نشست شورای همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و صنعت با تصویب آئین نامه حق امتیاز انحصاری مالکیت فکری و تجاری سازی و بازنگری شیوه نامه ایجاد شرکتهای دانش بنیان برگزار شد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، هجدهمین نشست شورای همکاری دانشگاه و صنعت در سالن شورای ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکیل شد. محمدعلی صحرائیان، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با توجه به شرایط بودجهای سال ۹۸، یکی از برنامههای دانشگاه، نگاه به بیرون و صنعت است؛ در این راستا مذاکرات جدیدی با همکاران صنعت شروع شده است و در نظر داریم با دعوت از شرکتهای دارویی و صنعتی به دانشگاه، تفاهمنامههایی در سال آینده منعقد شود. امیدواریم در سال جدید بتوانیم به این هدف نائل شویم.
تصویب آئین نامه حق امتیاز انحصاری مالکیت فکری و تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی و فناوری در ادامه محمدرضا منظم، مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص پیشنهاد کمیته فناوری برای تصویب آئین نامه حق امتیاز انحصاری مالکیت فکری و تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی و فناوری گفت: در ضرورت تنظیم این آئیننامه شکی نیست و یکی از اساسیترین نیازهای دانشگاهها برای حرکت جدی به سمت تجاریسازی و خلق ثروت است.
منظم گفت: قاعدتاً باید حقوق دانشگاه، مجریان و فناوران روشن شود. علیرغم اینکه این نیاز اهمیت زیادی دارد؛ تهیه آئین نامه بسیار دشوار بود و طی سه سال برای تنظیم آن تلاش زیادی انجام شده است.
این آئین نامه پس از بررسی توسط اعضای شورا، نوع مشارکت و همکاری دانشگاه در مالکیت فکری، کسب درآمد و تجاریسازی مشخص و مصوب شد.
همچنین با نظر اعضای شورا، عنوان شیوه نامه ایجاد شرکتهای دانش بنیان در دانشگاه علوم پزشکی تهران اصلاح شد و به شیوه نامه تأسیس شرکت با ایدههای تولید محصولات و خدمات دانش بنیان توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تغییر یافت و پس از بازنگری، حق امتیاز دانشگاه بین ۱ تا ۵ درصد از فروش شرکت از زمان شروع فروش به مدت ۵ سال به تصویب رسید.
تصویب شیوهنامه خرید از نمایشگاه ساخت ایران و فن بازار ملی سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران در این نشست به منظور حمایت از محصولات شرکتهای دانش بنیان و جهت دار کردن خریدهای دانشگاه علوم پزشکی تهران و بر اساس مصوبه بیست و پنجمین جلسه کمیته فناوری، شیوهنامه خرید از نمایشگاه ساخت ایران و فن بازار ملی سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران تصویب و نحوه حمایت دانشگاه از خرید «تجهیزات با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت بهداشت» مشخص شد.
در این نشست با پیشنهاد تأسیس دو شرکت دانش بنیان تولید کیت سنجش آپوپتوز بر مبنای FITC-Annexin V. و طراحی و ساخت دستگاه فیلتراسیون قابل حمل به منظور کنترل آلایندههای گاز و بخار محیط کار موافقت اصولی شد.