آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۱۵۰۷
فیروزآبادی:

سبک کار جوانان انقلابی نظیر احمدی روشن‌ها را به جوانان معرفی نکرده‌ایم

معاون اسبق علمی سازمان بسیج دانشجویی گفت: اشکال ما این بوده است که ما نتوانستیم الگو‌های سبک کار انقلابی مثل احمدی روشن‌ها را به جوانان معرفی کنیم.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مرتضی فیروزآبادی معاون اسبق علمی سازمان بسیج دانشجویی در جلسه هفتگی ربیون که در قالب سلسله جلسات تبیین بیانیه گام دوم برگزار می‌شود، گفت: دو گروه نخبه در کشور وجود دارد. نخست نخبه طلبکار از نظام که مدام به دنبال امتیاز گرفتن از نظام به دلیل موفقیت در کنکور یا المپیاد است، ولی در نهایت آورده‌ای برای کشور ندارد.

وی افزود: گروه دیگری از نخبگان، نخبه بدهکار به نظام است که هیچ امتیازی از نظام نمی‌خواهد و کارش را به بهترین وجه ممکن انجام می‌دهد. هرچند در تعاریف بنیاد نخبگان هم قرار نگیرد.

معاون اسبق علمی سازمان بسیج دانشجویی با بیان اینکه سیاست گذاری‌های نظام برای استفاده صحیح از نخبگان باید بر اساس نگاه نخبه بدهکار به نظام صورت بپذیرد، گفت: قصه جوانگرایی نیز مشابه همین مسئله است. علت روی آوردن به رویکرد جوان گرایی این است که اگر کار به دست جوانان باشد بهتر پیش می‌رود؛ لذا اگر جوانی روی کار بیاید که همانند قبلی‌ها رفتار کند این شیوه جوانگرایی فایده ندارد.

فیروزآبادی بیان کرد: روش کار جوان بدهکار به نظام نوع خاصی است که من نامش را سبک کار انقلابی می‌گذارم و معتقدم این سه کلمه را باید به اندازه سبک زندگی برای جوانان مهم جلوه دهیم.

وی اضافه کرد: سبک کار انقلابی یعنی یک انقلابی چگونه باید کار کند و مقابلش چگونه نباید کار کند. اشکال ما این بوده که نتوانستیم الگو‌های سبک کار انقلابی مثل احمدی روشن‌ها را به جوانان معرفی کنیم تا یاد بگیرند این گونه باشند.

مقایسه ویژگی‌های دو نوع جوان بدهکار و طلبکار
معاون اسبق علمی سازمان بسیج دانشجویی گفت: اولین و مهم‌ترین ویژگی مطلوب در جوانی که با نگاه بدهکاری برای انقلاب کار می‌کند این است که دارای دغدغه، مسئله و هدف است و خودش را مسئول کاری مشخص می‌داند.

فیروزآبادی افزود: اگر هسته ای، هسته شده است دلیلش این بوده که ده‌ها احمدی روشن تکلیفشان را هسته‌ای دانسته اند و زندگی شان را با آن تنظیم کرده و خودشان را مسئول هسته‌ای می‌دانستند. این نگاه مسئله محور است. از سوی دیگر یک نگاه هم نگاه پست محور است. رفتار آدم‌های طلبکار را پستشان تعیین می‌کند یعنی خط قرمزششان پست است؛ بنابراین برای حفظ جایگاهش حرف حق را با قاطعیت نمی‌زند.

وی تفاوت در سیر رشد را دومین تفاوت جوان بدهکار و طلبکار دانست و اظهار کرد: جوان انقلابی رشدش پلکانی است؛ لذا تخصص، توانمندی و کارنامه عملی دارد و بعد از مسئولیت گرفتن دارای نگاه خاص و حرف جدید نسبت به موضوع است؛ اما نقطه مقابل بی دلیل مسئولیت بالاتری گرفته و کارنامه و هیچ پاسخی در جواب این سوال که در این پست می‌خواهند چه کاری انجام دهند، ندارند. در هر حال کسانی مثل آقازاده‌ها که شیرینی را چشیده، اما زحمت را نه، معلوم است با بقیه چه برخوردی خواهند داشت.

معاون اسبق علمی سازمان بسیج دانشجویی با بیان اینکه جوان بدهکار مسئله دار است و، چون آرمان دارد سراغ تحول می‌رود و برای آن تلاش می‌کند، گفت: این جوان به وضع موجود قانع نیست. با این وجود نیاز فعلی جمهوری اسلامی نگاه مسئله محور است. هنر در مسئله محوری هم این است که عینک مبانی ما عینک صحیحی باشد؛ یعنی بخاطر مسئله از مبانی کوتاه نیاییم.

فیروزآبادی بیان کرد: مهم‌ترین و اولین ویژگی جوان طلبکار نظام نیز محافظه کاری است. دلیلش هم واضح است؛ چون پست هدف است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار