اولین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده تعاونی های البرز ایرانیان و ولیعصر در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران و مفسدان اقتصادی به صورت علنی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اولین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده تعاونیهای البرز ایرانیان و ولیعصر، در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران و مفسدان اقتصادی به صورت علنی و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
بر اساس این گزارش تعاونی البرز ایرانیان به ثبت رسیده و آگهیها منتشر شده است. در آگهی مطلب اصلی کیاشهر میباشد و سرمایه آن هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. نام شرکت از امیرالمومنین به البرز ایرانیان تغییر پیدا کرده است. تعاونی ولیعصر در سال ۸۸ به رسمیت شناخته شده است و در سال ۹۲ به دلیل تخلفات مدیر عامل که آقای رضا موسوی تعطیل شده است و پس از برکناری مجددا راه اندازی شده است. سرمایه این شرکت ۶ میلیون ریال بوده است و حمیدرضا امینی تهرانی مدیر عامل آن بوده است.
امیرحسین آزاد معتقد است قبل از تعاونی البرز ایرانیان در یک شرکت کامپیوتری فعالیت داشتم و کار خرید و فروش موبایل را انجام میدادم. حاصل فعالیت اقتصادی من حدود ۲ میلیارد ریال سرمایه است و در سن ۲۴ سالگی وارد تعاونی البرز ایرانیان شدم.
حسن قریانی یکی دیگر از متهمان بیان کرد: قبل از تعاونی البرز ایرانیان در سال ۷۶ به صورت قراردادی حسابرسی سازمان حسابرسی را انجام میدادم و از سال ۸۰ تا ۸۵ مدیر صندوق تعاونی مشهد و خراسان بودم و همچنین مهدی بهرامی به عنوان سرپرست گزینه مناسبی برای پیش بردن اهداف مجرمانه آقای قریانی بوده است.
در تاریخ ۱/۲/۱۳۹۰ قراردادی با موضوع فروش سهام البرز ایرانیان با آقای قریانی صادر میشود و در این قرارداد نحوه تعهد افراد مشخص شده است.
در تاریخ ۲۳/۳/۱۳۹۰ حسن قریانی طی مکاتبهای صدور مجوز را مطرح میکند و نکته قابل توجه این است که این مکاتبه با امضای رئیس آن مرکز به ثبت رسیده است ودر دبیرخانه بانک مرکزی تثبیت شده است.
امیرحسین آزاد گفت: بنده با آقای همت نزد آقای پورمحمد رفتم، ولی در جلسه ما آقای قریانی حضور نداشتند و آقای همت اعمال نفوذی را انجام ندادند.
همچنین حسن قریانی در ادامه بیان کرد: اظهارات آقای امیرحسین آزاد کذب است و آن را به هیچ وجه نمیپذیرم.
بانک مرکزی طی قراردادی به تاریخ ۷/۱۰/۱۳۹۰ بلا مانع بودن قرارداد را اعلام کرده است.
لازم به ذکر است که در هر دو مکاتبات از آقای حسن قریانی به عنوان مدیر تعاونی ذکر کردند، اما هیچ سمتی نداشتند.
امیرحسین آزاد ادامه داد: امضای خودم را قبول دارم، اما واگذاری سهام را به هیچ وجه نمیپذیرم ما اطلاع نداشتیم که این اوراق چه زمانی از ما گرفته شده است.
قریانی افزود: احتمالا توافق در اوراق را موقع گرفتن امضا از ما گرفتند و ما شوکه شدیم.
این متهمین علاوه بر اعمال نفوذ هر کجا با مانعی روبرو میشدند به سه عامل استناد میکردند یک خود را مالک شرکت تعاونی البرز ایرانیان معرفی میکردند دو اقدامات خود را دارای مجوز از بانک مرکزی میدانستند و سوم اقدام به نصب تابلوی تعاونی فردوسی نموده و به فعالیت میپرداختند.
متهمین پس از دریافت ابلاغ بانک مرکزی به فعالیتهای خودشان ادامه میدادند و در استانهای ایلام، کردستان و همدان افتتاح حساب میکردند. استان ایلام را با توجه به اعترافات شان به خاطر ارتباطات آقای آزاد انتخاب کردندو خودشان شناختی از این استان نداشتند.
در ادامه امیرحسین آزاد منکر تمام صحبتها و نفوذ خود شد.
لازم به ذکر است که این افراد حسابهای خودشان را به نام اشخاص حقیقی بازمی کردند و پس از صدور دستور قضائی بلافاصله به تغییر حسابهای خودشان میپرداختند.
حسن قریانی و امیرحسین آزاد در جواب این سوال که چرا پس از ابلاغ بانک مرکزی اقدامات خود را متوقف نکردید بیان کرد: در این که این اقدامات اشتباه بوده است شکی نیست ما مشاوران حقوقی خوبی نداشتیم و نمیدانستیم که فعالیت مان باعث اخلال در نظام اقتصادی کشور میشود. اولین دستور قضائی هم مربوط به ناحیه سه ونک بوده است همچنین قریانی گفت: اشتباه کردم و پشیمانم.
این متهمین با استفاده از رانت و نفوذ در دولت اقدامات غیرقانونی خودشان را برای تعاونی ولیعصر هم انجام دادند.
حسن قریانی افرادی که نفوذ داشتند را به کار میگرفته و خودش همه کاره بوده است و به نوعی کارمندانش فقط حقوق بگیر آن بودند و جالب اینجاست که حسن قریانی همان روشی را که برای ایجاد موسسه البرز ایرانیان به کار گرفته بود برای تعاونیهای دیگر هم به کار میگرفته همچنین حسن قریانی مبلغ هشت میلیارد تومان را از این تعاونی خارج نموده است و بیان کرده: قبول دارم این مبلغ را خارج کردم بخشی را هم بابت هزینههای خودم استفاده میکردم، ولی الان موجودی ندارم کار اشتباهی کردیم و پشیمانیم، اما به زودی سندهای آن را در یک ماه آینده ارائه میکنم.