به گزارش گروه استان ها خبرگزاری دانشجو، محمودرضا مرادی شامگاه امروز در بیستمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کشور در کرمانشاه اظهار داشت: بر اساس شاخص های توسعه یافتگی کشورها به دو دسته توسعه یافته و در حال توسعه تقسیم میشوند که برای هر یک از شاخص هایی در نظر گرفته شده و در این میان مهم ترین شاخص نیروی انسانی آموزش دیده و کارآمد است.
وی با بیان اینکه در قرن ۲۱ پژوهشهای کاربردی تعمق بیشتری دارد و نقش آموزش و پرورش برای توسعه یافتگی کشور مهم است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در دانشگاههای علوم پزشکی عمده مسائل درمانی بر اساس آموزش و پژوهش بنا شده تا تکنولوژی صحیحی از نظر دارویی و درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
این مسئول با بیان اینکه دانشگاه ها در این مسئله از جایگاه ویژهای برخوردار هستند عنوان کرد: تعریف دانشگاه نسل سوم و چهارم نیز در این زمره قرار می گیرد.
مرادی گفت: برای ایجاد آموزش و تحقیقات نیازمند سرمایهگذاری مادی هستیم به گونهای که در کشورهای پیشرفته ۱۳۷ میلیارد دلار برای امر آموزش در نظر گرفته میشود.
وی با بیان اینکه اساتید و دانشجویان متولیان امر آموزش هستند عنوان کرد: دانشجویان در ۸۰ درصد مقالات چاپ شده دخالت داشتهاند و در دانشگاه علوم پزشکی بسیاری از مقالات چاپ شده ماحصل پایان نامه های تحقیقاتی دانشجویان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: تحقیقات دانشجویی با مشکلاتی از جمله کمبود بودجه پژوهشی، مواجه است.
این مسئول تصریح کرد: تنها چهار دهم درصد از بودجه کشور به پژوهش اختصاص می یابد همچنین علاوه بر کمبود بودجه و امکانات کمبود امکانات حرفه ای و مدیریتی، محدودیت زمانی و عدم آشنایی دانشجویان با زبان انگلیسی از دیگر موانع تحقیقات است.
وی عنوان کرد: با وجود این محدودیتها تحقیقات در ایران وضعیت مناسبی دارد و ما در جایگاه شانزدهم تولید علم در دنیا ایستاده ایم و در منطقه نیز با اختلاف چشمگیری رتبه یکم را داریم.
مرادی گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده است که با برخورداری از ۵۰۰ عضو هیئت علمی تنها ۱۲۴ نفر از اعضا یا تحقیقاتی نداشتند و یا تنها یک تحقیق داشتهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه همچنین از چاپ بیش از ۴ هزار و ۸۰۰ مقاله در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خبر داد و گفت: بیش از ۳۷ هزار استناد به مقالات دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه شده است.
این مسئول از وجود ۱۳ مرکز تحقیقاتی و دو پژوهشکده خبر داد و عنوان کرد: امیدواریم تا پایان سال پژوهشگاه علوم پزشکی به بهرهبرداری برسد.
وی افزود: دو درصد از درآمد اختصاصی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به پژوهش اختصاص مییابد.
مرادی با بیان اینکه ۱۱ شرکت دانش بنیان در کرمانشاه وجود دارد گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از نظر تعداد مقالات جایگاه هشتم کشوری و رتبه اول را در میان دانشگاههای تیپ ۲ به خود اختصاص داده است و نسبت به دانشگاههای دیگر در وضعیت بهتری به سر می برد.
وی عنوان کرد: در رتبه بندی شانگ های دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه جایگاه ۲۰۱ تا ۳۰۰ را به دست آورده که نسبت به دانشگاه های بزرگ ایران وضعیت مناسبی دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه از ثبت ۱۴۹ اختراع توسط دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خبر داد و گفت: تحقیقات دانشجویی طی دوماه اخیر موفقیتهای خوبی به دنبال داشته است.
مرادی خاطرنشان کرد: کسب رتبه نخست در کمیته تحقیقات دانشجویی میان دانشگاههای تیپ دو، کسب ۵ مدال نقره و ۴ برنز و دیپلم افتخار در المپیاد علمی اخیر و چاپ ۲۰۱ مقاله در مجلات داخلی و خارجی از جمله این توفیقات است.