قائم مقام وزیر علوم گفت: دانشگاه نهادی نیست که فقط به تربیت نیروی انسانی بپردازد بلکه در کنار آن، باید پاسخگوی نیاز جامعه بوده و چالشهای کشور را حل کند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالرضا باقری، قائم مقام وزیر علوم در هفتمین جشنواره ملی رویش که در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، با گرامیداشت هفته دولت گفت: وقتی از نهاد دانشگاه صحبت میشود، چیزی که اول به ذهن خطور میکند، نهادی است که کارکرد اصلی آن، آموزش و پژوهش است، اما این نهاد برای دانشجو یک محیط تجربهاندوزی در کنار آموزش و پژوهش است.
باقری افزود: کانونهای دانشجویی یکی از نهادهای قدرتمند دانشجویی کشور هستند که اواخر دهه ۷۰ در دانشگاهها شکل گرفتهاند؛ امروزه ۲۰ سال از حیات این کانونها میگذرد.
قائم مقام وزیر علوم ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۳۰۰۰ کانون دانشجویی و فرهنگی فعال با بیش از ۵۰۰ هزار دانشجو در دانشگاهها فعالیت میکنند که محیط خوبی برای تجربهاندوزی و رفتن به اجتماع است.
وی تصریح کرد: کانونها محیط تعامل با اجتماع هستند و چه خوب است که کانونهای دانشجویی تجارب ۲۰ سال گذشته را ارزیابی، نقاط برجسته آن را پررنگتر و آسیبهای احتمالی آن را رفع کنند.
باقری با بیان اینکه یکی از مهمترین کارکردهای کانونهای دانشجویی، جلوگیری از آسیب اجتماعی است، خاطرنشان کرد: ویژگی نهاد دانشجویی آن است که در طول ۲۰ تا ۳۰ سال گذشته به شکل خودجوش و متناسب با نیاز کشور شکل گرفته و به صورت ضابطهمند در دانشگاهها فعالیت کرده است؛ تلاش ما این است که این فعالیت خودجوش دانشجویان را حمایت و کمتر در فعالیت آنها مداخله کنیم.
وی گفت: در وزارت علوم به دنبال آن هستیم که سایر نهادهای مردمی برای ارتباط بیشتر دانشگاه و جامعه شکل بگیرد که یکی از این نهادها، بنیاد حامیان دانشگاه است.
قائم مقام وزیر علوم تصریح کرد: این نهاد از افراد خیرخواه، نوعدوست و مشوق دیگران تشکیل شده است. در دولتهای یازدهم و دوازدهم، ۶۵ بنیاد حامیان در دانشگاهها به کمک نهادهای مردمی که همه از افرادی اثرگذار و اجتماعی هستند، تشکیل شد.
به گفته وی، این بنیاد مطالبهگر دانشگاه و جامعه است و امروزه مطالبه از دانشگاه، فراتر از آموزش و پژوهش است. همچنین در عرصه اجتماعی، مطالبه جدیدی که از دانشگاهها میشود، این است که پاسخگوی نیاز جامعه در تمام ابعاد باشد.
قائم مقام وزیر علوم یادآور شد: دانشگاه نهادی نیست که فقط به تربیت نیروی انسانی بپردازد بلکه در کنار آن، باید پاسخگوی نیاز جامعه بوده و چالشهای کشور را حل کند. همچنین در شرایط کنونی، به ویژه در شرایط تحریم، دانشگاهها و دستگاههای اجرایی باید در کنار مردم به حل چالشهای جامعه بپردازند و نهادهای دانشجویی میتوانند در این طرحها تأثیرگذار باشند.
وی خاطرنشان کرد: در سال جدید کانونهای دانشجویی میتوانند متناسب با مشکلات و معضلات جامعه ایجاد شوند تا طوفان فکری، ایجاد و طرح موضوع کنند. امیدواریم در سال جدید شاهد نوآوریهای جدید و بیشتری در بستر کانونهای فرهنگی و دانشجویی باشیم.