آخرین اخبار:
کد خبر:۷۷۷۰۶۵
با استفاده از ثابت هابل؛

اخترشناسان به روشی نوین برای اندازه‌گیری گسترش جهان رسیدند

اخترشناسان دریافتند که با اندازه‌گیری دقیق ثابت هابل می‌توانند به میزان گسترش جهان دست یابند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، اختر شناسان با استفاده از تلسکوپ رادیویی ناسا نشان دادند چگونه ترکیب مشاهدات موج گرانشی و رادیویی، در راستای مدل‌های تئوری، می‌تواند ادغام جفت ستاره‌های نوترونی را به یک «حاکم کیهانی» تبدیل کند که قادر به اندازه گیری گسترش جهان است.

دو روش پیشرو در تعیین ثابت هابل استفاده از مشخصه‌های پیش زمینه امواج مایکروویو کیهانی، تابش‌های به جامانده از انفجار بزرگ (بیگ بنگ)، یا از انفجار یک نوع خاص ابرستاره در جهان دور است که نتایج متفاوتی دارند.

کونال مولی از رصدخانه ملی رادیو نجوم اظهار داشت: «ادغام ستاره نوترونی به ما یک راه جدید برای اندازه گیری ثابت هابل را نشان می‌دهد که امیدی برای حل این موضوع است.»

فاصله انفجار ابرستاره می‌تواند هنگام دیده شدن از زمین اندازه گیری شود. با اندازه گیری دگرسانی داپلر ازدحام کهکشانی ابرستاره، سرعت دور شدن کهکشان از زمین مشخص شده و تقسیم آن بر فاصله ثابت هابل را تعیین می‌کند. برای بدست آوردن رقم دقیق، بسیاری از این اندازه گیری‌ها باید در فاصله‌های مختلف انجام شود.

شکل سیگنال‌های امواج گرانشی به دانشمندان کمک می‌کند تا با درک چگونگی شکستن و اندازه گیری شدت امواج گرانشی هنگام رسیدن به زمین، فاصله را تعیین کنند.

در اندازه گیری این ثابت پیچیدگی‌هایی نیز وجود دارد، زیرا شدت امواج گرانشی در جهت گیری‌های مختلف نسبت به سطح چرخش دو ستاره نوترونی، متفاوت است. اگر این امواج عمود به سطح چرخش باشند قوی‌ترین و اگر منطبق بر سطح چرخش باشند ضعیف‌ترین شدت را دارند. آدام دلز از دانشگاه فناوری سویین بورن استرالیا اظهار داشت: «برای استفاده از امواج گرانشی در اندازه گیری فاصله، باید جهت گیری آن‌ها را بدانیم.»

در طی چند ماه، اخترشناسان از یک تلسکوپ رادیویی برای اندازه گیری حرکت یک جریان سریع حاصل از انفجار، استفاده کردند.

دانشمندان می‌گویند این اندازه گیری به تنهایی (اندازه گیری رویدادی حدود ۱۳۰ سال نوری دورتر از زمین) برای حل کردن مشکل عدم قطعیت کافی نیست، اما اکنون می‌توان این فناوری را برای ادغام ستاره‌های نوترونی آینده که با امواج گرانشی شناسایی می‌شوند، استفاده کرد.

محققی از دانشگاه پرینستون در این باره اظهار کرد: «ما فکر می‌کنیم که بیش از ۱۵ رویداد این چنینی، هم با امواج گرانشی و هم با تلسکوپ‌های رادیویی دقیق می‌تواند مشاهده شود که پیشرفت مهمی در درک ما از مهمترین قسمت دنیا است.»
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار