فضاپیمای «ماون» به حداقل فاصله با مریخ رسیده تا ضمن ارتباط با مریخ نورد ناسا بتواند فعالیتهای تحقیقی و پژوهشی خود درباره این سیاره را دنبال کند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، «ماون» ، فضاپیمای ناسا، که از چهار سال قبل مأموریت خود را آغاز کرده به تدریج در حال کاهش فاصله خود با سطح مریخ است تا بتواند وظایف محوله را با دقت بیشتری انجام دهد.
«ماون» برای آنکه بتواند کاهش سرعت خود را به شکلی مناسب انجام دهد، وارد جو سیاره مریخ شده و این جو مانند یک ترمز برای این فضاپیما عمل کرده است و سرعت آن را به تدریج کاهش میدهد.
این فضاپیما در حال حاضر ارتفاع خود را از ۱۵۱ کیلومتر به ۱۳۲ کیلومتری سطح مریخ کاهش داده است. «ماون» قبلاً در مداری در حال چرخش به دور مریخ بود که فاصله آن از سطح این سیاره از ۶۰۵۰ تا ۴۵۷۰ کیلومتر در نوسان بود.
قرار است «ماون» وظیفه نقل و انتقال اطلاعات جمع آوری شده توسط مریخ نورد مارس ۲۰۲۰ را نیز که سال آینده به سمت این سیاره فرستاده میشود، بر عهده بگیرد. در عین حال «ماون» تحقیقاتی را در مورد ساختار و ترکیبات جو سیاره مریخ انجام خواهد داد.
اگر چه «ماون» که در نوامبر سال ۲۰۱۳ به فضا پرتاب شد، مأموریت خود را به پایان رسانده، اما با توجه به عدم اتمام سوختش تا سال ۲۰۳۰ به فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی خود ادامه خواهد داد.