آخرین اخبار:
کد خبر:۷۷۰۶۷۶
گزارش|

بورس بازاری برای جذب سرمایه‌های فناورانه می‌شود / فرصتی بزرگ برای شرکت‌های کوچک

ورود شرکت‌های دانش بنیان به بازار بورس نقطه عطفی برای سرمایه گذاری روی محصولات فناورانه و ورود این محصولات به بازار‌های داخلی و خارجی خواهد بود.

منتشر نشود/  بازار بورس محلی برای جذب سرمایه های فناورانه است

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ نام بورس برای همه مردم در جهان آشنا است؛ بازار سرمایه‌ای که در آن سهام شرکت‌های خصوصی و دولتی طبق قوانین خاصی خرید و فروش می‌شود.

بسیاری از صاحبان سرمایه، نقدینگی خود را برای سرمایه گذاری‌های بلند مدت به این بازار می‌آورند از سوی دیگر صاحبان صنعت محصول و یا ایده‌های جدید خود را برای جذب این سرمایه گذاران به این محل می‌آورند.  بورس بین عرضه‌کنندگان و تقاضاکنندگان سرمایه ارتباط برقرار می‌کند و با تنظیم بازار سرمایه از نوسان قیمت‌ها جلوگیری می‌کند.

از آنجا که ایران کشوری جوان بوده و تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی قابل توجهی دارد لازم است شرایط مطلوبی برای این قشر ایجاد شود. امروزه دیگر جوانان تمایل آنچنانی به شغل‌های اداری و پشت میز نشینی ندارند و ایده‌های خود را دنبال می‌کنند. به همین منظور باید به این نکته توجه داشت که افزایش تولید، توسعه اقتصادی و اشتغال بدون سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی ممکن نخواهد بود؛ از طرف دیگر نحوه توزیع این سرمایه باید به گونه‌ای باشد که علاوه بر تسهیل در دریافت آن مسئله توزیع عادلانه و سودآوری نیز در نظر گرفته شود.

همین نگرش موجب شد تا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان متولی حمایت از شرکت‌های دانش بنیان «سامانه تأمین مالی و سرمایه‌گذاری طرح‌های دانش‌بنیان و فناورانه» را طراحی و ایجاد کند. این سامانه یک نمای کلی از ابزار‌ها و روش‌های مختلف تأمین مالی به مخاطب نمایش می‌دهد.

مهمترین فاکتور برای ثبت نام در این سامانه طرح‌هایی هستند که دارای ایده‌های نوآورانه باشند یا سهم بالایی از ارزش افزوده طرح بر پایه دانش بوجود آمده باشد. یکی از راه‌های حمایت از ایده‌های خلاقانه و جذب سرمایه لازم جهت ادامه فرآیند تولید واستفاده از سرمایه‌های حقوقی مثل بورس است.
 
بورس بازاری برای جذب سرمایه‌های فناورانه می‌شود / فرصتی بزرگ برای شرکت‌های کوچک
 
شاید مهمترین مزیت ورود به بازار بورس کمک به شرکت‌های کوچکی باشد که چندان سودآور نیستند؛ بسیاری از این شرکت‌ها اگر به تنهایی ادامه دهند، زیان‌ده می‌شوند، اما با حضور در بورس این شرایط برای آن‌ها به وجود می‌آید که بتوانند با فروش سهام یا ایده خود ضرر کمتری داشته باشند.

بازار بورس از دو تابلوی دانش‌بنیان و تابلوی رشد تشکیل شده است؛ تابلوی اول شامل شرکت‌های دانش‌بنیانی می‌شود که معمولا خصوصیت تولید تکنولوژی را دارند. معمولا شرکت‌های دانش بنیانِ صاحب ایده طرح خود را بنابر ضوابط مشخص به بورس ارائه می‌دهند و این طرح‌ها توسط کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان بررسی می‌شود.
 
طرح تامین مالی جمعی٬ مدلی برای تامین مالی طرح‌های فناورانه است
در این همین راستا محمد مرفوع مدیر کل دفتر تامین مالی و سرمایه‌گذاری معاونت علمی و فناوری درباره اجرایی شدن طرح تامین مالی جمعی در کشور، اظهار کرده بود: طرح تامین مالی جمعی که یکی از مدل‌های تامین مالی ایده‌ها و طرح‌های فناورانه است، با همکاری معاونت علمی و فناوری، شرکت فرابورس، سازمان بورس، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مرحله اجرایی رسیده است.
 
بورس بازاری برای جذب سرمایه‌های فناورانه می‌شود / فرصتی بزرگ برای شرکت‌های کوچک

همچنین مدیر کل دفتر تامین مالی و سرمایه‌گذاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از احتمال ارائه مجوز به نهاد‌های مالی تا پایان خرداد خبر داد و گفت: نهاد‌های مالی واجد شرایط طبق ابلاغیه سازمان بورس اکنون می‌توانند برای اصلاح و اضافه کردن فعالیت در زمینه تامین مالی جمعی به آن، درخواست خود را به سازمان بورس ارائه کنند.

این اتفاق برای توسعه و پیشرفت شرکت‌های دانش بنیان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و کمک می‌کند مسیر رسیدن به بازار‌های جهانی باز شود.

پیام صالحی معاون نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار فناوری دانشجو؛ در خصوص ورود شرکت‌های دانش بنیان به بازار بورس اظهار کرد: نهایت رشد یک شرکت و اینکه بتواند در بازار سرمایه قرار گرفته و سرمایه گذار جذب کند٬ ورود به بازار بورس بوده و میتواند اثرگذار باشد.

صالحی ادامه داد: بسیاری از شرکت‌های دانش بنیان امروز به بازار بورس ورود پیدا کرده اند و توجه به این نکته اهمیت دارد.
 
در دنیای امروز خلاقیت و نوآوری حرف اول را می زند و راهی برای رسیدن به توسعه پایدار اقتصادی می‌شود. همچنین استارت آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان این توانایی را دارند تا نیاز‌های هر کشوری را برطرف نموده و شرایط وابستگی به قدرت‌های بزرگ اقتصادی در جهان کمتر شود. ایران هم اگر میخواهد از این بازار بزرگ پر سود و سرمایه عقب نماند باید شرایط حضور هر چه بهتر شرگت‌های دانش بنیان و فناور را در بورس فراهم سازد تا علاوه بر سرمایه گذاری بخش خصوصی در این حوزه از غافله پیشرقت تکنولوژی عقب نماند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار