آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۸۶۸۰
میزگرد هیئات دانشجویی | بخش دوم

مشکل هیئات دانشجویی تکیه به مداح‌های معروف و سلبریتی سازی مداح و سخنران است / هیئت امروز ما باید به زمان انقلاب برگردد و تغییر کند

مسئله هیئت‌های دانشجویی، نوظهور و تازه وارد نیست؛ اما امروز با وجود مخاطبان گسترده‌ای که هیئات دانشجویی در جامعه به خود تعلق داده اند، باید صحه‌ای بر تاثیرگذاری آن‌ها گذاشت و به بررسی عملکرد و چالش‌های فعلی و آینده آن‌ها پرداخت.
مشکل هیئات دانشجویی تکیه به مداح‌های معروف و سلبریتی سازی مداح و سخنران است / هیئت امروز ما باید به زمان انقلاب برگردد و تغییر کند

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نیلوفر هوشمند_ مسئله هیئت های دانشجویی، نوظهور و تازه وارد نیست؛ اما امروز با وجود مخاطبان گسترده ای که هیئات دانشجویی در جامعه به خود تعلق داده اند، باید صحه ای بر تاثیرگذاری آنها گذاشت و به بررسی عملکرد و چالش های فعلی و آینده آن ها پرداخت.

در همین راستا، خبرگزاری دانشجو میزگردی با عنوان هیئت های دانشجویی«آسیب ها و چالش ها با حضور مسئولان و فعالان هیئات دانشجویی» برگزار کرد که بخش دوم آن را می توانید مطالعه کنید.

اگر هیئتی جریان ساز و اثرگذار باشد می تواند اثرگذاری داشته باشد
شریفی، مسئول هیئت میثاق با شهدا دانشگاه امام صادق درباره میزان اثرگذاری هیئت دانشجویی و چگونگی تأثیر گذاری آن گفت: این پیوست هایی که چه در اجرا و چه درباره مسائل فرهنگی هیئت انجام می‌شود موثر واقع شده است. بخش زیادی از مخاطبان ما را دانشجویان تشکیل می‌دهند و بخش کمی از آن را دانشجویان. در واقع بخشی از اثر گذاری فعالیتهای هیئت را با توجه به مخاطبان آنها در مخاطب حاضر در جلسه می بینیم. دو اثرگذاری دیگر داریم یکی اینکه اگر هیئتی جریان ساز و اثرگذار باشد می تواند با آن جریان سازی که می تواند انجام بدهد با همراهی برای مثال چند هیئت دیگر در شهرستان ، دو تا در تهران و دو تا فلان شهر، می تواند اثرگذاری داشته باشد. هیئت های دانشجو اگر بتوانند به دیگر هیئت های شهرستان ها و ... محتوا و خط فکری بدهد می تواند مخاطب گسترده و عامی را به دست آورد که تأثیرگذرای زیادی برایش ایجاد می کند، شما محتوا را می دهی و آن هیئت متناسب با بوم خودش آن را بومی سازی کند.

 

مشکل هیئات دانشجویی تکیه به مداح‌های معروف و سلبریتی سازی مداح و سخنران است / هیئت امروز ما باید به زمان انقلاب برگردد و تغییر کند

 
وی ادامه داد: با توجه به شناختی که دو سال از هیئات دارم. می دانم که هیئات اکثرا مداح محور هستند. البته بعضی هیئت ها هستند که سخنگو محورند مثل مسجد امیر که آقای علوی تهرانی و حاج آقای شیخ حسین انصاری. ولی نمی‌توان نادیده گرفت که از آسیب های هیئت ما همین بحث مداح محوربودن است که باعث سلبریتی تربیت کردن می‌شود.

شریفی اضافه کرد: مادر هیئت میثاق سعی کردیم موضوع محور باشیم محتوا محور باشیم تا اینکه مداح محور باشیم خواه ناخواه بخواهید نخواهید بالاخره اسم سخنران پناهیان، سرلک و قاسمیان بودن یا مداح مطیعی بودن، تاثیرگذار است. بالاخره ناچار هستی از این ظرفیت ها هم تا جایی که می شود استفاده کنی به شرط این که این ظرفیت ها و سخنران مطرح آوردن مداح مطرح آوردن به مبانی که داری، به آن اصلی که هدفت هست، به آن محتوایی که مد نظرت هست آسیب نزند اتفاقا خوب هم هست که از این ظرفیت استفاده کنی تا اگر قرار است پنج هزار نفر از جلسات استفاده کنند تعدادشان به 20 هزارت برسد. این که هیئتی اصل هیئت را سخنران محور یا مداح محور قرار بدهد آسیب جدی‌ای است خصوصا در حوزه مداحی که عملا روی همه قسمت های هیئت تاثیر می گذارد و آسیب دارد.
 
