کد خبر:۷۶۹۱۲۱
با تلاش پژوهشگران؛

نانوذرات دوام پادزهر در بدن را افزایش می‌دهند / خنثی‌سازی تاثیر مواد مخدر

پژوهشگران با استفاده از نانوذرات موفق به افزایش دوام نوعی پادزهر در بدن شدند که برای خنثی‌سازی تاثیر ترکیبات مخدر در بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نانوذرات دوام پادزهر در بدن را افزایش می‌دهند

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ اپیوئید‌ها ترکیبات مخدری هستند که به گیرنده‌های MOR در مغز متصل می‌شوند تا حس خوشحالی و سرخوشی را در بدن ایجاد کنند. اثر این مخدرات خیلی طولانی بوده و گاهی لازم است که این اثرات کوتاه مدت باشند. از این رو باید ترکیبات پادزهر برای از بین بردن این حس سرخوشی به کار گرفته شود. نالوکسون یک ترکیب شناخته شده برای از بین بردن این حس است، اما نالوکسون تنها نیم ساعت تا یک ساعت در بدن دوام دارد این در حالی است که دوام درازمدت‌تر این ماده موردنیاز است.

به دلیل این فقدان تطابق، باید دوز‌های مختلفی از پادزهر به بدن بیمار تزریق شود تا فرآیند خنثی‌سازی انجام شود و این در حالی است که برای برخی بیماران امکان تکرار تزریق وجود ندارد، بنابراین بعد از یک ساعت از تزریق نالوکسون، مشکلاتی برای بیمار به‌وجود می‌آید. برای حل این مشکل، محققان اقدام به توسعه روش رهایش دارو کردند که در آن می‌توان پادزهر را تا ۲۴ ساعت در بدن پایدار نگه داشت.

نالوکسون با اسید پلی‌لاکتیک اسید ترکیب می‌شود تا پلیمر نالوکسون ایجاد شود. با افزودن این پلیمر به محلول حاوی پلی‌وینیل الکل می‌توان نانوذراتی را تولید کرد که ۳۰۰ نانومتر قطر دارند.

سعادیه اوریک از محققان این پروژه می‌گوید: «با همکاری آزمایشگاه بندیکت کولبر در دانشگاه دوکوسن، نانوذراتی ساخته شده است که می‌توان با آن دوام نالوکسون را برای بلوک کردن مورفین افزایش داد به طوری که نالوکسون تا ۲۴ ساعت در بدن باقی می‌ماند. گام بعد در این پروژه آن است که این روش برای بلوک کردن فنتالین توسعه داده شود.»

این پروژه در موش‌های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار گرفته است. محققان قصد دارند تا این تحقیقات را ادامه داده و تاثیر ابعاد ذرات را روی رهایش نالوکسون از نانوذرات مورد بررسی قرار دهند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار