اعضای انجمنهای علمی و کانونهای فرهنگی دانشجویی در دیدار با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اصلاح آئین نامه نشریات دانشجویی تاکید کردند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، اعضای انجمنهای علمی و کانونهای فرهنگی دانشجویی در دیدار با سعید رضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا دیدار و گفتگو کردند.
در ابتدای این جلسه محمد حسین مطهری، رئیس کمیسیون طرح و مشاوره دانشجویی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان قرارگاه علم و فرهنگ در ساختار جدید خود دارای دو ستاد فرهنگ و علم است و در این ساختار کمیسیون دانشجویی هم جایگاه خوبی دارد.
ضرورت بازنگری در آئیننامه شوراهای فرهنگی دانشگاهها
پس از سخنان رئیس کمیسیون طرح و مشاوره دانشجویی، محمد پیروزان دبیر مجمع کانونهای فرهنگی سلامت وزارت بهداشت به بیان نظرات خود پرداخت و با اشاره به لزوم بازنگری در آئیننامه شوراهای فرهنگی دانشگاهها گفت: کانونهای مجامع هنری هم برای فعالیت خود با مشکل برخوردهای سلیقهای مواجه هستند که در این زمینه باید یک رویه واحد ایجاد شود. در مورد فضای مجازی هم با مشکلاتی مواجه هستیم.
دبیر مجمع کانونهای فرهنگی دانشجویی سلامت وزارت بهداشت گفت: محدودیت منابع و کمبود اعتبارات و بودجه هم از مشکلات پیش روی است؛ این در حالی است که بسیاری از مشکلات اجتماعی با راهحلهای فرهنگی قابل درمان هستند.
پیروزان ادامه داد: ستاد ملی فعالیتهای جهادی وزارت بهداشت محل تعیین تکلیف و مدیریت فعالیتهای جهادی در حوزه بهداشت و درمان است.
برگزاری ۱۴۵۰ اردوی جهادی پزشکی
وی گفت: تا امروز ۱۴۵۰ اردوی جهادی پزشکی توسط این ستاد سازماندهی و برنامهریزی شده است.
صیاد شیخی دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی حامی محیط زیست هم در این جلسه با بیان اینکه محیط زیست یک بحث مبنایی و مهم در کشور است گفت: محیط زیست به همه ملت و گروهها اختصاص دارد.
شیخی ادامه داد: در این تشکل در حال شکل دادن و سازماندهی کلیه تشکلهای حامی محیط زیست دانشجویی هستیم. این در حالی است که بدون فعالیت سازمانیافته در زمینه محیط زیست شاهد موفقیت نخواهیم بود.
دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی حامی محیط زیست افزود: هر چند در سیاستهای کلی نظام، محیط زیست جایگاه ویژهای دارد، اما در این زمینه کاستیهایی مشاهده میشود.
وی ادامه داد: پیشنهاد ما این است که یک سازوکار مشخص در ارتباط با شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان حفاظت محیط زیست تعیین شود.
شیخی گفت: موضوع سند ملی محیط زیست هر چند سند خوبی است، اما در روند اجرا با مشکلاتی مواجه است.
کمک شورا برای کاربردی کردن پایان نامهها
امیر حجتی دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی مهندسی مکانیک هم در این جلسه طی سخنانی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی میتواند در مأموریت محور کردن فعالیتهای علمی و دانشجویی کمکرسان باشد.
وی افزود: در تشکل علمی دانشجویی مهندسی مکانیک ما تلاش کردهایم تا پایاننامههای دانشجویی به سمت کاربری شدن حرکت کنند.
حجتی ادامه داد: در بسیاری از فضاهای دانشجویی نسبت به فعالیت تشکلهای علمی آگاهی وجود ندارد و به همین دلیل به این تشکلها اعتماد هم نمیشود.
عدم شفافیت بودجه فرهنگی
مریم دهقانی دبیر مجمع تخصصی قرآن و عترت دانشجویان علوم پزشکی کشور گفت: در سطح وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱۴ کانون برای تشکلهای فرهنگی وجود دارد.
وی افزود: در خصوص بودجه باید گفته شود بودجه فرهنگی چندان شفاف نیست.
دهقانی با بیان اینکه باید در مورد نیروی انسانی به طرح بعد از فارغالتحصیلی توجه شود گفت: در این زمینه بعضاً افراد غیرمتخصص در قالب طرح به معاونتهای فرهنگی وارد میشوند که این موضوع ایجاد مشکل میکند.
تاکید بر اصلاح آئین نامه نشریات دانشجویی
هانیه معیری دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی مهندسی عمران هم طی سخنانی گفت: در مورد وضعیت نشریات دانشجویی مشکلاتی وجود دارد که باید با اصلاح آئیننامه این مشکلات برطرف شود.
وی افزود: در انتخاب نمایندگان نشریات دانشجویی در هیئت نظارت بر این نشریات بعضاً اتفاقات ناخوشایندی میافتد.
دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی مهندسی عمران ادامه داد: در این انتخابات با توجه به حساسیت موضوع باید نظارت بیشتری اعمال شود که از نظر من هم شیوهنامه اجرا و هم مجریان دچار مشکلاتی هستند.
آلاءعنایتی دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی دامپزشکی طی سخنانی با اشاره به ساختار انجمنهای علمی گفت: انجمنهای علمی دانشجویی از ابتدای دهه ۸۰ در کشور شکل گرفتند و از ابتدای دهه ۹۰ با شکلگیری تعداد زیادی از این تشکلهای علمی اتحادیه این تشکلها در زمینههای مختلف علمی شکل گرفت.
وی افزود: فعالیت این تشکلها از ابتدا تا امروز به صورت پویا و مستمر ادامه یافته است و این یک مزیت و قابلیت است.
عنایتی ادامه داد: در اکثر دانشگاههای بزرگ، محلی به عنوان باشگاه دانشجویان وجود دارد که محل فعالیت انجمنهای علمی است.
وی گفت: در اکثر فعالیتهای دانشجویی جنبه سیاسی غلبه دارد و در اکثر موارد با نمایندگان تشکلهای سیاسی نماینده واقعی دانشجویان محسوب میشود که این وضعیت واقعیت ندارد.
دبیر تشکل علمی دانشجویی دامپزشکی افزود: البته برگزاری این جلسه با حضور نمایندگان تشکلهای علمی دانشجویی برگزار شده را به فال نیک میگیریم.
افزایش استقلال کانونهای دانشجویی
علیرضا محمدی دبیر شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی دانشجویی دانشگاه تهران اظهار کرد: باید با اصلاح آئیننامه استقلال بیشتری به کانونهای دانشجویی داده شود. زیرا مواردی در آئیننامهها وجود دارد که جلوی فعالیت کانونها را میگیرد.
محمدی ادامه داد: مسئله دیگر تحولات جامعه فعلی کشور است که این تحولات حرکت برخی از بخشهای جامعه به سمت الگوهایی غیر ملی و غیر بومی است. در این زمینه باید دولتها فعالتر وارد میدان شوند.
دبیر شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی دانشجویی دانشگاه تهران با اشاره به برخی محدودیتها در مسیر فعالیتهای دانشجویی افزود: باید بر آگاهی دانشجویان از حقوق و مسئولیت هایشان، آموزش بیشتر مورد توجه باشد.
محمدی با اشاره به فراگیری فضای مجازی ادامه داد: با توجه به آزاد بودن این فضا، برخی از افراد فعالیت در این فضا را در اولویت قرار دادهاند.
تأثیر پولی شدن آموزش عالی بر عدالت آموزشی معیشت
احمدرضا اکبری پور دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی مهندسی متالوژی هم در سخنانی گفت: سیاست پولی شدن آموزش عالی بر عدالت آموزشی و… تأثیر گذاشته است.
وی افزود: وضعیت معیشت دانشجویان مخصوصاً در نقاط دورافتاده چندان مطلوب نیست.
اکبری پور ادامه داد: سلیقهای شدن فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی از مشکلات موجود در دانشگاههاست.
رسول رجایی دبیر انجمن علمی دانشجویی کشور هم در سخنانی اظهار کرد: در مورد چرایی و ماهیت انجمنهای علمی دانشجویی باید به این نکته اشاره کنم که این انجمنها ظرفیت مهمی برای فعالیتهای علمی کشور هستند.
وی افزود: با توجه به تحولات جهانی، سازمانهای نسل ۳ یعنی سازمانهای مردمی کمکرسان دولتها در زمینههای مختلف هستند.
رجایی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب «مدظلهالعالی» ادامه داد: تشکلهای دانشجویی علمی همواره هم راستا و همافزای دولتها بودهاند.
دانشجوی نمونه کشوری ادامه داد: این انجمنها همواره تقویتکننده سرمایه اجتماعی دانشگاهها بودهاند.
وی گفت: در بیش از یک دهه فعالیت انجمنهای علمی یک ظرفیت نیروی انسانی توانمند و متخصص در دانشگاههای کشور ایجاد شده عدم توجه به این ظرفیت و توانمندی موجب هدر رفتن سرمایهگذاریهای انجام شده، خواهد شد.
دانشجوی نمونه کشوری سال ۱۳۹۷ ادامه داد: در تربیت نیروی انسانی باید این چرخه به صورت کامل موردتوجه قرار گیرد.
اصلاح آئین نامه تشکلهای دانشجویی به نفع تشکلهای علمی
در ادامه علیرضا چمنزار دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه علامه خاطرنشان کرد: در آئیننامه تشکلهای دانشجویی، نماینده تشکلهای سیاسی دارای حق رأی در جلسات است که باید این آئیننامه به نفع تشکلهای علمی اصلاح شود.
وی با اشاره به مضرات خصوصیسازی آموزش عالی افزود: این روند نقض کننده عدالت آموزشی است.
دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم اجتماعی ادامه داد: برخوردهای سلیقهای با برخی معترضین به این روند مورد انتقاد است.
اتحادیههای انجمن علمی دانشجویی به جامعه دانشگاهی معرفی شوند
علی، ولی زاده دبیر اتحادیه انجمنهای علمی مهندسی صنایع هم طی سخنانی گفت: تشکیل انجمن اتحادیههای علمی دانشجویی از اقدامات دوره اخیر وزارت علوم بود که متأسفانه استمرار پیدا نکرد این در حالیست که توانمندیهای این اتحادیهها بیشتر باید مورد استفاده قرار گیرد.
ولی زاده ادامه داد: گام دوم برای رفع این مشکل، معرفی این تشکلها برای جامعه دانشگاهی است.
وی گفت: ارتباط با صنعت یکی از موارد مهمی است که میتوان برای تحقق این هدف از ظرفیت تشکلهای علمی استفاده شود.
تأکید بر پرداخت پژوهانه به دانشجویان دکتری
کمیل یزدانی دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی مهندسی برق نیز اظهار کرد: خلأ ارتباطی و نبود یک تعریف درست از نقش دانشجویان از مشکلات پیش روی شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
وی ادامه داد: موضوع بعد توجه به اصلاح ساختاری در نهادهای سیاستگذاری علمی است. در بسیاری از موارد در روند اصلاح ساختارها با مقاومت مواجه هستیم.
دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی مهندسی برق با اشاره به برخی از موارد مطرح شده در نقشه جامع علمی کشور افزود: دادرسی علمی و فناوری و ایجاد نظام ثبت اختراع اثباتی از مواردی است که باید بیشتر مورد توجه باشند.
یزدانی گفت: مشکل دیگر در مورد اعضای هیئت علمی شاغل در رشتههای فنی و مهندسی است که در بسیاری از موارد این اساتید در رشته مربوطه تحصیل نکردهاند.
دبیر اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی مهندسی برق با تأکید بر پرداخت پژوهانه به دانشجویان دکتری افزود: این پرداخت که متأسفانه قطع شده است باید برقرار شود.
وی با اشاره به لزوم توجه به پژوهشهای تقاضامحور ادامه داد: در این زمینه محدودیتهایی در برخی نهادها مانند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وجود دارد.
سعیدرضا عاملی هم در این جلسه طی سخنانی گفت: نکات بسیار ارزشمندی مورد اشاره قرار گرفت و همواره از خدا خواستهام که دانشجو بمانم و نباید استاد شدن موجب شود از فضای دانشجویی فاصله بگیریم.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد: در فعالیت علمی اگر انسان حس کند که فعالیت او تمام شده این آغاز تمام شدن حیات علمی انسان است.