مدیرعامل مرکز نوآوری اکسیژن حاضر در دانشگاه علم و صنعت گفت: برگزاری رویداد هاردکس کمک میکند تا استارتآپهای فعال در حوزه خانههای هوشمند چالشها و مشکلات خود را مطرح کنند.
امیرحسین خان احمدی، مدیرعامل مرکز نوآوری اکسیژن در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص فعالیتهای این مرکز اظهار کرد: ما در دانشگاه علم و صنعت مستقر هستیم و تمرکز اصلیمان بر روی استارتآپهای حوزه سخت افزاری است.
خان احمدی ادامه داد: در حال حاضر پنج استارتآپ در حوزه سخت افزاری در این مرکز فعالیت میکنند و مورد حمایت مرکز شتاب دهی قرار دارند.
وی افزود: کار خودمان را از سال ۹۶ آغاز کردیم و پنج تیم استارتآپی از ابتدای سال جاری به مجموعه ما اضافه شدند.
مدیر عامل مرکز نوآوری اکسیژن در خصوص زمینههای فعالیت این پنج تیم استارتآپی گفت: حوزه اصلی فعالیت این استارتآپهای سخت افزاری است؛ این استارتآپها در حوزه طراحی و تجاری سازی تجهیزات مجیکال خانههای هوشمند، طراحی و تولید صفحه نمایش ترازوهای دیجیتال، طراحی و نمونهسازی ماژولهای کنترل انرژی در ساختمانهای دولتی و بزرگ، طراحی و نمونه سازی سامانه کنترل کارخانههای هیدروپونیک و طراحی و نمونه سازی فناوریهای غشایی که کاربرد اصلی آنها در حوزه تصفیه خون هنگام دیالیز فعالیت میکنند.
وی در خصوص برگزاری دومین رویداد هاردکس تصریح کرد: رویداد هاردکس با رویکرد بررسی مشکلات سخت افزاری برنامه ریزی شد، زیرا معتقدیم که شرکتهای فعال در حوزه IT و نرم افزار راحتتر میتوانند یکدیگر را پیدا کرده و مشکلات خود را مطرح نمایند، اما مجموعههای فعال حوزه سخت افزاری سختتر میتوانند دور هم جمع شوند و مشکلات خود را حل نمایند.
خان احمدی یادآور شد: در واقع رویداد هاردکس دورهمی استارتآپهای سخت افزاری است و برای ما این موضوع اهمیت داشت که صاحبان فناوری در این برنامه حضور یابند و بتوانند یک چالش مهم و جدی در حوزه کاری خودشان را مطرح نموده و در مورد آن بحث نمایند.
مدیر عامل مرکز رشد و نوآوری اکسیژن گفت: این رویداد پیرو اولین رویدادی که ماه گذشته در حوزه سلامت و پزشکی برگزار شد که موضوع اصلی آن چالشها و مشکلات اخذ مجوز حوزه پزشکی بود، زیرا بسیاری از استارتآپها برای اخذ مجوز از مراجع در حوزه ساخت تجهیزات پزشکی با مشکل مواجه هستند.
وی ادامه داد: در اولین رویداد ما از دو تیم استارتآپی که یکی مجوز خود را دریافت کرده و دیگری در شرف دریافت مجوز بود خواستیم تجربیاتشان را در اختیار شرکتهای تازه راهاندازی شده قرار دهند و بازخورد خوبی نیز از آن دریافت کردیم.
خان احمدی افزود: با موفقیتی که از رویداد اول کسب کردیم تصمیم گرفتیم تا این رویداد را با حضور استارتآپهای خانه هوشمند برگزار کنیم و امروز به این موضوع خواهیم پرداخت که واردات محصولات خارجی که در بازار ایران وجود دارد چگونه باعث شده تا رقابت برای آنها سختتر شود.
مدیر عامل مرکز رشد و نوآوری اکسیژن با بیان اینکه استارتهای فعال در حوزه خانه هوشمند به دنبال همکاری بسایر بخشهای برای کاهش واردات و افزایش توان رقابتی در کشور هستند؛ اظهار کرد: در رویداد امروز دو صاحب استارتآپ فعال در حوزه خانه هوشمند و همچنین یک سخنران که در حوزه صادرات و واردات تجهیزات الکترونیک تجربه و تخصص لازم را دارد حضور داشته و از تجربیات خود به مهمانان خواهند گفت.
وی تصریح کرد: همچنین از چهل استارتآپ فعال حوزه خانه هوشمند دعوت شده تا در این رویداد حضور یابند و در کنار آن دانشجویان نیز از این دوره بهره خواهند برد؛ مهمترین برنامه ما برای جذب دانشجویان جهت شرکت در این دورهها استفاده از اساتید با تجربه دانشگاه است، زیرا معتقدیم که آنها میتوانند با تجربهای که در اختیار دارند شرایط را برای آغاز کار تسهیل کنند، البته در دوره اول نیز از اساتید دانشگاه امیرکبیر و دانشگاه علم و صنعت استفاده کردیم و آنها اطلاعات خود را در اختیار دانشجویان قرار دادند.
وی در خصوص استقبال دانشجویان از برگزاری چنین رویدادهایی گفت: با وجود اینکه هنوز دانشگاه تعطیل است اما تعداد ثبت نام شرکت کنندگان دانشجو از رویداد اول تا امروز تقریبا سه برابر شده و این نشان دهنده این مطلب است که دانشجویان علاقهمند به حضور در چنین دورههایی هستند.
مدیر عامل مرکز رشد و نوآوری اکسیژن در پایان خاطرنشان کرد: برگزاری رویدادهای ترویجی کمک میکند تا به سمتی حرکت کنیم که مشکلات استارتآپها حل شود و در این صورت قطعا مخاطب جدیتری خواهیم داشت، زیرا بهترین دستاورد آن میتواند حل مشکل یک استارتآپ باشد.