معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: مسئولان دانشگاهها باید از توانمندی دانشجویان و تشکلهای دانشجویی در جهت انجام امور دانشگاه استفاده کنند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از وزارت علوم غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم؛ تحقیقات و فناوری گفت: مسئولان دانشگاهها باید از توانمندی دانشجویان و تشکلهای دانشجویی در جهت انجام امور دانشگاه استفاده کنند.
وی با بیان اینکه برای کاهش مشکلات دانشگاهی لازم است که روسای دانشگاهها سیاست شریکسازی دانشگاهیان را دنبال کنند؛ اظهار داشت: ما باید با گفتگو و مفاهمه، همه اقشار دانشگاهی را متقاعد کنیم که همهمان هم در مسائل و هم در محسنات دانشگاه سهیم هستیم و باید به کمک و همفکری هم مشکلات موجود را از میان برداریم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاکید برپر تلاطم بودن حوزه فرهنگی و اجتماعی در دانشگاهها گفت: امروزه هر مساله و تغییری که در جامعه صورت میگیرد، سریعاً در دانشگاه نیز باز تاب مییابد و مدیریت مطلوب بر این موارد امکانپذیر نمیباشد مگر اینکه همه دست اندرکاران و اقشار دانشگاهی دست به دست هم دهند و با رسیدن به یک نقطه نظر مشترک در جهت حل مسائل اقدام کنند.
وی با اشاره به ظهور پدیده تشخصطلبی در میان دانشجویان گفت: ما با پدیده تشخصطلبی در میان دانشجویان مواجه هستیم و به این ترتیب بیشتر دانشجویان خود را ناظر میبینند تا مخاطب و به همین دلیل گاهی اوقات با هجمههای سنگین آنان بهخصوص در فضای مجازی مواجه میشویم. البته این تغییر ذهنیت سریعاً در رفتار و اعمال دانشجو هم تاثیر میگذارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه این تغییرات در نحوه نگرش دانشجویان در حوزههای آموزشی و سیاسی هم نمود پیدا میکند؛ اظهار داشت: این شیوه به مساله حق و تکلیف مربوط میشود. دربرخی از جوامع محدوده حق و تکلیف افشار مختلف جامعه کاملاً معین و مشحص است. ما در دورهای از تاریخ کشورمان به سر میبریم که حق نگاری به تکلیف نگاری میچربد و به همین دلیل با مطالبات ریز و درشت مواجه هستیم و هر قدر جامعه به سوی مدرن شدن پیش میرود، این مسائل بیشتر میشود.
غفاری در خصوص راه کار فائق آمدن بر این مشکلات و کم کردن فاصلهها بین اقشار دانشگاهی گفت: بخشی از کار که باید در حوزه فرهنگی بررسی شود این است که ما چه میزان از هنجارهای حاکم بر فضای دانشگاهها در تمامی موارد را رعایت کردهایم و البته در این خصوص از تاثیر عوامل بیرونی هم نباید غافل شویم.
وی افزود: همچنین در این خصوص باید یک همترازی نسبت به برداشتها و تعابیراز هنجارها و رعایت آنها در سطح دانشگاه میان مسئولان و اقشار مختلف دانشگاهی به وجود آید و سعی ما باید رسیدن به یک اجماع و استفاده از ظرفیتهای مختلف باشد.