها با جدیت در حال فعالیت و تهیه پیش زمینه مناسب برای تشکیل شورا است.
وی بیان داشت: هر چند در این مدت شورای عالی فضایی تشکیل نشده است، اما مطابق اسناد بالادستی و برنامه ششم توسعه، این حوزه بدون برنامه نبوده و براساس آنها با جدیت و پشتکار لازم به فعالیت پرداخته و از برنامهها و وظایف خود غافل نبوده است.
براری اظهار کرد: در ابتدای سال جاری نیز طرح جامع معماری کلان بخش فضایی و برنامه ۱۰ ساله دوم حوزه فضایی کشور با تعامل و همکاری تمامی دستگاههای ذیربط تبیین شد و با تشکیل دو جلسه پیاپی کمیسیون راهبردی شورای عالی فضایی با حضور حداکثری اعضا مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس سازمان فضایی کشور گفت: یکی از الزامات لازم برای تشکیل شورای عالی فضایی، تدوین برنامه و مصوبات لازم است که هم اکنون این برنامهها نهایی شده و کارگروههای تخصصی دبیرخانه نیز در حوزههای مختلف تشکیل شده است و با جدیت و پشتکار بالا فعالیت خود را آغاز کرده اند.
وی افزود: بدون شک تشکیل شورای عالی فضایی باعث انسجام بیشتر و همگرایی تمام ارکان حوزه فضایی خواهد بود و با توجه به گذر حوزه فضایی از مرحله تحقیقاتی به مرحله عملیاتی و کاربردی و نقش بسیار مهم این فناوری در ارائه خدمات به جامعه و افزایش رفاه، نیاز به تعامل، همکاری و همگرایی بیش از پیش تمام نقش آفرینان حوزه فضایی داریم.
براری خاطرنشان کرد: با توجه به موارد گفته شده و تاکید رئیس جمهور و پیگیریهای وزیر ارتباطات در تلاش هستیم تا با تشکیل منظم کارگروهها و به تبع آن تشکیل شورای عالی فضایی، به روند توسعه فناوری فضایی در کشور شتاب بیشتری بدهیم.