مجموعه خبرگزاری دانشجو در خراسان شمالی جشن روز خبرنگار را از دفتر خود به اردوی جهادی دانشجویان شیروان، واقع در نقطه صفر مرزی منتقل کردند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو از بجنورد، خبرنگاری بیش از آن که یک شغل باشد، یک رسالت تلقی میشود. وظیفه اطلاع رسانی، نقد و بیان ضعف ها، تشویق و بیان نکات مثبت و دوری از سیاه نمایی و اغراق از جمله وظایف یک خبرنگار به شمار میآید.
روز ۱۷ مرداد، به عنوان روز خبرنگار ثبت شده است. در این روز طبق رسم و رسوم مدیران و مسئولان شهری به دیدار خبرنگاران رفته و از آنها بابت زحماتشان تشکر میکنند؛ اما مجموعه خبرگزاری دانشجو در خراسان شمالی تصمیم گرفت این رسم را بشکند و روز خبرنگار را وارد فاز جدیدی کند.
این مجموعه جشن روز خبرنگار را در دهها کیلومتر آن طرفتر از دفتر خود یعنی در منطقه مرزی قوشخانه خراسان شمالی برگزار کرد. در این محل دانشجویان دانشگاههای شیروان به خدمت رسانی میپرداختند. درواقع خبرگزاری دانشجو جشن روز خبرنگار را در جمع دانشجویان جهادی برگزار کرد تا رسمی نو در برگزاری جشنها دایر کند.
خبرنگار نباید پشت میز نشین باشد حسین اکبری، فعال رسانهای خبرگزاری دانشجو درخصوص این تصمیم میگوید: خبرنگار باید از درد محرومان، مستضعفان و مشکلات تمامی اقشار جامعه آگاه شود تا وجدانش بیدار شده و تمام تلاش خود را برای مردم انجام دهد؛ نباید ما خبرنگاران دفتر نشین باشیم و صرفا از پشت میز با مسئولان ارتباط گرفته و گزارش کار آنها را منتشر کنیم؛ بلکه نقد و بیان ضعفها در کنار امید دهی به مردم از وظایف اصلی ماست.
این فعال رسانهای ادامه میدهد: درواقع حضور در جمع دانشجویان جهادگر در راستای امیددهی به مردم است. مردم میفهمند که چه جوانانی آماده در اختیار گرفتن مسئولیتهای کشور هستند؛ جوانانی که قطعا آینده کشور را خواهند ساخت.
خبرگزاری دانشجو سنت شکنی کرد علی اصغر صابریان، مسئول بسیج دانشجویی شیروان در حاشیه این مراسم میگوید: دوستان خبرگزاری دانشجو سنت شکنی کردند و بر خلاف رسم همیشگی که مدیران و یا دیگر خبرگزاریها در دفاتر شیک خود مراسمی برگزار می کردند، به جمع ما آمدند؛ بابت این رفتار از آنها تقدیر و تشکر میکنیم.
صابریان تصریح میکند: خبرنگارانی که بنا بر تعهدشان نزدیک به ۱۱۰ کیلومتر را طی میکنند تا به اینجا برسند و صدای محرومان را به صاحبان قدرت برسانند، نشان دادند که به رسالت خود عمل میکنند.
مسئول بسیج دانشجویی شیروان در پایان میگوید: خبرگزاریهایی که ادعاهای زیادی دارند به این جمعها بیایند و صدای مردم و محرومان را منعکس کنند؛ امیدواریم آرمان خواهی در خبرنگاران زنده باقی بماند.
مهدی اسکندری، دانشجوی دانشگاه آزاد شیروان نیز در گفتگویی ابتدا شرایط اردوی جهادی را شرح میدهد و درخصوص وظایف خبرنگار میگوید: وظیفه و رسالت یک خبرنگار حضور مستمر در بین مردم و رساندن خواستههای آنها به مسئولان است که اگر این امر محقق نشود به واقع آن فرد دیگر خبرنگار نیست. خبرگزاری دانشجو تاکنون نشان داده که به این مسئله توجه دارد.
این حرکت نو میتواند سرلوحه دیگر فعالان رسانهای نیز قرار بگیرد. رفتن بین مردم منطقه مرزی قوشخانه، شنیدن مشکلات و پیگیری آنها اتفاقی است که در این سفر یک روزه اتفاق افتاد و با ادامه دار بودن این روند میتوان رسم جدیدی در بین اهالی رسانه ایجاد کرد.