درپی تصویب آییننامه توسعه اقتصاد دیجیتالی و با هدف حمایت از کسبوکارهای نوپا در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، شرکتهای فعال در این حوزه از معافیتهای مالیاتی و بیمهای بهرهمند میشوند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سامانه مشترکی میان ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات ایجاد شده تا شرکتهای نوپا با آغاز به کار سامانه مشترک که به زودی ایجاد میشود دراین سامانه متمرکز ثبت نام کنند و بتوانند با اعمال یک سری ملاحظات از معافیتهای بیمهای و مالیاتی معاف شوند.
آیین نامه نوآفرین یا آیین نامه حمایت از شرکتهای نوپا در اقتصاد دیجیتال، آیین نامهای است که با همکاری سازمان فناوری اطلاعات ازسوی وزارت ارتباطات و ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به تصویب رسید تا بتوانند یک فضای حمایت شده را برای استارتاپهای نوپا ایجاد کنند به استارتاپهایی که هیچ آشنایی با شروع کار و مکانیزم مالیات و بیمه و مواردی از این قبیل ندارند.
تصویب و اجرای این آیین نامه به تسهیل برخی از موانع و مشکلات کار شرکتهای نوپا و استارتاپهای نوپا کمک میکند وبهره مندی از مزایای این آیین نامه برای شرکتهای نوپا دارای شرایطی است تا بر اساس معیارها و شرایط تعیین شده آنها ارزیابی شوند.
شرایط تعیین شده در این آیین نامه یکی از شرایط تعیین شده در این آیین نامه به این موضوع اشاره دارد که هر شرکت خصوصی و تعاونی در حوزه ict باید سه سال از تاریخ ثبت آن بیشتر نگذشته باشد و حداکثر سرمایه ثبتی آن باید کمتر از ۲ و نیم میلیارد ریال باشد.
در دیگر شرایط اجرایی این آیین نامه آمده است که موسسان و صاحبان شرکتها نباید نسبت به توزیع سود خود اقدام کنند و درآمد هر شرکت در سال نباید کمتر از ۵ میلیارد ریال باشد، همچنین با انجام توافقاتی از سوی وزارت ارتباطات و صندوق نوآوری و شکوفایی صندوقی با بودجه مستقل برای تامین مالی شرکتهای نوپا حوزه اقتصاد دیجیتال نیز تشکیل میشود.
با توجه به تصویب و ابلاغ این آیین نامه، موانع و مشکلاتی که پیش از این شرکتهای نوپا با آن مواجه بودند از جمله گرفتن کد اقتصادی مستقل در فضاهای اشتراکی و شتابدهندهها با اجرای این آییننامه تسهیل و رفع میشود.