 
تنوع مخاطب در هر برنامه هیئت الزهرا دانشگاه شریف احساس می شود
ابراهیمی نیا فعال هیئت دانشجویی الزهرا دانشگاه شریف با اشاره به سخنران محور بودن هیئت الزهرا دانشگاه شریف گفت: در خیلی از مراسم های دانشگاه شریف حجت الاسلام قاسمیان حضور دارد که داستان این سخنران محور بودن از اینجا شروع شده است که یک تیمی از حاج آقای قاسمیان و قمی و افرادی که هم دوره آنها بوده‌اند، با هم شروع کردند یک فضای کاری فرهنگی را در دانشگاه شریف به راه انداختند که قدیمی ترشان حاج آقای صدیقی است و بعد از آن حوزه شریف را تشکیل داده و بعد هم حوزه مشکات.
 
مشکل هیئات دانشجویی تکیه به مداح‌های معروف و سلبریتی سازی مداح و سخنران است / هیئت امروز ما باید به زمان انقلاب برگردد و تغییر کند
 
 
وی افزود: این چیزی که الان نمود پیدا کرده اگر نمودش با مسئله سخنران محوری صرف یکسان است اما مسیری که طی کرده متفاوت بوده است و باز هم ما از خروجی برنامه هایمان می بینیم که اگر سخنران ثابت است ولی تنوع مخاطب در هر برنامه احساس می شودو نسبت به برنامه های دیگر تفاوت های قابل لمسی دارد که نشان می دهد مسیرما این نبوده که حتما سخنران برایمان مهم باشد. چیزی که شکل گرفته از دل خود جامعه شریف جوشیده، بیرون آمده و شکل گرفته و تأثیر گذاری زیادی هم به مخاطب دارد. به نظرم نوع نگاه برای آسیب شناسی این موضوع باید متفاوت باشد.

شریفی، مسئول هیئت میثاق با شهدا دانشگاه امام صادق در ادامه صحبتهای ابراهیمی نیا اضافه کرد : نباید اسامی این افراد سایه ای برای فعالیت و کارهای ما بیندازند . یک سری ظرفیت های بالقوه ای در این حوزه هست که می توانند بالفعل شوند. این که یک سری ظرفیت های داخل کشور را بالفعل کنیم ، وظیفه هیئت دانشجویی است که فلان سخنران فلان شهرو فردی که محتوای غنی دارد بیاورد در هیئت دانشجویی مثل میثاق کم کم مطرح کند تا چهار روز دیگر قاسمیان شود، پناهیان شود. این یکی از وظایف هیئت های دانشجویی است که باید اتفاق بیفتد باید این تربیت اتفاق بیفتد. اگر ظرفیتی دارد در شناساندن یک نفر، در مطرح کردن یک فرد و رشد دادن او، نه سلبریتی سازی انجام شود.

وی ادامه داد: این وظیفه هیئت دانشجویی هست خصوصا آن هیئتی که می تواند این کار را بکند و نه از این غافل باشد چه در زمینه سخنران چه مداح اگر ما لزوما مداح محور بودیم که درست است مطیعی مداح اصلی است ولی سعی کردیم ایشان نمیاد جلسه را می گیریم ما مداح های داخلی را ظرفیت شان را بالفعل می کنیم مطرح شان می کنیم مداح بیرونی این جوری نبود که مثل هیئت چیذری باشیم که اگر محمود کریمی نیاد هیئت نداد هیئت بودن چیذر با محمود کریمی است ما سعی کردیم این طوری نباشد اگر این طوری باشیم یعنی مداح محوریم که کار اشتباهی است اگر چه مداح اصلی مان هست خیلی اثر دارد خیلی تاثیر و ورود جدی در این ها می توانیم داشته باشیم.
 
هیئت دانشجویی باید مرزهای محدود را بشکند و حتی به هیئت های سنتی برگردد
طالبی، فعال هیئت دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس درباره مسئله سلبریتی سازی و مداح محوری گفت: ما در هیئت محبین دانشگاه تربیت مدرس اتفاقا به این مسئله پرداختیم برای همین گریزی هم می زنیم به هیئت های سنتی اگر در هیئت های سنتی شما دقت کرده باشید مداح یک نفر نیست در طول یک دهه از چند مداح استفاده می کنند.
ما در دانشگاه تربیت مدرس این مدل را پیاده سازی کردیم امسال از دو مداح استفاده کردیم که هیچ کدام مشهور نیستند یکی از دانشجویان دانشگاه است و دیگری یکی از کارکنان دانشگاه. برای سخنران هم این کار را انجام دادیم . از سه سخنران مختلف برای یک دهه استتفاده می کنیم ولی چیزی که تعیین کردیم محتوای مداحی و سخنرانی بوده است. در این صورت ممکن است ریزش مخاطب داشته باشیم. هیئت دانشجویی باید این مرزها را بشکند و حتی به هیئت های سنتی برگردد و از مدل هایی که داشتند استفاده کند.
 
مشکل هیئات دانشجویی تکیه به مداح‌های معروف و سلبریتی سازی مداح و سخنران است / هیئت امروز ما باید به زمان انقلاب برگردد و تغییر کند
 
 
اصابتی در ادامه با اشاره به اینکه هیئت انقلابی نه مدرن است و نه سنتی، گفت: هیئت انقلابی نه سنتی، نه مدرن و نه هیئت زمان قاجار است. هیئت خوب و انقلابی از نظر من هیئت زمان انقلاب است. باید بررسی کنیم و ببینیم هیئت زمان انقلاب چگونه بوده است؟ اتفاقی که شب قدر در هیئات می افتد. از دست شاه آبادی رسیده یک پدیده ای به اسم هیئت میثاق که از شاگردان حاج آقای مجتبی که مطیعی یکی از آنهاست امتداد همان خط را ادامه داده اند و اتفاقا این خط درست و خوبی است.
 
مشکل هیئات دانشجویی تکیه به مداح‌های معروف و سلبریتی سازی مداح و سخنران است / هیئت امروز ما باید به زمان انقلاب برگردد و تغییر کند
 
 
وی ادامه داد: به نظرم آدم انقلابی باید رویکردش اصلاحی باشد از شهید مطهری یاد بگیریم.حرف من در مورد رویکرد انتقادی درباره این که هیئت زمان انقلاب چیست باید یک بازخوانی تاریخی داشته باشیم. باید چند جلسه بشینیم و ببینیم دردمان چی بوده و چه باید کرد؟ در مورد مداحی یک نکته دیگری این است که کارکرد هیئت به جز رشد مخاطب رشد منبر جدید و مداح جدید نیز، هست. منظور این نیست کلا آدم های قوی مداح های درست و درمان و صاحب سبک را کنار بگذاریم و یک سری آدم های درجه دو و سه را روی کار بیاوریم بلکه مداح های دیگر که معروف هم نیستند را به هیئت ها بیاوریم که این ها کم کم رشد بکنند و خودشان هیئت بزنند ظرفیت هیئت داخل کشور خیلی زیاد داریم.
 
در مورد منبر هم باز تکرار مکررات می شود این است که باید ما از حاج آقای قاسمیان و پناهیان شخصا استفاده کنیم چراکه آدم های قابل استفاده ای هستند ولی واقعا بس است و ظرفیت استفاده عمومی از این افراد و امثالهم پر شده است. کاشانی مگر کم کسی است دو سال پیش آوردیم اصلا حرفش هم نبود ولی الان آنقدر رشد کرده که دیگر فرصت ندارد.
 
خیلی از افرادی که جوان هستند معمولا به دنبال این هستند که از آنها استفاده شود و حرفشان را بزنند آدم های فرهنگی درست درمان کم نیستند و به نظرم باید یک الگوریتمی بچینیم که این دو یعنی هم مداح های قدیمی و بزرگ و هم جدید و جوان با هم باشند. باید برای این موضوع فکری بشود و هیئت ها به نتیجه برسند که با چه سیستمی می توان این موضوع را پیش برد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار