وزیر بهداشت و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در بازدید از شهرک صنعتی اشتهارد از برنامههای آینده سازمانهای مطبوع خود در حمایت از صنعت داروسازی را اعلام کردند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور امروز در مراسم رونمایی از سرم اسکوفب سرم ضد زهر عقرب در شهرک صنعتی سپهر و در مرکز رشد داروسازی بهنودژن استان البرز گفت: حرکت جدیدی در شتاب دهندهها شروع کردهایم که میتواند مسائل و مشکلات کشور را حل کند و این روش به صورت جدید توسعه مییابد.
وی با بیان اینکه ورود داروسازان جدید به صنعت داروسازی کشور یک اتفاق فوق العاده است، تصریح کرد: اتفاق ارزشمندی که در شرکت پرسیف به عنوان یکی از رشتههای فعال در مرکز رشد بهنودژن افتاده این است که در این شرکت ۲۰۰ PHD فعالیت میکنند؛ اگر بنا بود آنها در بخش دولتی کار کنند علاوه بر نیاز به اختصاص بودجه قابل توجهی، بهره وری و نوآوری لازم را هم نداشتند.
ستاری گفت: امسال با همکاری وزارت بهداشت برنامه جدی برای توسعه شتاب دهندههای کسب و کار داریم البته همکاری خوبی بین وزارت بهداشت و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری در حوزه ثبت دارو و انجام آزمایشهای بالینی برقرار بوده و این ارتباط ارتباط فوق العادهای است.
هزینه برای آموزش به منزله سرمایه گذاری است نمکی، وزیر بهداشت نیز در این مراسم با بیان اینکه معاون علمی فناوری ریاست جمهوری به شدت در توسعه زیرساختهای دانش بنیان کشور همراه است، افزود: خرج کردن در آموزش کشورها به منزله سرمایه گذاری است و بنده امروز خوشحالم دانش آموختگان دانشگاههای کشورمان در خلق ثروت ملی نقش آفرینی میکنند.
وی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته در راستای تولید واکسن در کشور تصریح کرد: ما در برههای از زمان ناچارا سراغ فرانسویها، بلژیکیها و کوباییها رفتیم؛ در هر حال در آن دوران امریکاییها با شیطنتی که داشتند گفته بودند کشورهای سازنده واکسن میتوانند بمب میکروبی هم بسازند.
نمکی با تاکید براینکه بنده همواره حامی تولید ملی بوده ام و همیشه با رانت داخل و خارج در میافتم، بیان کرد: زمانی که پرفسور میرشمس الدینی در موسسه رازی فعالیت میکرد یکی از آرزوهای او ادامه یافتن راهش بود به همین دلیل من ۵ بورس میرشمسی را برای دانشجویان او اختصاص دادم، اما متاسفانه رازی آن راهی را که میخواستم نپیمود.
وی با بیان اینکه خوشحالم واکسن سازی در بخش خصوصی راه افتاده و این ستودنی است، گفت: در سالهای گذشته با مشکلی مواجه بودیم که تاون نشخوار کننده کوچک آسیب زیادی به کله بز کشور میزود و با پیگیریهایی که انجام شد سازمان دامپزشکی علت را نبود واکسن اعلام کرد و برای من جای تعجب بود که چرا تا به حال این واکسن را در کشور تولید نکردهایم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: بنده با کمال فروتنی دست همه کسانی که به صنعت واکسن سازی ورود کرده اند میبوسم و این یکی از بزرگترین کارهایی است که فعالان این عرصه شروع کرده اند و بنده نیز از آن حمایت میکنم.
نمکی در ادامه گفت: در هیچ جایی دارویی را به راحتی وارد لیست نمیکنند و اگر وارد لیست شد به راحتی وارد بیمه نمیشود چرا که معمولا ابتدا تاثیر و بازدهی اقتصادی و هم چنین جیب خود را مورد توجه قرار میدهند.
من باید با ارزانترین شیوه ممکن نظام سلامت را اداره کنم وی ادامه داد: من باید با ارزانترین شیوه ممکن نظام سلامت را اداره کنم؛ با این وجود با سهم محدودی که داریم در ورود دارو به لیست اول باید به اثربخشی و بعد اینکه چه قدر با جیب ما سازگار است توجه شود.
نمکی با تاکید براینکه من به هیچ وجه اجازه نمیدهم کسی ترمز تولید داخل شود و یا مشابه تولید داخل را از خارج وارد کنند، گفت: ساختار باید به گونهای عمل کند که بروکراسی در نظام قضا و دارو نداشته باشیم؛ بنابراین مسیر باید برای تمام تولید کنندگان به صورت یکسان باز شود، اما نباید این انتظار را داشته باشیم که پای هر دارویی را به نظام بیمهای و پوشش دولتی باز کنیم، چون ابتدا باید اثربخشی و بعد اقتصادی آن را ارزیابی کنیم.