مسئول سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشورگفت: ۲۴ مرکز حمایت از فناوری را در کشور راه اندازی شده که ۶ مورد از آنها دارای فناوری نو هستند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو مهدی رحیمی، مسئول سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور در بزرگداشت فناوری دانشکدههای نوین که امروز در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، گفت: امروزه هدف مشخصی را برای کشور قائل هستیم و آن هدف مشخص تاکید بر اقتدار جمهوری اسلامی ایران در جهان است. پر تاثیرترین موضوعی که باعث اقتدار میشود مسئله علم و جهاد علمی است.
وی گفت: اگر میخواهیم انقلاب و ارزش هایمان را به جهان صادر کنیم باید از لحاظ علم غنی شویم. برای جهاد علمی بدیهی است که باید کارهای بزرگ را با تلاش و مجاهدت انجام دهیم تا بتوانیم آنها را به ثمر برسانیم. در دوران جنگ بهترین جوانان به جبهه جنگ حق علیه باطل رفتند و خودشان را فدای آسایش و امنیت کشور کردند آنها شرایط را مهیا کردند تا ما بتوانیم اقتدار کشور را به ارمغان آوریم.
مسئول سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور گفت: شاخصه اصلی در جهاد علمی کار برای جامعه و فدایی در راه جامعه است. شما دانشجویان و تشکلهای دانشجویی هدف اصلی برای مرجعیت و اقتدار علمی در کشور هستید.
وی افزود: در چهل و یکمین سالگرد جمهوری اسلامی میطلبد که ما با اقتدار بگوییم باید جهاد در راه خدا داشته باشیم. قرآن سه راه را برای جهاد معرفی کرده است. اولین راهبرد خداوند برهان است که ما نام آن را پروژههای بنیادی نامیده ایم، یعنی باید در جامعه جریان سازی علمی رخ دهد تا بتوانیم فرهنگ اسلامی را به صورت علمی به کشورهای دیگر صادر کنیم. در مرحله بعد قرآن میفرماید باید جدل را در دستور کار خود قرار دهیم یعنی شما باید بتوانید از مواضع خود دفاع کنید. اگر میخواهید در جهت علمی راه میانبر را پیش ببرید باید به فکر ایجاد قرارگاه جهاد علمی باشید. همان طور که در پروژههای دفاعی قرارگاه جهاد علمی را راه اندازی کرده ایم باید در این مسیر نیز قرارگاه دیگری راه اندازی کنیم.
رحیمی تاکید کرد: قرارگاه جهادی اهدافی دارد که از جمله یکی از اهداف این قرارگاه این است که اشراف کامل به نیازمندیها و توانمندیهای کشور داشته باشد. جلوگیری از موازی کاری و حرکتهای هفتی هشتی در جامعه از دیگر اهداف قرارگاه است.
مسئول سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور بیان داشت: یکی دیگر از اهداف این قرارگاه پیشنهاد رشتههای جدیدی است تا دانشجویان بتوانند در آن تحصیل کنند و این برای سی سال آینده مثمرثمر باشد.
وی ادامه داد: مدیریت صحیح دانش و چرخه تولید علم و ثروت به خوبی در کشور انجام نمیشود. در این چرخه ما از فکر و اندیشه به فناوری میرسیم، ولی در نهایت قبل از تولید محصول کار را رها میکنیم.
رحیمی تصریح کرد: باید بتوانیم امکانات و استعدادها را در کشور به خط کنیم، پیشنهاد ما پیگیری راه اندازی قرارگاه جهاد علمی با حضور همه جوانان برای کشور بدون سوگیریهای سیاسی است. ما در معاونت علمی سازمان بسیج ۶ راهبرد اساسی داریم یکی از راهبردهای اساسی در حوزه علم و فناوری تشکیل زنجیره علم تا ثروت است یعنی چرخه تولید علم را غنی کنیم به این منظور ما در درون سازمان و در خارج از آن تلاشهای زیادی را انجام داده ایم.
مسئول سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور اظهار داشت: نظام ارتقای اساتید موجود در شان جمهوری اسلامی نیست.ارتقای اساتید با افزایش مقالههای آنها کار درستی نیست ما معتقدیم هیئتهای علمی باید در جهت حل مسائل جامعه بکوشند. در واقع باید مسئله محور باشند اگر این اتفاق رخ دهد دانشجویان به سوی فناوری هجوم خواهند آورد.
وی بیان کرد: راهبرد بعدی ما جریان سازی علمی است. اگر جریان سازی علمی رخ دهد میتوانیم یک فناوری جدید را تولید کنیم. اگر مرکز فناوری در جهت فناوریهای نوین کار کند دقیقا به سمت مرجعیت علمی حرکت میکنیم.
رحیمی گفت: از دیگر راهبردهای ما احیای مسائل کشور و حل آنها توسط پتانسیلهای سخت افزاری و نرم افزاری است.
مسئول سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشورخاطر نشان کرد: ۲۴ مرکز حمایت از فناوری را در کشور راه اندازی کرده ایم که ۶ مورد از آنها دارای فناوری نو هستند و امیدواریم با همکاری دانشگاه علم و صنعت و با کمک اساتید دانشگاهی و دانشجویان بتوانیم فناوریهای جدیدی را به جامعه ارایه دهیم.