کد خبر:۷۷۸۶۰۳
آخر هفته با اخبار فناوری|

تاثیر شگفت انگیز درد بر روی حافظه/ آینده‌ای روشن پیش‌روی محصولات سلول‌های بنیادی قرار دارد

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.
تاثیر شگفت انگیز درد بر روی حافظه/ آینده‌ای روشن پیش‌روی محصولات سلول‌های بنیادی قرار داردبه گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.
 
حضور بی‌سابقه ۷۰ شرکت دانش‌بنیان در نمایشگاه مسکو / صادرات محصولات ایرانی به روسیه سرعت می‌گیرد
گفتگوی ثمر بخش ده‌ها شرکت دانش بنیان ایرانی و روسی برای نخستین بار با سفر هیات علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران در روسیه محقق شد. در این سفر دو نشست تجاری و فناوری میان شرکت‌های دانش بنیان ایران و روسیه با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری کشورمان برپا شد. نشست‌هایی که در آن‌ها نمایندگان بیش از ۲۰۰ شرکت فعال در حوزه فناوری و مقامات حوزه تجارت و نوآوری از دو کشور حضور داشتند.
 
 
امیر علی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دهمین مدرسه تابستانی پژوهشگاه رویان با موضوع «زیست پزشکی مولکولی: از تشخیص تا درمان» توضیحاتی درباره دست ورزی ژنی ارائه داد و بیان کرد: شاید در دهه‌های گذشته تحقیقات درباره خود سلول‌ها انجام می‌شد، اما آینده این دانش به دستکاری‌های داخل سلول وابسته است که با توسعه و گسترش تحقیقات و عملی شدن آن در نهایت بیماران نفع می‌برند.
 
 
پایان اقتصاد سنتی با همکاری شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی رقم می‌خورد
نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی تهران صبح روز سه شنبه ۲۵ تیرماه در حالی برگزار شد که سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری مهمان ویژه این نشست بود. معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این نشست با توضیح درباره تحولات ایجاد شده در شکل گیری اکوسیستم علمی و فناورانه در کشور بیان کرد: پیاده سازی دیدگاه‌های مختلف همچون اجرایی سازی قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در ۶ سال گذشته باعث شکل گیری اکوسیستم اقتصاد دانش بنیان در کشور شد.
 
 
خانه‌های ایرانی هوشمند می‌شوند
مرز‌های «هوشمندی» از نرم افزار‌ها و ربات‌ها فراتر رفته و به اشیاء رسیده است. همه این‌ها در حالی است که درباره ابزار‌های هوشمند و اینترنت اشیاء هرروز بیش از گذشته می‌شنویم. فناوری سامانه‌هایی که کنترل اشیاء و ابزار‌ها را به صورتی هوشمند کنترل می‌کنند، اکنون به داخل منازل نیز راه یافته و مدیریت خانه از چراغ‌ها تا سیستم‌های تهویه را از راه دور، نزدیک یا به صورت خودکار ممکن ساخته است. با توجه به رشد روزافزون فناوری‌های این حوزه، شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی نیز به بومی سازی دانش فنی و تولید محصولات دانش‌بنیان در حوزه خانه‌های هوشمند ورود پیدا کرده‌اند.
 
 
تولید محصولات زیستی به کاهش ارزبری در کشور کمک می‌کند
مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری درباره ضرورت کاهش ارزبری در کشور، اظهار کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با کمک ستاد‌های فناوری به دنبال تولید محصولات ایرانی با کیفیت با فناوری بومی است که اگر این هدف به صورت کامل محقق شود، ارزبری کشور کاهش چشمگیری خواهد داشت.

قانعی افزود: یکی از حوزه‌های مهم در زمینه کاهش ارزبری، تولید دارو‌های مورد نیاز بیماران است. در این زمینه ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی تلاش زیادی کرده است و بر همین اساس تاکنون توانسته‌ایم از خروج عدد بزرگی از ارز کشور جلوگیری کنیم.
 
 
درد بر روی حافظه چه تاثیری دارد؟
همه افراد در طول زندگی تجربه ناخوشایند درد در یکی از ارگان‌های بدن خود را داشته اند. زمانی که درد به سراغ افراد می‌آید متوسل به راهکاری‌های مختلف برای کاهش یا از بین بردن آن می‌شوند. اما موضوع مهم، جدا از دردی که بیمار می‌کشد تاثیرگذاری آن بر روی تمرکز و حافظه افراد است. از این رو محققان در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال انجام پژوهشی هستند تا از تاثیرات درد بر روی سلول‌های عصبی آگاه شوند.
 
 
۱۲ استارت‌آپ نوپا به دوره‌های پیش شتابدهی همگرا راه یافتند
مرکز راهبردی فناوری‌های همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای عملیاتی شدن فراخوان نوپا‌های همگرا اقدام به برگزاری دوره‌های پیش شتابدهی می‌کند. دوره‌های پیش شتابدهی مسیر حرکت استارت‌آپ‌های نوپا در حوزه همگرا را هموار می‌کند. استارتاپ‌های راه یافته به این دوره‌ها با آموزش‌های تخصصی توانمند می‌شوند تا فعالیت خود را تداوم دهند. در دوره‌های پیش شتابدهی این استارتاپ‌ها اطلاعات لازم برای ورود به بازار را کسب می‌کنند تا محصول خود را به جامعه ارائه کنند. بر اساس دومین فراخوانی که توسط مرکز همگرا منتشر شد ۱۲ تیم به این دوره‌ها راه یافتند و وارد برنامه توسعه کسب و کار این مرکز شدند. این ۱۲ استارت‌آپ منتخب از بین ۱۰۰ طرح دومین فراخوان نوپا‌های فناوری‌های همگرا بعد از سپری کردن ۵ جلسه از دوره پیش شتابدهی که با حمایت مرکز راهبردی فناوری‌های همگرا برگزار می‌شود اکنون در جلسه ششم این دوره به ایستگاه روز انتخاب رسیدند
 
 
آلیاژ‌های مورد نیاز صنعت تولید باتری در داخل کشور ساخته شد
ترکیب چند فلز با یکدیگر، شاید ساده‌ترین تعریف آلیاژ باشد، اما با این تعریف ساده نمی‌توان به کاربردها، اهمیت و دنیای گسترده آلیاژ‌ها پی برد. از «ورشو» تا «زاماک» و از «چدن» تا «آلومینیوم»، بخش ناچیزی از بی‌شمار نام آلیاژ‌ها است که از خواص و کاربرد‌های ویژه این ترکیبات فلزی خبر می‌دهد.

آلیاژ‌ها معمولا بر اساس هم‌جوشی یا ترکیب دو فلز شناخته می‌شوند، اما گاهی پیوند خوردن بیش از دو یا چند فلز، آلیاژی با خاصیت‌های تازه‌ای را به ارمغان می‌آورد. آلیاژ‌ها به دلیل خاصیت‌های منحصر به‌فردشان، می‌توانند استحکام و کارایی‌های محصولات و فرآورده‌های صنعتی را تحول ببخشند. کاربرد آلیاژ‌ها به استحکام‌بخشی محدود نمی‌شود.
 
 
بازار سلول‌های بنیادی با برندسازی محصولات دانش‌بنیان تضمین می‌شود
 سومین سمپوزیوم پوست، ترمیم، سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در دانشکده پرستاری و مامایی مرکز آموزشی و درمانی شهید مطهری برگزار شد. امیر علی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این سمپوزیوم که ستاد در برگزاری آن نقش داشت، درباره اهمیت حرکت به سمت ایجاد دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم صحبت کرد و گفت: سال‌ها برای شکل گیری دانشگاه نسل سوم تلاش شده است، اما بیش از تربیت استاد و دانشجوی نسل سومی به مدیر نسل سومی نیاز داریم. ایجاد جریان سازی در این حوزه نیازمند این مسئله است و در این صورت تولید فناوری در کشور نیز رونق می‌گیرد.
 
 
سبد اطفای حریق قابل حمل با هلی‌کوپتر‌های سنگین ساخته شد
تجهیزاتی که بتواند در برابر حجم آتش سوزی‌های گسترده پاسخ‌گو باشد و آن را خنثی کند، با فناوری‌های خاصی طراحی و تولید می‌شود. توانایی شناخت چنین تجهیزاتی جز در دست شمار اندکی از کشور‌ها نیست. اما یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان توانسته است علاوه بر این که دانش فنی چنین محصولاتی را بومی کند، خود به طراحی و ساخت محصولات جدیدی دست بزند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار