کد خبر:۷۶۰۹۲۵
محققان دریافتند

خروج پلاسما از سیاهچاله/ جالب‌ترین سیاهچاله‌ در فضا رصد شد

محققان سیاهچاله‌ای را رصد کرده اند که ابر‌هایی پرسرعت از پلاسما از مرکز آن خارج می‌شوند. این سیاهچاله در فاصله ۸ هزار سال نوری زمین است.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ سیاهچاله‌های در فاصله ۸ هزار سال نوری از زمین، به دلیل ماهیت لرزان خود توجه ستاره شناسان را جلب کرده است.

این سیاهچاله V۴۰۴ Cygni نام دارد و ستاره شناسان شاهد خروج ابر‌هایی پرسرعت از پلاسما از آن بوده‌اند.

V۴۰۴ Cygni مانند بقیه سیاهچاله‌ها گاز ستاره‌های اطراف را می‌مکد. هرچند سیاهچاله‌ها موادی را نیز به بیرون پرتاب می‌کنند، اما دانشمندان مشاهده کرده‌اند از V۴۰۴ Cygni ابری از پلاسما با سرعت بسیار زیاد خارج می‌شود.

پژوهشگران مرکز بین المللی تحقیقات ستاره شناسی رادیویی (ICRAR) این تحقیق را انجام داده است.

دانشمندان معتقدند جت پلاسمایی که از این سیاهچاله خارج می‌شود در نتیجه عدم همخوانی در مواد ستاره و سیاهچاله‌ای است که یک صفحه یکپارچه به وجود می‌آورند.

انتشار اشعه‌های شدید و قدرتمند سبب شده بخش داخلی این صفحه به شکل یک دونات متورم شود و در نتیجه جت‌هایی از مواد در جهات از آن خارج شود. همزمان با چرخش سیاهچاله این جسم فضایی زمان و فضای بیشتری را به سمت خود می‌کشد.

جیمز میلر جونز استاد دانشگاه کارتین در استرالیا و مؤلف ارشد پژوهش می‌گوید: این یکی از جالب‌ترین سیاهچاله‌های رصد شده است. این نمونه هم مانند بقیه سیاهچاله‌ها از ستاره‌های اطراف تغذیه می‌کند و با بیرون کشیدن گاز از ستاره، صفحه‌ای دور سیاهچاله به وجود می‌آورد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار