کد خبر:۷۷۳۸۸۷
با هدف حفظ سلامت بیماران؛

استریل‌کننده‌های ایران‌ساخت در کمترین زمان ابزار‌های جراحی را استریل می‌کند

یک شرکت دانش‌بنیان دستگاه‌های استریل‌کننده‌ای را به تولید انبوه رسانده است که در کمترین زمان، ابزار‌های جراحی را استریل می‌کند.

استریل‌کننده‌های ایران‌ساخت در کم‌ترین زمان ابزار‌های جراحی را استریل می‌کند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، شرایطی را تصور کنید که بیمار در اثر سانحه، دچار عارضه شدید در کشکک زانو شده و به تشخیص پزشک معالج باید هرچه زودتر تحت عمل جراحی قرار بگیرد. شرایط محیطی اتاق عمل و تجهیزات مورد نیاز، استریل شده و همه چیز برای جراحی آماده است. بیمار را شتابان به اتاق عمل رسانده اند و فرآیند عمل جراحی بیمار، در حال انجام است. یکی از ابزار‌های مورد نیاز حین انجام کار، از دست پزشک می‌افتد. نمونه دیگری از این ابزار نیست؛ بنابراین باید این ابزار با سرعت هرچه بیش‌تر ضدعفونی شود چراکه این جا ثانیه‌ها حرف می‌زنند.

هر دقیقه بیش‌تر و ماندن بیمار در شرایط بیهوشی، خطرات و عواقب بعد از جراحی را پررنگ‌تر می‌کند ضمن آن که عمق و وسعت جراحی و باز بودن محل زخم، شرایط را برای عفونت و عارضه‌های بعدی مساعدتر. دستگاه‌های اتوکلاو، این‌جا کارایی خود را نشان می‌دهند و با بهره‌گیری از رابطه مستقیم میان دما و فشار، پا را از ضدعفونی کردن فراتر گذاشته و برای حذف عواملی بیماری زا، تجهیزات را استریل می‌کنند.

دستگاه‌های استریل کننده که تحت عنوان «اتوکلاو» شناخته می‌شوند و اکنون به طور رایج توسط شرکت‌های سازنده تولید و در بیمارستان‌ها استفاده می‌شود، مدت زمانی بین ۳۵ تا ۶۰ دقیقه برای کامل کردن فرآیند استریل کردن تجهیزات، صرف می‌کنند.

این مدت زمان استریل شدن از زمان فشردن کلید آغاز به کار دستگاه تا فرآیند پایان انجام برای استفاده دوباره از ابزار، آن هم در شرایط جراحی، طولانی است، اما برخی از برند‌های شناخته شده اروپایی، این زمان را تا ۱۱ دقیقه کاهش داده‌اند.

یک شرکت دانش‌بنیان داخلی که در زمینه تولید این دستگاه‌ها فعالیت می‌کند، گام‌هایی فراتر از شرکت‌های اروپایی برداشته است و محصولی کارآمدتر از نمونه‌های مشابه خارجی تولید کرده است.

وحید محمودیان مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان ایفا فراز آوینا با بیان این‌که نمونه ایران‌ساخت این دستگاه فرآیند استریل را با رعایت تمامی استاندارد‌ها و در مدت زمان ۶ دقیقه کامل می‌کند، ادامه داد: اگر قصد کپی برداری و مشابه سازی نمونه خارجی را داشتیم، باید با تلاش فراوان به همان مدت زمان ۱۱ دقیقه می‌رسیدیم. اما با مطالعات تخصصی و تکیه به دانش فنی بومی، توانستیم دستگاهی بسازیم که ضمن کاهش دادن زمان فرآیند استریل، تمامی استاندارد‌ها و معیار‌های کارآمدی را رعایت کند.

این فعال فناور، با اشاره به اثرات مطلوب استفاده از دستگاه‌های اتوکلاو بیمارستانی سریع برای ارتقای سلامت و حفظ منابع کشور گفت: در اغلب موارد، طولانی شدن مدت مورد نیاز بستری بیمار و استفاده مکرر از آنتی بیوتیک‌ها به دلیل وجود عفونت‌های بعد از جراحی، مشکلات و عارضه‌های زیادی را برای بیمار ایجاد و هزینه‌های زیادی را به نظام سلامت کشور تحمیل می‌کند.

وی ادامه داد: بیش از ۱۲۰ هزار تخت بیمارستانی در بیمارستان‌های کشور داریم که پاسخ‌گوی نیاز کشور نیست. بر اساس آمارها، برای افزودن هر تخت بیمارستان به نظام سلامت کشور حداقل ۷۰۰ میلیون تومان هزینه می‌شود. کاهش مدت زمان بستری به واسطه حذف عفونت از فرآیند درمان، علاوه بر این که نیاز به تخت بیمارستانی را تا ۱۵ درصد کاهش می‌دهد، زمینه‌ساز صرفه جویی کلان در هزینه دارو و درمان، نگهداری و پرسنل بیمارستانی می‌شود.

محمودیان تاکید دارد نمونه ایران‌ساخت اتوکلاو‌های بیمارستانی سریع، علیرغم کیفیت و بازدهی بالاتر، به یک‌چهارم قیمت نمونه مشابه خارجی عرضه می‌شود.

وی با اشاره به نیاز بیمارستا‌های کشور به این محصول دانش‌بنیان گفت: بیش از ۱۵۰۰ بیمارستان در کشور داریم که وجود حداقل یک اتاق عمل، وجود این دستگاه را برای ارتقای سلامت بیمار، ضروری می‌سازد.

این فعال حوزه دانش بنیان با اشاره به فعالیت بیش از ۸۰ نفر متخصص و تکنسین در این مجموعه، از دانش فنی بومی این محصول به واسطه تجربه در ساخت اتوکلاو‌های بیمارستانی گفت و ادامه داد: به عنوان یکی از برند‌های سازنده اتوکلاو‌های بیمارستانی، در جایگاهی هستیم که در مقایسه با نمونه‌های فعال و توانمند خارجی حرف‌های زیادی برای گفتن داریم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار