کد خبر:۷۶۶۵۸۷
از سوی یک دانش‌بنیان؛

ژلاتین گاوی با کیفیت‌تر از نمونه‌های خارجی تولید می‌شود

یک شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده ژلاتین از پوست گاو با اشاره به مشکلات پیش‌رو برای تولید این محصول گفت: ژلاتین تهیه شده از پوست و استخوان گاو از نمونه‌های خارجی با کیفیت‌تر است.

کیفیت ژلاتین گاوی تولید داخل با مشابه نوع خوکی آن رقابت است/ گلایه‌های تولید کننده داخلی از واردات

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، امروز استفاده از پوست و استخوان حیواناتی همچون گاو دامنه مصرف متنوعی پیدا کرده است. به طوری که یکی از محصولات جانبی که از آن‌ها به دست می‌آید «ژلاتین» است. ژلاتین حاصل، معمولا در دو صنعت غذایی و دارویی به کار می‌رود. به عنوان مثال در صنایع غذایی این ژلاتین‌ها را می‌توان در صنایع شیرینی پزی، شکلات، لبنیات و یا در کارخانجات تولید نوشابه به منظور شفاف کردن نوشابه‌ها به کار برد. در بخش دارویی هم می‌توان در تهیه روکش‌های قرص، کپسول و ... از ژلاتین‌ها استفاده کرد.

تولید ژلاتین گاوی داخلی علاوه بر گستره کاربردی که دارد، به دلیل اینکه در بعضی کشور‌ها تولید ژلاتین خوکی بازار داغی دارد و متاسفانه این محصول به داخل کشور وارد می‌شود از اهمیت دوچندانی برخوردار است.

تولید ۶۵ درصد ژلاتین دنیا از پوست خوک
نتایج یک گزارش نشان می‌دهد هم اکنون قریب به ۶۵ درصد ژلاتین تولید شده در دنیا از پوست خوک است و نکته جالب اینکه با وجود معذوریت‌های شرعی استفاده از محصولات استحصال شده از این حیوان، واردات این نوع ژلاتین به کشور سبب شد که یک کارخانه تولید ژلاتین در کشور (ژلاتین آریا) واقع در مشهد تعطیل شود. این درحالی است که در همان زمان که مسئولان سازمان غذا و دارو می‌گویند ژلاتین وارداتی به کشور گواهینامه حلال را دریافت کرده است، با این حال فعالان این صنعت بر این نظرند که اخذ چنین گواهینامه‌هایی با پرداخت تنها ۱۰۰ دلار امکان پذیر است و بنابراین امکان تقلب در آن وجود دارد.

در همین خصوص فرهاد فرهنگ مهر، تولید کننده ژلاتین از استخوان گاو اعلام کرد: در حال حاضر در هر سال ۳۵۰۰ تن واردات ژلاتین به کشور انجام می‌شود که بخش عمده آن ژلاتین خوک است که قیمت ارزان تری هم دارد. این قیمت ارزان هم به دلیل زاد و ولد زیادی است که این حیوان دارد.

وی همچنین گفت: تولید ژلاتینی که انجام می‌دهیم از پوست و استخوان گاو است که تولید آن از پوست جنبه دانش بنیان دارد و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد.

فرهنگ مهر با بیان اینکه در بخش تحقیق و توسعه مجموعه مان توانستیم از بخش‌های زیرین پوست گاو، ژلاتین تولید کنیم، تاکید کرد: این مجموعه برای ۱۶۰ نفر اشتغال زایی کرده است، اما هم اکنون با نصف ظرفیت مشغول فعالیت هستیم در حالی که هیچ کمکی هم به ما نشده است.

این فعال اقتصادی ادامه داد: هم اکنون نصرالله پژمان فر، نماینده مجلس شورای اسلامی و بعضی دیگر از نهاد‌های اطلاعاتی و امنیتی به موضوع ورود پیدا کرده اند و با آزمایش‌هایی که انجام دادند تایید کردند که ژلاتین خوکی در کشور وارد شده است.

مدیرعامل شرکت فرآوری دارویی ژلاتین حلال در بخش دیگری از صحبت خود با بیان اینکه زمینه اصلی فعالیت تولیدی اش ژلاتین خوراکی است، گفت: به منظور اینکه مصرف کنندگان خانگی با محصولات مان آشنا شوند هم اکنون پودرژلاتین خالص خوراکی تولید کرده ایم که در فروشگاه‌های زنجیره‌ای اتکا و شهروند توزیع شده است. این بخش از تولیدات مان هرچند سودآوری ندارند، اما می‌خواهیم برای مردم هم شناخته شویم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۵
به نظرم بشدت مورد نیاز و مورد توجه خواهد بود اگر فهرستی از برندهایی تهیه بفرمایید که از ژلاتین گاوی تولید شده در ایران استفاده می‌کنند (می‌تواند به سادگی گرفتن فهرست مشتریان از کارخانه‌ی تولیدی باشد، یا به پیچیدگی انجام آزمایش تشخیصی جدیدتر معرفی شده در مستند «استخوان خوک» روی محصولات).
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار