مدیر کل کسب و کارهای فضاپایه سازمان فضایی کشور گفت: خرید ماهواره سنجشی در دستور کار قرار دارد و امیدواریم تا دو سال آینده هیچ شرکت دانش بنیانی با مشکل داده مواجه نباشد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، یزدانی، مدیر کل کسب و کارهای فضاپایه سازمان فضایی کشور در افتتاحیه مراسم گردهمایی شرکتهای دانش بنیان و استارتآپهای حوزه فضایی که صبح امروز در محل ساختمان نوآوری و شکوفایی برگزار شد با بیان اینکه سازمان فضایی هشت رویکرد مهم در حوزه شرکتهای دانش بنیان فضایی دارد، اظهار داشت: داراییها و توانمندیهایی که برای سازمان و پژوهشگاه فضایی مطرح بود امروز میتواند در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار گیرد. البته تقریبا بیش از یک سال است که روند انجام این کار اجرایی شده است.
یزدانی در خصوص این زیرساختها تصریح کرد: مراکزی همچون آزمایشگاه ها، ایستگاههای فضایی، کتابخانه طیفی و تجهیزات آزمایشگاهی در اختیار شرکتهای دانش بنیان حوزه فضایی قرار گرفته است. آنچه که اهمیت دارد بحث آموزش و ترویج است و سازمان فضایی برای ایجاد آشنایی با مفاهیم کاربردی و فناوری فضایی برای مردم، دولت و متخصصین برنامههای ویژهای را در نظر گرفته است.
مدیر کل کسب و کارهای فضاپایه سازمان فضایی کشور در خصوص سومین اقدام مهم در حوزه کسب و کارهای فضاپایه تصریح کرد: خرید ماهواره سنجشی در دستور کار ما قرار دارد و امیدواریم تا دو سال آینده شرکتهای دانش بنیان و بخشهای مختلف با مشکل داده مواجه نشوند، زیرا دادههای مناسب میتواند در حل بسیاری از مسائل و مشکلات راهگشا باشد.
وی بیان کرد: فضای کاری اشتراکی بسیار اهمیت دارد و به دنبال آن هستیم تا فضایی برای استارتآپها در بخشهای مختلف ایجاد کنیم که اولین مرکز نوآوری در این حوزه نیز در شهر ساری ایجاد شده است، همچنین پژوهشگاه فضایی اصفهان نیز به زودی در تمام بخشها راه اندازی خواهد شد.
یزدانی گفت: با توجه به زیرساختهای لازم به دنبال آن هستیم تا در حوزه فضایی پیشرفتهای چشمگیری داشته و همراه با سایر کشورهای دنیا قرار بگیریم و برای اینکه در آن زمان از حالت ترویجی خارج شده و به حوزه عملیاتی وارد شویم، نیاز است تا یک نظام فکری منسجم داشته باشیم به همین دلیل یک کارگروه خدمات فضایی در این حوزه ایجاد و کار رتبه بندی شرکتها انجام شده است.
مدیر کل کسب و کارهای فضاپایه سازمان فضایی کشور گفت: به دنبال شبکه سازی و ایجاد ارتباط با سازمانهای دولتی و تکمیل زنجیره استارتآپها هستیم و در این سه روز تلاش میکنیم هفت شرکت دولتی به عنوان مشتری بالفعل و بالقوه بتوانند محصولات دانش بنیان در حوزه فضایی را مورد بازدید قرار داده و یا بحث سرمایه گذاری را در نظر بگیرند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: توسعه بازار در لایههای دولتی وجود دارد، اما ما امیدواریم بتوانیم با خصوصی سازی صنعت هوافضا در کشور نقش پررنگ تری ایفا کنیم.