معاون فرهنگی دانشگاه تهران با بیان اینکه ماههاست روی آیین نامه عفاف و حجاب کار شده است، گفت: برای سال جدید تحصیلی طرحهایی در راستای این آیین نامه ارائه میشود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجید سرسنگی با اشاره به تصویب آیین نامه جدید حجاب گفت: ما همواره حجاب و عفاف را از یکدیگر جدا میکنیم؛ چرا که شاید دختر خانمی حجابش کامل نباشد؛ ولی این بدان معنا نیست که عفت ندارد.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران با بیان اینکه در راستای اجرایی کردن این آیین نامه، بحث، از منظر پوشش دانشگاهی مطرح شده است، افزود: معتقدیم همانطور که یک فرد در دانشگاه باید موارد مختلفی از جمله ادبیات زبانی و رفتار شایسته را رعایت کند، باید به موضوع پوشش مناسب نیز بعنوانِ یکی از تکالیف، توجه داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه رعایت پوشش، فقط مختص به ایران نیست، ادامه داد: خواهش من از افرادی که در این باره نقد غیرمنصفانه داشته و برای آن حاشیه سازی میکنند، نیم نگاهی به سایت دانشگاههای بزرگ و معتبر دنیا، قوانین و ضوابط آنها داشته باشند.
سرسنگی اظهار داشت: همه جای دنیا روال این است که وقتی وارد محلی میشوید باید قواعد و کدهای پوششی آن محل را رعایت کنید. کما اینکه مهمانداران هواپیما، لباس خاص و یونیفورم مهمانداری به تن میکنند. در دانشگاه نیز همینطور است؛ وقتی فردی قدم به فضای دانشگاه میگذارد، اجازه ندارد پوششی همسان با لباسی که در یک مهمانی و یا محیطهای دیگرِ خارج از دانشگاه به تن دارد، داشته باشد.
وی با بیان اینکه دانشگاه بواسطه هویتی که دارد باید در همه زمینهها خصوصاً رفتار، گفتار و پوشش برای جامعه الگو باشد، گفت: به همین دلیل بحث حجاب از اردیبهشت ماه و ماه مبارک رمضان به طور جدی، مورد تاکید قرار گرفت و تردیدی نیست که این یک خواسته عمومی بوده و موضوعی نیست که صرفاً قرار باشد بنا بر سلیقه یک مدیر انجام شود.
سرسنگی ادامه داد: نباید از یاد ببریم که ما در کشوری مبتنی بر نظام جمهوری اسلامی زندگی میکنیم؛ بنابراین در وهله اول یکایک ما ایرانیان مادامی که در ایران زندگی میکنیم، موظف به پاسداشت قوانین و ارزشهای این کشور هستیم و در ثانی بواسطه حضور در محیط فرهنگی دانشگاه، مسئولیت و وظیفه ما نسبت به محترم شمردن قوانین، دوچندان میشود.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران با بیان اینکه ماه هاست روی آیین نامه عفاف و حجاب کار شده است، گفت: امیدوار هستیم برای سال جدید تحصیلی بتوانیم طرحهایی را در راستای این آیین نامه که مورد تاکید وزارت علوم نیز هست، ارائه کنیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه دانشجویان ما، افرادی معتقد، متدین و پایبند به نظام و انقلاب هستند و تجربه و سابقه ۳۰ ساله بنده در دانشگاه، حاکی از این است که عده قلیلی هستند که شاید آن معیارهای مورد نظرِ دانشگاه را در حوزه پوشش رعایت نمیکنند.
وی افزود: ضرورت پاسداشت از ارزشهای دینی و ملی ایجاب میکند که به این معضل به چشم یک آسیب فرهنگی نگاه کنیم و در راه برطرف ساختن آن، بیش از آنکه بخواهیم مسئله را انضباطی تلقی و برخورد کنیم، باید با آنها صحبت کرده و کار تبلیغی و ترویجی انجام دهیم.
سرسنگی در پایان گفت: لذا ما اقدامات و فعالیتهای فرهنگی خود را برای حل این مشکل انجام خواهیم داد و نهایتاً اگر عده معدودی همچنان عناد داشته باشند و بخواهند فضای دانشگاه را غیر دانشگاهی کنند، طبیعتاً بنا به انتظار جامعه دانشگاهی، با آنها برخورد خواهد شد و قطعاً اجازه نخواهیم داد، بواسطه وجود چند نفر، فضای فرهنگی دانشگاه، از بیرون، فضای نامناسبی به چشم آید.