در نشست فعالان تشکلهای دانشجویی با رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم به بیان دیدگاهها و انتقادات خود پرداختند.
گروه دانشگاه خبر گزاری دانشجو، در نشست فعالان تشکلهای دانشجویی با رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم و دیگر اعضای این اتحادیه به بیان دیدگاهها و انتقادات خود پرداختند.
علی دهقان دبیر دفتر تحکیم وحدت در نشست فعالین تشکلهای دانشجویی با حجت الاسلام حاج علی اکبری رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور گفت: نمازجمعه نه جایگاه حکومتی محض دارد نه جایگاه مدنی محض بلکه حلقه واسط بین حاکمیت و مردم است به همین دلیل معتقدیم مسائل باید از زبان ائمه جمعه مطرح شود و زبان ائمه جمعه هم زبان حاکمیت است و از آنجایی که حاکمیت باید حرفش را در نمازجمعه بزند طبیعتا اگر شخصی مثل روسای قوا در این تریبون حرفشان را بزنند موثرتر و بهتر خواهد بود و استقبال بهتری هم از نمازجمعه میشود. با این وجود جایگاه نمازجمعه ایجاب میکند که مسئولین قوا از این تریبون صحبت کنند.
وی با بیان اینکه کیفیت صحبتهای ائمه جمعه در خطبهها بعضا به شکلی است که وارد کلیشهها میشوند، افزود: در مجموع میبینیم که گاها ائمه جمعه در خطبهها از مردم عقب میمانند به گونهای که میتوان گفت: مردم تحلیلها و صحبت هایشان قویتر و جدیتر از ائمه جمعه است.
دهقان با طرح این سوال که آیا نظارتی بر دبیر ستاد امر به معروف وجود دارد و یا فقط رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه دبیر آن را منصوب میکند، تصریح کرد: سوال دیگر این است که تعامل ستاد امر به معروف و نهی از منکر با شورای سیاستگذاری ائمه جمعه به چه شکلی است؟
خدابنده لو مسئول واحد سیاسی دفتر تحکیم وحدت نیز با بیان اینکه ائمه جمعه میتوانند پیشگامان طرح شفافیت مالی باشند، گفت: انتصابات ائمه جمعه بر اساس بومی گزینه باشد، چون شناخت نسبی نسبت به موقعیت شهری دارند و از فرصتها و تهدیدها مطلع هستند.
مسئول واحد سیاسی تحکیم وحدت بر ضرورت تبیین سازوکار مهندسی فرهنگی کشور و ریشه یابی نقاط قوت و ضعف شورای فرهنگ عمومی استانها که نماینده، ولی فقیه رئیس آن است، تاکید کرد و افزود: بعضی از خطبههای نماز جمعه تریبون روزشمار تاریخ شده اند و این در حالی است که معمار کبیر انقلاب در تحریرالوسیله بر ضرورت بیان مصالح مسلمین و مسائل روز که مسلمانان برای دین و و دنیا و معیشت خود به آن نیاز دارند تاکید شده است.
خدابنده لو با بیان اینکه اعلام ولادت بزرگان و مشاهیر و ایام درگذشتشان برای مردم آورده و جذابیتی ندارد، اظهار کرد: اگر بخواهیم واقع بینانه نگاه کنیم مخاطب نماز جمعه به استفاده ارگانها و نهادهای مختلف از تریبون نماز جمعه برای ارائه گزارش سالانه در هفتههای منتهی به تاسیس آن نهاد توجهی ندارند، چون این بخش صرفا در جهت رفع تکلیف و ارائه گزارش کار صورت میگیرد. معتقدم در این رابطه باید باز تعریف جدیدی صورت بگیرد.
وی اضافه کرد: امروز با توجه به مشکلات معیشتی مردم شاهد کلی گویی و پرداخت بیش از حد به مسائل خارجی توسط ائمه جمعه هستیم.
فیروزآبادی دبیر فرهنگی دفتر تحکیم وحدت نیز گفت: در گذشته در تریبونهای نماز جمعه از مسائل و جایگاه زنان صحبت میشده در حالی که امروزه چنین اتفاقی نمیافتد و حتی بعضا صحبتها در تریبونها جنبه سلبی گرفته است.
وی بر ضرورت استفاده از ظرفیت تریبون نماز جمعه به عنوان، بستری برای ترویج ادبیات و گفتمان صحیح نسبت به زنان و خانواده تاکید کرد و افزود: نماز جمعه یکی از وجهههای مشارکت مردمی است، با این وجود تعبیه سیستمهایی مانند میز خدمت که موجب تقویت ارتباط میان مردم و مسئولین میشود و حس مشارکت را به مردم بازمی گرداند قدم مثبتی خواهد بود.
فیروز آبادی گفت: باتوجه به حضور اقشار مذهبی و گاها متخصص در نماز جمعه، استفاده از این ظرفیت برای ترویج امور خیر مانند امورات عام المنفعه، کار مؤثری به شمار میآید.
علیزادنیا مسئول واحد حوزه و دانشگاه دفتر تحکیم وحدت نیز گفت: سامانه تبادل تجربیات موفق و نوآوری اندیشههای پیاده شده میان ائمه جمعه راه اندازی شود تا ائمه جمعه با همفکری و استفاده از تجربیات موفق بازدهی بیشتری در دوران مسئولیت خود داشته باشند.
وی افزود: ائمه جمعه به جای تکرار کلام رهبر معظم انقلاب با فرم یکسان محتوا را از کلام ایشان گرفته و خود با تحلیل نزدیک به سطح اجتماع دست به تولید محتوا بزنند.
همچنین عاقلی عضو سابق شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت با طرح سوالاتی مبنی بر اینکه حضور جوانان در نماز جمعه چقدر است و چرا در پایان خطبهها از شاه بیتها و کلید واژههای خطیب برای جریان سازی رسانهای استفاده نمیشود؟ گفت: چند درصد از مردم ما در بدنه جامعه مخاطب خطبههای نماز جمعه هستند و به آنها گوش میدهند؟
وی بیان کرد: اگر جوانگرایی را به، ساختاری و کارگزارانی تقسیم کنیم، ما نیازمند جوانگرایی ساختاری خواهیم بود. مانند کاری که در نمازجمعهی بوشهر شاهد آن هستیم، یعنی با اصلاح ساختارها بستر مشارکت جوانان و مردم را در نماز جمعه افزایش بدهیم.