رئیس دانشگاه تهران گفت: پروژه شهر دانش متوقف نخواهد شد و به مصوبه شورای عالی شهرسازی معترض شدیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران در نشست خبری که امروز برگزار شد با اشاره به توسعه دانشگاه تهران به عنوان شهر دانش گفت: این پروژه در حال انجام است و ساختمانهایی را در اطراف دانشگاه به پارکهای علم و فناوری اختصاص دادیم.
وی خاطرنشان کرد: به مصوبه شورای عالی شهرسازی معترض شدیم که اعتراض آن در معاونت حقوقی ریاست جمهوری در حال بررسی است.
رئیس دانشگاه تهران افزود: ما معتقدیم این مصوبه شورای عالی شهرسازی لغو مصوبه دولت است که از لحاظ قانونی شورای عالی شهرسازی حق لغو مصوبه دولت را ندارد.
نیلی در ادامه گفت: در آستانه آغاز سال تحصیلی اقداماتی در دانشگاه تهران صورت گرفته است. ۱۳ هزار دانشجو پذیرش کردیم که ۴۰۰۰ دانشجوی کارشناسی که چند سالی است تغییر ظرفیت ندادیم و هیچ گونه شهریهای از دانشجویان روزانه دریافت نمیشود، اما در پردیس کیش که تعداد محدودی پذیرش از سوی بومی منطقه خواهیم داشت همچنین ۷۰۰۰ دانشجوی ارشد و ۲۰۰ هزار دانشجوی دکتری از طریق آزمونهای مختلف ۷۰۰ دانشجوی ارشد و ۱۰۰ دانشجوی دکتری از طریق استعدادهای درخشان پذیرش شدند.
وی از کاهش جمعیت دانشجویی این دانشگاه طی سالهای اخیر خبر داد و گفت: جمعیت دانشگاه تهران از ۵۴ هزار دانشجو به ۴۰ هزار کاهش پیدا کرده است که هدف ما افزایش کیفیت آموزش در دانشگاه است.
رئیس دانشگاه تهران افزود: نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه تهران در شاخصهای ملی و بین المللی مورد تایید است.
وی ادامه داد: دانشجویان دکتری و ارشد ظرفیت بزرگی برای کشور هستند و به موتور موثر توسعه پایدارند که سعی میکنیم دستاورد پایان نامههای ارشد و دکتری را در دانشگاه تهران در اختیار جامعه قرار بدهیم. با طراحی دورههای رویش و شکوفایی از طریق پارک و علم و فناوری و اختصاص دادن منابع مالی به آنها این ایدهها را تبدیل به کسب و کار میکنیم سه سال است این طرح آغاز شده موضوعات رسالههای دکتری با توجه به نیاز کشور تدوین میشوند و با وزارت نفت و فولاد مبارکه توافق کردیم که دانشجویان براساس نیازهای آنها پایان نامه را تولید کنند مزیت این روش این است که از آغاز تحصیل موضوع رساله مشخص خواهد بود در حال مذاکره با این دو شرکت هستیم همچنین امسال به دنبال تخصصی شدن رشته کشاورزی در دانشگاه هستیم که بتوانیم با تامین منابع مالی این طرح را اجرایی کنیم.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به تمرکز بر روی دانشجویان کارشناسی گفت: الگوی جهاد را برای این دانشجویان معرفی کردیم که دانشجویان بسته آموزشی از رشتههای دیگر در کنار رشته اصلی خود دریافت میکنند امسال مدل دو وجهی را هم خواهیم داشت که این دو بسته در بستههای آموزشی قرار میگیرند. دانشگاه تهران به دلیل پوشش کامل همه بخشهای تخصصی دانشجویانش میتوانند در دو حوزه مشخص هم زمان آموزش ببینند. دانشگاه نیازمند ارائه دستاوردها به جامعه است به همین دلیل نمایشگاه مجازی پژوهشی را راه اندازی کرده است.
نیلی خاطرنشان کرد: دانشگاه تهران مسئولیت اجتماعی را جدی گرفته و در قالب خوشههای فکری فعالیت میکند جلسهای که سران سه قوه در مورد انرژی خواهند داشت بستهای را دانشگاه تهران در این خصوص ارائه کرده و به نظر ما اگر کشور در مورد انرژی پرداختی نداشته باشد آسیب جدی خواهد دید بسیاری از اتفاقات در حوزه انرژی ریشه در اقتصاد دارد و باعث میشود اگر به حوزه پرداخته شود بسیاری از چالشهای حوزه انرژی حل شود.
رئیس دانشگاه تهران یادآور شد: دانشگاه تهران در حوزه سیلاب همکاری گستردهای را با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی داشته تاسیس باشگاه دانش آموزی را در سال جاری پیگیری کرده که بتوانیم با کمکهای تخصصی به دانش آموزان امکان حضور آنها را به ویژه دانش آموزان مناطق محروم در دانشگاه تهران را داشته باشیم که بتوانیم از ظرفیت دانشگاه استفاده کنیم. همچنین به دنبال مهارت آموزی دانش آموزان هستیم که دورههای مختلف آموزشهای فنی حرفهای از سال تحصیلی جدید برای دانش آموزان اجرایی میشود.
رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: امسال پذیرش دانشجویان خارجی بالای 50 درصد خواهد بود و امیدواریم بتوانیم نقش دانشگاه تهران در حوزه بین المللی را به انجام برسانیم.
وی همچنین از راه اندازی کانون دانش آموختگان دانشگاه تهران خبر داد و گفت: این کانون برای گردهمایی دانش آموختگان دانشگاه تهران راه اندازی می شود مشکل ما این است که بسیاری از دانش آموختگان ما از کشور خارج شدند براساس آمار سازمان امور دانشجویان 23 هزار نفر مدرک شان را تبدیل کرده و از کشور خارج شدند که بیشترین تعداد از دانشگاه تهران، شریف و امیرکبیر هستند که این آمار طی یک سال اخیر به ویژه دانشجویان دکتری بودند.
نیلی از راه اندازی شورای بهداشت و روان در دانشگاه خبر داد و گفت: وظیفه این شورا رصد وضعیت دانشجویان است اما متوسط وضعیت دانشجویان در دانشگاه ها در حوزه آسیب های اجتماعی نسبت به جامعه بهتر است ناهنجاری ها در بین دانشجویان عمیق نیست که به بحران تبدیل شود.
وی در خصوص مسائل بودجه ای دانشگاه گفت: امسال سال سختی را در پیش رو داریم و به سختی می توانیم هزینه ها را تامین کنیم بخشی از هزینه ها بابت حقوق و دستمزد است به همین دلیل در چند سال گذشته هیچ کارمندی را در دانشگاه استخدام نکردیم و با توجه به نیاز جذب هیئت علمی داریم بخش عمده ای از بودجه دانشگاه بابت هزینه های تغذیه مصرف می شود و از استاندارد خوابگاه ها راضی نیستیم با توجه به افزایش هزینه شدید مواد غذایی و پخت که تقریبا دو و نیم برابر شده است سعی مان این است که از کیفیت غذاها کم نشود.
وی ادامه داد: هزینه تجهیز آزمایشگاه ها را نیز که باید هر سال داشته باشیم امسال کاهش داریم همین الان هم از تجهیزات آزمایشگاه ها عقب هستیم بخشی از هزینه های فرصت مطالعاتی را کاهش دادیم و تا الان نتوانستیم برنامه امسال را پیاده کنیم. اگر هزینه دانشگاه ها در بخش تغذیه جبران نشود با مشکلات زیادی روبرو خواهیم شد.
رئیس دانشگاه تهران همچنین با اشاره به نیاز بازسازی و مقاوم سازی دانشکده های این دانشگاه گفت: دانشکده های دانشگاه تهران به دلیل قدمت زیاد نیاز به بازسازی و مقاوم سازی دارند دانشکده حقوق را توانستیم امسال به پایان برسانیم مقاوم سازی دانشکده ادبیات در دستور کار بعدی است اما به دلیل کاهش بودجه فکر نمی کنم که بتوانیم این کار را انجام دهیم.
وی در مورد گزارش هیئت سیلاب که دانشگاه تهران مسئولیت آن را برعهده دارد گفت: 250 نفر مستقیما با این هیئت کار می کنند در این هفته مرحله اول گزارش منتشر خواهد شد و تا 15 شهریور روایت دقیق آن را منتشر می کنیم. تا پایان مهر ماه نیز گزارش نهایی اعلام می شود.