به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، برای بسیاری از دانشجویان شاید پیش آمده که پس از قبولی در یک دانشگاه بنا به دلایلی از جمله فاصله از محل تحصیل، هزینه های زندگی بالای دانشجویی و مشکلات شخصی دیگر نتوانند در دانشگاه محل قبولی به تحصیل ادامه دهند، همین مسئله باعث شده از چشم بسیاری از آنها را به بازه انتقال و مهمانی جلب کند، و آمارها از اعداد قابل توجهی خبر میدهند.
امسال نیز متقاضی میهمانی و انتقال به سایر دانشگاهها، از اول تا سی و یکم اردیبهشت ۹۸ فرصت دارند برای ثبت درخواست خود اقدام کنند. روند کار هم به این صورت است دانشگاههای مبدأ موظف هستند درخواست دانشجو را بررسی کرده و در صورت داشتن شرایط از ابتدای خرداد تا ۱۵ تیر ماه نظر خود را در سامانه اعلام شده(سجاد) اعلام و در صورت موافقت ریز نمرات دانشجو را به دانشگاه مقصد ارسال کنند. از سوی دیگر دانشگاههای مقصد موظفند حداکثر تا پایان مرداد ماه نسبت به بررسی تقاضاها اقدام و از طریق سامانه یاد شده اعلام کنند.
اما چگونگی مهمان و انتقالی گرفتن در دانشگاه جدید یکی از سوالات پرتکرار دانشجویان است.
1- مهمان
1-1- مهمان مبنا: در صورتی که سکونت دائمی خانواده دانشجو در نزدیک ترین محل به شهر دانشگاه مقصد باشد، دانشجو می تواند پس از اعلام قبولی از طرف سازمان سنجش بر اساس جدول زیر مهمان مبنا شود، بر این اساس دانشجویان در صورت داشتن 90 درصد نمره آزمون سراسری آخرین فرد پذیرفته شده در همان رشته در دانشگاه مقصد می توانند از ابتدای شروع به تحصیل حداکثر برای مدت چهار نیمسال در مقطع کارشناسی پیوسته و دو نیمسال در مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته مهمان مبنا شوند.
گفتنی است ثبت تقاضای میهمانی مبنا صرفا برای پذیرفته شدگان همان سال ورود و همان دوره امکان پذیر می باشد.
1-2- مهمان: در صورتی که دانشجو حداقل یکنیمسال تحصیلی را در دانشگاه مبدا با میانگین کل حداقل 13 گرانده باشد می تواند تقاضای دونیمسال میهمان شدن بدهد. از سوی دیگر، حداکثر مدت میهمانی برای مقطع کارشناسی پیوسته چهارنیمسال و برای مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته دو نیمسال تحصیلی است.
گفتنی است مداک فراغت از تحصیل دانشجوی میهمان در کلیه حالت های میهمانی توسط موسسه مبدا صادر می شود.
نکته دیگر اینکه، میهمانی از دانشگاه غیردولتی به دولتی حتی با موافقت مبدا و مقصد بلامانع، ولی بعکس ممنوع است.
1-3- مهمانی دائم: دانشجوی میهمان در صورت کسب معدل کل 13 در چهارنیمسال در مقطع کارنشسای پیوسته و دو نیمسال در مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته در دانشگاه مقصد می تواند با موافقت دانشگاه مبدا و مقصد میهمان دائم شود.
نکته مهم در این نوع پذیرش به این صورت است، که در صورت مهمانی دائم نیازی به مراجعه دانشجو در هر نیمسال به موسسه مبدا نمی باشد و صرفا در پایان هر نسمال کارنامه دانشجو به دانشگاه مبدا ارسال و در پایان تحصیل با اعلام فراغت از تحصیل دانشجو توسط موسسه مقصد مدرک توسط موسسه مبدا صادر خواهد شد.
منبع: خبرنامه دانشجویان ایران