با همکاری مشترک معاونتعلمی و وزارت محیط زیست آلمان دستورالعملهای اجرایی بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست تهیه و پایلوتهای منتخب پیاده سازی بازار اجرا خواهد شد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در راستای اجرای تفاهمنامه مشترک میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت محیط زیست آلمان، دومین نشست کمیته راهبری پروژه ایجاد بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست برگزار شد. اعضای کمیته راهبری، نمایندگان سازمان محیط زیست، سازمان برنامه و بودجه، وزارت امور خارجه، نفت، نیرو و هیئت آلمانی در این نشست حضور داشتند.
زینب حمیدزاده مجری ملی طرح ایجاد بازار بهینهسازی انرژی در این نشست به اهمیت پیشبرد همکاریها مطابق تفاهمنامه بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران و وزارت محیط زیست آلمان اشاره کرد و گفت: معاونت علمی در اجرای موفق تفاهمنامه و پیاده سازی بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست در کشور، نیاز به مشارکت مؤثر ذینفعان بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست دارد. به همین منظور در راستای دخیل کردن نهادهای ذینفع در استخراج مکانیزم و فرآیند دقیق اجرای طرح بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست، معاونت علمی به صورت جدی فعالیتهایی را انجام داده و با برگزاری جلسات کمیتههای فنی با حضور تمامی ذینفعان، از نظرات تمامی آنها استفاده کردهاست.
مجری ملی پروژه و مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: همچنین برای بررسی مباحث تخصصی مالی-حقوقی، نظارت و ارزیابی پروژههای صرفهجویی انرژی، فعالسازی شرکتهای خدمات انرژی، ایجاد شرکتهای پایش و صحه گذاری و اجرای پایلوتهای بازار بهینهسازی انرژی، با همکاری طرف آلمانی فعالیتهایی در حال انجام است. علاوه بر این، ۳ کارگروه تخصصی نیز تشکیل شده و در حال فعالیت است.
حمیدزاده همچنین بیان کرد: کارگروهها شامل کارگروه تخصصی حقوقی- مالی با حضور نمایندگان سازمان بورس، وزارت نفت و نیرو، سازمان برنامه و بودجه، کارگروه M&V و MRV (نظارت و ارزیابی) با حضور نمایندگان ساتبا، ایفکو، سازمان ملی استاندارد، سازمان محیط زیست و کارگروه اجرای پایلوت بازار با حضور نمایندگان منطقه ویژه اقتصادی عسلویه تشکیل شده و در حال بررسی و تدوین مکانیزم اجرای بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست در کشور و اجرای پایلوتهای موفق در راستای راهاندازی اولیه بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست است.
وی از طرف آلمانی به دلیل همکاری موثر و کمک در تدوین مقررات و دستورالعملهای استقرار بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست در ایران بر مبنای تجربیات موفق بینالمللی و کمک به شناسایی و اجرای پروژههای صرفهجویی انرژی در قالب پایلوت در کشور تشکر و قدردانی کرد.
آیین نامه طرح ایجاد بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست، مصوب شورای عالی انرژی کشور است و در اسفند ۱۳۹۶ به دستگاههای ذینفع ابلاغ شدهاست و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری به عنوان مجری طرح، در حال پیگیری اجرای این طرح با کمک سازمانهای ذینفع در کشور و همکاری بین المللی وزارت محیط زیست آلمان است. همچنین در راستای اجرای تفاهمنامه میان معاونت علمی و وزارت محیط زیست آلمان، انستیتوی تحقیقات اقتصادی آلمان به همراه دو شرکت معتبر بینالمللی دیگر، مسئول پیشبرد طرح همکاری وزارت محیط زیست آلمان برای پیادهسازی بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست در کشور هستند.