هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
منصور کبگانیان، دبیر نقشه جامع علمی کشور در خصوص آخرین وضعیت ابلاغ این نقشه گفت: نقشه جامع علمی کشور تمام بندهای آن تصویب و به نهادهای زیربط ابلاغ شده است و به طور کلی به سه قوه ابلاغ شده است و باز هم موارد ویژه را به صورت تک تک هم ابلاغ کردیم، چون برخی از موارد مشترک بین دستگاهها نبود به صورت جداگانه ابلاغ شده است.
وی افزود: برای اجرایی شدن این سند برای هر کدام از بندها نظارت و ارزیابی میکنیم که اجرایی شدنها متفاوت بوده که از ۶۰ تا ۱۹ درصد اجرایی شدند، برخی از مصوبات در اجرایی شدن پیشرفت خوبی داشت، اما برخی دیگر که آسیب شناسی کردیم به خوبی اجرایی نشد.
رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه شهریههای حداکثر تا ۱۵ درصد افزایش پیدا خواهند کرد، گفت: بیمارستان رودهن در صورتی ساخته خواهد شد که مسئولان و خیران منطقه همت کنند.
محمد مهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، امشب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به افزایش تورمی که در کشور وجود دارد و از طرفی افزایش ۱۸ درصدی هیات دولت برای اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی در نظر گرفته است ما مجبوریم جهت جبران این افزایش را محل افزایش شهریهها انجام دهیم.
وی ادامه داد: افزایش شهریه دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به سطوح مختلف متفاوت است و در رشتههای گوناگون کم یا زیاد میشود.
حجت الاسلام مطهری پور، رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به ثبت نام دور جدید اعزام دانشجویان به عتبات گفت: ثبت نام بیست و یکمین دوره عتبات دانشگاهیان از ۱۸ خرداد آغاز و تا ۲۷ خرداد ادامه دارد.
وی افزود: پس از پایان ثبت نام قرعه کشی ۳۰ خرداد انجام میشود و اعزامها از ۲۷ تیر ماه آغاز خواهد شد که تا ۱۵ مهر ماه ادامه خواهد یافت.
معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص علت تاخیر در تجمیع خوابگاههای این دانشگاه گفت: زمینهایی که برای ساخت خوابکاه در نظر گرفتیم معارض حقوقی دارد.
حسین سلیمی، معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص آخرین وضعیت طرح تجمیع خوابگاههای علامه گفت: این طرح هنوز به سرانجام نرسیده و زمینهایی که متعلق به دانشگاه هاست معارض حقوقی دارد، در حال مذاکره هستیم و در صورتی که این مشکل حل شود برای طرح جامع خوابگاهها اقدام خواهیم کرد.
وی افزود: برنامه ما این است که خوابگاههای کوچک در سطح شهر را جمع آوری کنیم و تبدیل به مجتمع خوابگاهی شود که هم هزینههای دانشگاه کمتر شود و هم مشکلات رفت و آمد دانشجویان حل شود در حال حاضر در ۱۱ نقطه شهر خوابگاه داریم که ظرفیت این خوابگاهها از ۵۰ نفر تا هزار نفر است که باید در یکدیگر تجمیع شوند.
ناصر مطیعی، رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از پرداخت بیش از ۱۸۵ میلیارد ریال بابت مرحله اول تعمیر و تجهیز سراهای دانشجویی به حساب ۲۰۳ دانشگاه کشور و دانشکدههای فنی و حرفهای خبر داد.
وی افزود: با پرداخت این مبلغ از سوی صندوق رفاه دانشجویان، دانشگاهها و دانشکدههای فنی و حرفهای میتوانند نسبت به تعمیر و تجهیز سراهای دانشجویی اقدام کنند.
ظرفیت خوابگاههای دانشجویی به تفکیک نوع مالکیت دانشگاههای علوم پزشکی اعلام شد و بیش از ۷۵ هزار دانشجوی علوم پزشکی در ۵۰۰ خوابگاه اسکان دارند.
معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت که تا پایان شهریور ماه سال ۹۷ در حوزه خوابگاههای دانشجویی استخراج شده است، تعداد ۵۰۰ خوابگاه دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور وجود دارد. از تعداد ۵۰۰ خوابگاه دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، ۴۷ خوابگاه مالکیت استیجاری دارند که بر این اساس ۱۷ خوابگاه استیجاری دخترانه و ۳۰ خوابگاه استیجاری پسرانه، اسکان برخی از دانشجویان علوم پزشکی را در اقصی نقاط کشور عهدهدار هستند.
همچنین تعداد کل خوابگاههای دانشجویی وقفی ۱۲ خوابگاه است که از این تعداد ۷ خوابگاه متعلق به دخترانه و پنج خوابگاه پسرانه است.