گروه دریایی ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف نمایش تمامی ظرفیتهای دریایی ایران، اقدام به راهاندازی یک پایگاه جامع اطلاعات محیط دریایی کرده است.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایران با داشتن تقریبا ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر مرز آبی در شمال و جنوب کشور دارای ظرفیتهای عظیمی در توسعه صنایع دریایی است که این مساله، نیاز به وجود یک بانک اطلاعاتی دقیق از شرایط محیطی دریاهای کشور را بیش از پیش نمایان کرده است.
در این راستا، گروه دریایی ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف به عینیت رساندن تمامی ظرفیتهای دریایی ایران، اقدام به راه اندازی یک پایگاه جامع اطلاعات محیط دریایی برای استفاده عموم کرده است که در این شبکه لینکهای اطلاعات مختلف دریایی در دریاهای ایران از منابع داخلی و خارجی وجود دارد.
علاوه بر آن کاربران و متخصصان کشور میتوانند «دادههای مربوط به تحقیقات خود را به اشتراک بگذارند»، «سایتهای جهانی را با ارایه لینکهای مربوطه معرفی کنند» و یا «نظر خود درباره دادههای موجود را با ارایه نظر در پایگاه» اعلام کنند.
این پایگاه به همت گروه دریایی ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با مشارکت سازمانهای عضو شبکه ملی ناوگان تحقیقات دریایی شامل پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، سازمان نقشه برداری کشور، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور راه اندازی شده است.
این پایگاه بخشهای مختلفی دارد که شامل «مخاطرات دریایی»، «مدلهای جوی و اقیانوسی»، «دادههای اقیانوسی»، «پیش بینی جوی و اقیانوسی»، «دادههای ماهواره ای» و «اقلیم اقیانوسی» میشود.
همچنین از دیگر بخشهای این پایگاه میتوان به «دادههای شیلاتی»، «نقشههای پویا و چند لایه ای»، «پایش بلادرنگ اقلیم»، «ژرفاسنجی و عوارض کلی»، «دادههای سطحی»، «زمین شناسی دریایی»، «ایستگاههای روی سطح زمین» و «نرم افزارهای کاربردی» اشاره کرد.